Ako sa zbaviť moraxelly v nose?

20. apr 2023

Dobrý deň, opakovane máva dcéra moraxela v nose, doberie pamycon a hneď po dobrati na druhý deň opäť zelene sople, potom dostane uniflox chytá to od nej aj mladšia dcéra aj ja. Keď nechodí do škôlky tak je v pohode. Dávame aj rinogerminu ak konvickujeme nejaké rady ako ste sa jej zbavili nadobro ?

blunka
20. apr 2023

Oh ja ti neporadím, len držím palce. My máme toto isté s Hemofilom. Už to bude ROK, tak viem čo to je za zúfalstvo. Chcela som ti poradiť Rinogerminu a už ju aj používate. Dali vám aj celkové tabletkové antibiotiká a aj tak je to stále v nose že ?

scila
20. apr 2023

U nás kvôli moraxelle bola zatvorená školka. Nariadila hygiena. Deti išli na výtery. Protestovala aj lekárka aj niektorí rodičia, ale tak vychádzalo sa z toho, že je tam asi bezpríznakový prenášač, ktorého treba preliečiť.

blunka
20. apr 2023

@scila Zaujímavé. A našiel sa ? Po zatvorení sa problém vyriešil ?

kacenka1006
20. apr 2023

My sme mali moraxelu dlhodobo, ale pamycon je uplne nanic. to vobec nepomaha. Dali mu normalne ATB. A pomohlo. Popravde nam pomohol aj ORL, dali mu sprej do nosa nejaky silnejsi, tusim bol skor na alergiu. Lebo okrem moraxely mal stale kasel. Ale este jedna vec je na zvazenie skusit dat vysetrit nosne mandle... ci netreba vybrat. U nas to k tomu celemu viedlo.

kris_tin257
20. apr 2023

My sme to vyriešili iba zmenou škôlky, chodil syn do súkromnej kde mali vkuse moraxellu dvakrát bol na ATB a vrátil sa a zas ju dostal naspäť, keď som volala do škôlky že je tam moraxella nevedeli ani čo to je... Zmenili sme od septembra škôlku chodí do štátnej a má najlepšiu dochádzky z triedy 😊

scila
20. apr 2023

@blunka týždeň bola zatvorená a potom mohli prísť len celkom zdravé deti. Či tam naozaj bol zdravý bacilonosič, alebo si to točili deti, lebo ich rodičia dávali nedoliečené neviem, ale viac to moje deti zo školky nedoniesli.
Teraz nosí syn zelené sople zo školy a Pamycon zabral a po týždni sú späť 🤦

blunka
20. apr 2023

@scila ano teraz máme Pamycon doma 3ja zo 4roch. A funguje tiež tak 10 dní lepšie a sme tam kde sme boli.

misickaa4
31. mar 2024

Dobry den, len by ma zaujimalo ci ste sa tej pliagy zbavili a ako...tiez s nou bojujem uz vyse 1,5r..vdaka

fiafia
31. mar 2024

ATB zabrali. Bol to nekonečný príbeh ale sme vyhrali

misickaa4
1. apr 2024

@fiafia a ktore konkretne?