Mám 22 rokov a odstránili mi vaječník

lorrainet
6. júl 2020

Ahojte baby. Mám 22 rokov a som pár dní po laparoskopii, kde mi museli odstrániť vajecnik. Bol prerastený cystou , z časti endo a z časti nádor. Nefungoval vôbec a po odstránení cysty z neho nič nezostalo. Druhý vajecnik je polycystický, na neho začnem brat hormonálnu liečbu keď sa mi zahoja rany. Veľmi by som chcela otehotnieť. Ale neviem či to ešte vôbec je možné. Máte niektorá skúsenosti?

syberia
6. júl 2020

@lorrainet ahoj chcem ta povzbudit mojou osobnou skusenostou....v 26 mi praskla velka cysta,, nasledovala akutna tazka operacia pri ktorej mi odobrali vajecnik a vycistili celu brusnu dutinu od zrastov, po operaci mi lekar povedal ze prirodzene otehotniet bude problem...dg. tazka endometrioza. Nasledovali asi tri roky liecby, striedavo hormonalne injekcie na vyvolanie umeleho prechodu, boli sme aj na konzultacii v centre, objavila sa dalsia cystana tom jednom vajecniku co mi ostal. No a aby som to skratila, presne dnes ma moja dcerka tri roky...otehotnela som prirodzene, tehotenstvo bez problemov.😀😀😀 Mozno to bol aj zazrak, ale vidis, treba verit a vsetko pojde.

bejka90
6. júl 2020

@lorrainet ahoj, ja som bola v novembri na laparo cysta endometriozna....tiez som mala uz zniceny vajecnik takze vybrali aj vajecnik a vajcovod:( no ale druha strana bola v poriadku. Moja gynekologicka mi chcela predpisat nejake tabletky na pol roka nech ustupi endometrioza, ale v nemocnici kde ma operovali mi kazdy doktor ktory ma po zakroku prezrel vravel ze ak chcem otehotniet, tak sa mam snazit cim skor. Takze moju doktorku somzrusila,ze nebudem brat nic,idem sa pokusat nejaky cas ak to nevyjde tak potom zacnem brat... a cuduj sa svete, dostala som v decembri 2x kramy, zeby mi nebolo malo :D a v januari som otehotnela 🙂 presne 2 mesiace po zakroku a uz som v 7. Mesiaci 🙂 takze tiez skm sa bala, ci sa mi podari a ako, ale.modlila skm sa za.to kazdy vecer a vyslo to hned 🙂 drzim palce, aby si aj ty mala taku pozitivnu,rychlu skusenost ;)

syslik81
6. júl 2020

mne vzali v tvojom veku vajcovod i s vajecnikom .. teraz mam 38 a krasne zdrave 6rocne dievca.. je pravda ze som sa snazila dlhsie ale podarilo sa ... takze hlavu hore a neboj sa bude dieta ;)

babulious
6. júl 2020

ahoj, ja som tiez ten pripad co ty a som trojnasobnou maminou. lekar po operacii ma varoval aby som si davala pozor lebo mozem kedykolvek otehotniet, a mal pravdu🙂 ale nie kazdy ma to stastie ze ma tolko deti, takze smelo do toho, hlavne to neodkladaj ak nemusis.

banu01
9. júl 2020

@lorrainet mozne je vsetko znamej zobrali vajecnik ako dievcatku mala dieta a potom mala cystu a zobrali jej aj z druheho kusok a mala dalsie dieta

lorrainet
autor
10. júl 2020

@babulious wow, a po akej dobe sa ti podarilo prvé ?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre