Sono prsníkov počas tehotenstva - skreslenie výsledkov

18. apr 2021

Ahojte, prosím Vás, vyšiel mi pozitívny tehu test a o týžden som objednaná v rámci preventívnej na sonografiu prsníkov. Nemôže to, že som tehu nejak skresliť výsledok, nakoľko prsia mam velke a veľmi citlive? Nebolo by lepšie sono presunúť na neskor? Ďakujem pekne za odpoveď.

katkamatka7
18. apr 2021

Ja som bola tiež tak, asi v 8.tt.

tepeee
18. apr 2021

Mne gynekologicka odporučila absolvovať ho az po pôrode.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkamatka7
18. apr 2021

Prsia ma boleli a pri tom vyšetrení ešte viac. Ďalšie mám, až keď prestanem kojiť. Gynekologička má poslala na sono už ako tehotnú ☹ a nenapísala to do výmenného lístka. Tam mi pani doktorka odporúčala doplnky stravy pre nafúknuté prsia a potom sa zhrozila, že som tehotná a ako to, že som jej to nepovedala. ☹ Ja byť Tebou, zavolám gyn. a aj na sono, či nie je lepšie absolvovať sono prsníkov až po ukončení kojenia.

nikpa
18. apr 2021

Ja som bola v 12tt, radiolog ktory mi sono robil povedal, že v prípade ak by som tam niečo mala a odložila by som sono o niekoľko mesiacov po pôrode, moc by som si tak nepomohla lebo by sme len stratili čas. Že lepšie normálne prísť aj počas tehu.

jazula
18. apr 2021

Ja som mesiac pred plánovaným sono zistila, že som tehotná. Gynekológ rovno odporučil zrušiť a ísť na kontrolu najskôr po 600nedelí, vraj sú počas tehotenstva na prsníkoch také zmeny, že by to mohlo viesť k nesprávnej interpretácii výsledkov. Ešte sa s ním podľa situácie poradím potom, či tam ísť počas kojenia alebo až po (ak sa teda podarí kojiť).

autor
18. apr 2021

@viestta však to som aj mala v plane, ale tam sa nedovolam 😒 Najskôr tam budem musieť zájsť osobne. Zajtra budem volať aj Dr, len som chcela vedieť, ako to riešili ženy, ktoré boli v rovnakej situácii...

autor
18. apr 2021

@jazula
@nikpa
@katkamatka7
@tepeee
Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede, ktoré som potrebovala ❤️ Samozrejme, že to budem riešiť aj s Dr, ale je dobre byť pripravená. Nakoľko viem, že prebiehajú velke zmeny a ze to nemusí ukázať to, čo ma, tak som chcela vedieť aj iné skúsenosti.

petus998
18. apr 2021

Aoj ja som teraz v 10 tyzdni a na sono idem az v juny

agnese
18. apr 2021

Ja som bola v prvom aj v treťom trimestri, keďže už pred tehotenstvom som tam mala fibrom, na tej poslednej kontrole bol zväčšený, vraj vplyvom hormónov. Na kontrolu pôjdem až po šestonedelí alebo ešte neskôr.

jaga18
18. apr 2021

Mňa poslala Dr na sono prsnikov hneď na začiatku tehotenstva. Žiaľ kým prišiel termín, už som tehotná nebola, ale bežne robia sono aj ako preventívku v prvom trimestri

any_soj
18. apr 2021

Keď som volala kvôli sebe (mammacentrum v BB, špecialisti na prsníky), povedali mi, že sa v tehotenstve robí len v prvom trimestri, potom sú výsledky skreslené

miskamilka
18. apr 2021

Ja som bola cca v 7tt a teraz idem po polroku na kontrolu cca v 33t

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre