BKM u predčasniatka a zavádzanie príkrmov

mary39
13. nov 2018

Ahojte, malej zistili v troch mesiacok alergiu na BKM. Teraz pije teda UM bez BKM. Neviete nahodou prosim vas ako je to zo zavadzanim prikrmov takemuto babatku? Momentalne ma 3,5 mesiaca, korigo 2

ink
13. nov 2018

Ahoj, nevie na čo konkrétne sa pýtaš, tak odpoviem zoširoka :
1. Ak sa pýtaš na to, že kedy začať s príkrmami, tak sa neriaď tabuľkou, ale všímaj si, ako reaguje, keď vás vidí jesť, či by si rada tiež dala, alebo si jedlo pýta. Niektoré deti sú na príkrmy pripravené v 5 mesiaci, iné v 6-7.. Nič sa nedej. Prvý rok je len "ochutnávkový". Dieťa skúša čisté chute. Niekedy zje jednu lyžičku, niekedy 10.. Pôjdu zúbky, budete po očkovaní, alebo bude blbý tlak a bude viac spavé.. to sú všetko faktory, ktoré ti ovplyvnia, koľko toho vlastne zje.

2. Ak sa pýtaš na to, čím začať, tak väčšinou sa začína mrkvou, ale odporučila by som ti skôr tekvicu. Plus, nachystaj si dobré probiotiká a kvalitné oleje. Pomôžu malému črievku popasovať sa ľahšie s tuhou stravou. Oleje na prvé príkrmy sú odporúčané tekvicový a konopný. Ale nie na varenie, ale až pred podávaním ešte do teplého jedla. Začína sa zeleninkou, neskôr obilniny, ovocie, mäsko.