Test na intoleranciu laktózy u bábätka

tteriss
11. mar 2016

Mamičky, prosím viete mi niektorá poradiť. Mám 3 mesačné bábätko, ktoré začalo odmietať kojenie ( trvá to už 6 týždňov, nie je to štrajk), trošku si potiahne a už viac nechce, plače. Mesiac som skúšala naučiť malú na fľašku, konečne ju prijala, ale potiahne si 20 -30 ml a už viac nechce. Dr. na gastro mi povedal, že sa môže jednať o intoleranciu laktózy. Nastavil nám Neocate. Samozrejme, že to malá nechce, tiež si potiahne 20-30 a stačí.
Veľmi som chcela kojiť, keďže naše problémy pretrvávajú už dosť dlho, prístupila som aj na flašku ( potrebujem aby malá jedla, už mi je to jedno či kojiť alebo UM), ale tento Neocate, veď to už ani pekne nevonia.

A teda moja otázka je, robili Vám niekomu test na intoleranciu laktózy, test Vášmu bábatku? Je to možné diagnostikovať.
Lekár mi povedal, že diagnostika sa robí nastavením Neocate, ale mne sa to nejako nezdá.
Prosím napíšte mi Vaše skúsenosti s diagnostikovaním intolerancie na laktózu.
Ďakujem Veronika

katussska24
11. mar 2016

Ahoj, my sme na neocate ale z ineho dovodu. Neocate je hrozne hnusny. Porad sa s gastro, ale viem, ze ked deti odmietaju neocate prisladzuju to glukopurom. Treba sa ale poradit, lebo to moze sposobit hnacku.
Mne maly neocate neodmieta, ale my sme iny pripad... Mas "nastavene" krmenie" kazde 3hodinky, alebo jej davas castejsie? Ine problemy nemate?
Diagnostikovanie sa u tak malych deti robi krvnym testom - viem, ze na KRamaroch Vas normalne prijimu na interne oddelenie, prepustia az po teste.

orsiko
11. mar 2016

Ahoj. My sme boli aj v nemocnici keďže sa mi mala cela vyhadzala a scervenala po jedeni. Nam robili krvné testy,odobrali moc aj stolicu a zistili intileranciu laktozy. Potom nam už dávali bezlaktozovu Bebu keďže sme boli na um bebe aj predtým. Tiež sme museli na gastro. Nam pani dr.vypísala alfamino mlieko ktoré smrdi jak toulen a chuti jak skysnute mlieko. Pila mi to ani nie den a začala mi grciat a mala čiernu stolicu aj brusko ju bolelo. Tak som jej dala ďalej bebu s kt tiež grciavala nazaciatku bo mala taký rozdrazdeny žalúdok z toho alfamina. Odmietla som ďalšie pokusy na mojej dcerke keďže nam beba al vyhovuje priberá pekne a nemá žiadne tazkosti.

afrika
11. mar 2016

môjmu staršiemu synovi rovno dali Neocate ked prejavoval známky ABKM. ale plus k tomu nevedel vôbec kakať. pil ho veľmi rád, niečo vyše roka.. druhý synček (3,5 mesiaca) bude pravdepodobne tiež piť toto mliečko..
viem, že sa robia aj krvné testy na ABKM, no veľa krát výndu nepravdivé výsledky ževraj

lalus
11. mar 2016

Ano, je možné to diagnostikovať z krvných, resp. dychových testov. Pri tak malom bábätku sa používajú krvné, na dychové by ešte nespolupracovala. Robia sa na gastre.

katussska24
11. mar 2016

Baby inak neocate aj alfamino su super kvalitne mlieka, este lepsie "vyvazene" ako tie klasicke.. 🙂 len je to hrozne nechutne. kazdopadne, tak amle dieta si zvykne, ono este nepozna "dobru a zlu chut" ako my.

afrika
11. mar 2016

@katussska24 ja som bola z Neocate maximálne spokojná 🙂 🙂 dúfam, že aj syn ho dostane

tteriss
autor
12. mar 2016

Baby a aké príznaky intolerancie laktózy mali vaše deti. Naša malá len nechce papať, trochu pocucká na prsníku a trošku potiahne z fľašky, veď ako som písala. Nejaké hrozné koliky ju netrápia, len jej počujem v brušku tak škrkať keď papá. Včera som čítala o intoler. lakt. a jeden z príznakov je prelievanie potravy v črevách, to je asi to čo ja počujem, skutočne počujem posun, to čo som nazvala škrkanie. Zo začiatku, keď ešte aj normálne jedla a objavilo sa toto prelievanie v črevách, keď to prišlo, prestala papať, pustila ma a začala plakať a týmto spôsobom, mi pomaly papať prestávala. Momentálne slabo priberá, ale priberá, mala hraničné pečeňové testy. S tým Neocate bojujeme, ale ona bojuje zo všetkým.

afrika
12. mar 2016

@tteriss vôbec nekakal, hrozné bolesti bruška, ktoré vôbec neprechádzali,zaplinenie také, že ani pri UTZ vyšetrení poriadne nič nevideli..
druhý syn veľké bolesti a taktiež veľké zaplinenie. ale tu ešte nevieme naisto či ide o ABKM
druhý syn t