Stavebné sporenie v PSS / zmeny / ukončenie.

milamamicka2018
1. jan 2020

Ahojte, v decembri 2019 mi skoncila 6 rocna doba na stavebnom sporeni a mam tam nasetrenu takmer celu cielovu sumu.

Pracovnicka v PSS mi povedala, ze nemozem ju rozdelit ani nic s nou urobit iba zrusit a vybrat vsetky peniaze.

Vie mi niekto poradit ci je to pravda alebo ma len chce donutit na uzatvorenie novej zmluvy, aby mala proviziu.

Dakujem za odpoved.

hiwatari
1. jan 2020

@milamamicka2018 nechapem, vsak ti povedala ze ju mozes jedine zrusit, tak si ju daj vyplatit na ucet. Nikto ta nenuti uzatvarat novu. Aj tak je uz maximalne nevyhodna.

marca12
1. jan 2020

@milamamicka2018 neviem ti poradit,ale zo skusenosti z pss dobre robis,ze si overujes informacie. Su to bohapusti klamari a vyhody ti neodprezentuju,len to,co je pre zastupcu vyhodne.

juliankaaa
1. jan 2020

pohladaj inu pracovnicku....nam zaciatkom minuleho roka navýsila cielovu sumu, myslim ze za 10,-€ poplatok a setrime dalej

zuzkablazejka
1. jan 2020

Ak máte takú starú zmluvu predpokladám ze mate úrok na sporení ešte 2% a takéto zmluvy dnes už nedávajú. Ak peniaze veľmi nepotrebujete a chcete sporiť ďalej tak sporte ďalej. Cieľovú sumu by vám mali navýšiť (poplatok podľa toho o akú sumu navýšite) ale pre istotu sa pýtajte na to, či vám navýšenie cieľovej sumy nezmení tarifu z tých 2% na menej. Tak isto sa opýtajte, či sa vám nezmení dátum uzatvorenia tým navýšením.

juliankaaa
1. jan 2020

@milamamicka2018 a myslim ze spominala, ze nie je problem ho rozdelit......naozaj zalezi na koho trafis

zuzkablazejka
1. jan 2020

@juliankaaa pri rozdelení príde o úroky ak má zmluvu 2% keďže tieto zmluvy už nedávajú už sú iba z menším úrokom (neviem teraz presne akým) ak sa delí zmluva nová s aktuálnym úrokom tak potom jej zostáva úročenie rovnaké a nepríde o peniaze. Záleží akú má tú tarifu úročenia.

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stankadu
1. jan 2020

skús si nájsť inú poradkyňu. Ak peniaze nepotrebuješ, spor dalej na tento svoj účet, alebo ich tam nechaj a budú sa úročiť. Nová zmluva určite nebude taká "výhodná" ako stará. Rozdeliť by sa malo dať, ale po rozdelení to bude nová zmluva. To 6 ročné obdobie neznamená, že zmluva ti končí (tam nie je stanovený dátum ukončenia) môžeš sporiť aj xy rokov. To len znamená, že po 6 ročnom sporení môžeš vybrať všetky nasporené peniaze na účte aj so štátnou prémiu a nemusíš dokladovať účel použitia, samozrejme ak neberieš úver.

vall1319
14. feb 2021

@kvevka Ahoj, prosím, vieš mi poradiť ako to je v prípade, že chcem vybrať len časť sumy, ktorú mám na účte? Bude mi ďalej pokračovať tá istá zmluva (2% úrok)? Máme účet od r.2013. Je pravdivá informácia, že ak vložím sumu 2800€, a potom zruším, dostanem celú štátnu prémiu (vyplatia ju v r.2022)? Ďakujem 🌷

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vall1319
15. feb 2021

@kvevka Ďakujeeeeem 🌷

maculkac
19. mar 2021

Ahojte, pracujete niektorá aktuálne v PSS? Potrebujem poradiť ohľadom zmluvy po 6 ročnom sporení... ďakujem 🙂

katkakatarinka
29. mar 2021

@maculkac Dobrý deň. Ja síce v PSS nepracujem, ale kľudne sa pýtajte. Ale základná informácia, ktorú dávam klientom, ktorým končí PSS a peniaze môžu vybrať bez poplatku je, aby ich určite vybrali a peniaze za investujeme inde. Ak Vám v tejto dobe zarobí produkt 2%, nedosiahli ste ani úroveň inflácie a tým pádom sa peniaze nezhodnocujú.

blahborka
17. jan 2022

je tu niekto kto bral v poslednom roku/dvoch úver z PSS? mala by som nejaké otázky. Ďakujem.

vulka
17. jan 2022

@milamamicka2018 Nepovedala Ti pravdu. Riešila som to v decembri.