Tehotenská cukrovka, 26tt, 11,8 po vypití glukózy

region
13. máj 2019

Ahojte. Mali ste niektorá tehotensku cukrovku? Som 26 týždeň. Na lacno som mala 5,8 no po vypity glukózy som mala 11,8 cukor. Mam doma glukomer a mam si merať cukor o týždeň kontrola. Chcem sa spýtať je tu podobná mamička. Ako dlho trvalo kým ste chodili na kontroly a pôrod ôk? Ďakujem

paulinkaa2
13. máj 2019

@region ahoj. Ja mám tiež cukrovku. Po vypití glukózy som mala 8.6 glykem. Na diabetologiu sa chodí každé 2 týždne. Ja ju mám zatial v norme (do 7 glykem) čiže mám nasadenú len diétu. Keby viac tak sa musí pichať inzulin.

region
autor
13. máj 2019

@paulinkaa2 no mne kázala kontrolu o týždeň

miselar
13. máj 2019

@region aj ja mam cukrovku mala som aj pri prvej dcére. Tiež som bola na diéte. Mala s narodila 3.320kg a merala 52cm. Pôrod síce dlhý ale v pohode. A teraz mm znova cukrovku ale snažím s udržovať diétu a každé dva týždne chodím na kontrolu

vierka207
13. máj 2019

Ja som tiež mala tehotensku cukrovku ale iba na diéte... Merala som pravidelne cukor dá sa to ustrážiť ale zakázať tehotnej aby si nedala to alebo ono je veľmi ťažké... Pôrod bol síce dlhý ale všetko sme v pohode zvládli takže žiaden stres pokiaľ si nepichas inzulín

yanni
13. máj 2019

Ja som mala tiez v poslednom tehotenstve (porod koncom decembra minuleho roka). Ono zalezi aj na tom, ako si vies tie hodnoty ustrazit a ako reaguje tvoje telo. Musis skusat. ja som mala dietu-nedietu. Aj ked som zhresila, napr. pizza, coko atd., jasne na druhy den bola hodnota na lacno vyssia ako obvykle, ale stale v norme. Cize ja som mala stastie. Unzulin sice v chladnicke ale nikdy som ho nepotrebovala a ani dietu som nemala az tak prisnu. Mala ma teraz 4 mesiace, vsetko ok po porode. Aj moje hodnoty aj jej. A tiez mala uplne normalne miery, 51 cm a 3050 g.

ingelika78
13. máj 2019

@region Ja som mala tehotensku cukrovku co ma sokovalo lebo sa zdravo stravujem a cukor prakticky nepouzivam a sladke nejedavam. V cca 26ttzdni mi zistili. U mna to bolo najskor vekom, mala som par tyzdnov pred 40-kou. Nebrala som ziadne lieky/inzulin, co sa stravy tyka tak som vucila aj ovocie a prirodne cukry a dzusy. Maly vazil 3700g, narodil sa prirodzene.

lalia25
13. máj 2019

Moja skúsenosť s tehotenskou cukrovkou. Nalačno 10.7, po vypití glukózy 14.9 po hodine a po dvoch 13.5. O týždeň u diabetologičky 3.8. Počas merania dvoch týždňov od 3.6 do 7.0 a to len s diétou, že keby som mala naozaj tehotenskú cukrovku bez inzulínu len s diétou by som také hodnoty nemala. Vysadila som biely chlieb a rožky, papám špaldový chlieb a grahamové rožky a dám si aj sladké. Ževraj sa často stáva chyba v laboratóriu. My sme boli na teste 4 a 3 sme mali takéto podobné výsledky. Teraz idem na poslednú štvrtú kontrolu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre