Problém s prekrvením v tehotenstve

6. apr 2024

Poprosím vopred komenty tie, čo ste mali taký problém. Som 34tt a evidentne mám nejaký problém s prekrvením. Keď stojím na nohách, tak mám ľadové chodidlá, je mi zima a nohy mi zblednú. Keď si sadnem a dlho sedím, tak zasa prekrvené nohy aj chodidlá, teplo do hlavy a pod. Gynekolog zhodnotil, že ide len o tlak maternice a plodu na nohy pri státi a to isté, iná poloha pri sedení. Mňa ale zaujima, či niektora z vas nemala taky problem s poruchou prekrvenia a ak ano, či ste to nejako riešili alebo o čo šlo. Bojim sa o babo. Ďakujem.

majamat
6. apr 2024

ja mam problem, ale nie v suvislosti s tehu. mozes amt Raynaudov syndrom/choroba/fenomen. aj hormony mozu spustat stavy, kedy sa toto prejavuje a v tehu sa teda hormony menia.
ja som mala najviac priznaky v obdobi PMS

https://www.wikiskripta.eu/w/Raynaudova_choroba

majamat
6. apr 2024

a teda to nbyva len an rukach, aj som amla ovela castejsie prejav yna nohach. niekedy nohy uplne biele.
a velmi sa mi toto zlepsilo nosenim BF topanok, hoci maju tenulinku podrazku, balvne mam nohy volne, stiahnute nohy v uzkych topankach tlacia na cievy, ktore sa zle prekrvuju. v botach s tenkou podrazkou mi vobec nebola zima okrem 2 pripadov, kde som niekde cakala a stala som dlhsie na mieste.

autor
6. apr 2024

@majamat presne! Bola som na cievnom vyšetreni a lekarka. povedala, že sa mi najskôr rozvinul taký slabši raynaudov syndrom..ja to mam ale aj bosa doma :( akonahle sa postavim tak biele nohy resp. biele fľaky a inde zas červene..na rukach to mam po sprche keď mi je zima, že zbeleju prsty…

majamat
6. apr 2024

ved to je jedno kde si. mne sa to stavalo napr v opbdobi, ked ani nebola vobec vonku zima. z nejakeho dovodu mi bolo chladnejsie a mala som studene ruky a niektore prsty mi zostali biele.
na nohach som to mavala viac v zime. no zas u teba su nohy dost zatazene tehotenstvom, okrem toho hormony, tak moze byt ze toto ta dost ovpylvnuje.

ja to mam uz dlho, mam pbdobia, ked takmer nemam priznaky, resp nemam take typicke a vyrazne. pri tomto syndrobe sa vyskytuju priznaky nieked ylen obmedzene, ze prsty nezbeleju, iba sfialoveju. potom scerveneju. cize skor taketo mavam, casto su flakate, ked na taku kozu zatlais, zostava dlho biela, nie a nie sa prekrvit.
no v zasade mi to velke problemy nerobi.

sksu teple ponozky na nohy, ked sedis, vykladaj si ich, lebo ta stagnacia krvi v cievach moc nepomaha, ked sedis. neviem ci ti neico na cievnom doporucili.

autor
6. apr 2024

@majamat ďakujem veľmi pekne za rady, super vedieť, že to teda bude z toho..my mame v rodine hematologické ochorenie preto som sa pýtala 3 lekárov, či nemam isť na hemato, každy mi povedal že to nebude hemato problém, že v takom týždni na hematológiu je zbytočné isť…lebo akonáhle si napr. ľahnem alebo sadnem a vyložím nohy tak to zmizne v sekunde…
Na cievnom mi dali na dlhšie státie kompresné pančušky.

kiki68
6. apr 2024

Tak ked je nieco taketo, tak do nemocky a poslu na venerologiu, mna tiez poslali. Cely den v nemocke, ale aspon som vedela, ze na com som

autor
6. apr 2024

@kiki68 prečo na venerológiu prosím? Čo by mi tam mohli s prekrvením pomôcť? Ja som v nemocnici skončila na urgente s týmto problémom 2x a poslali ma len na cievne a na gyn. pohotovost normálne. Žiadne iné vyšetrenie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre