Podozrenie na Hiv vírus

lenka5183
18. dec 2013

Ahoj, prosim pomozte mi aspon svojimi nazormi, neviem sa ukludnit. Som v 7 mes.tehotenstva a cca pred mesiacom som mala styk s ex priatelom a na druhy den som sa dozvedela, ze spava s prostitutkami-narkomankami. Pockala som asi tri tyzdne a isla som na krv-kvoli ink.dobe som cakala... Na zaciatku tehotnstva som nemala nic a najnovsie vysledky ukazali, ze mi telom presla hep.B, nasli sa protilatky, virus nie, ale robia mi este hlbkove testy na toto a cakam. Ale asi to nemam. Ale teda potom, ako som to oznamila infektologovi tu udalost s ex, tak mi vzal aj na syfilis, ale neviem ci aj na hiv...a dnes mi volala sesticka, ze to je ok, ze nemam syfilis, ale mala taku otazku, ze ci mii este potom niekde brali krv odkedy mi brali oni, ci mi napr gynekolog nebral, ja ze nie, a ona tak dojdite pozajtra spravime dalsie odbery este... povedala som ok a ukoncila a zlozila..ale potom som uvazovala-vravela, ze vsetky vysledky su dobre, syfilis, hepatitida E, aj C je v poriadku, na tu B este cakaju..tak na co sa ma pytala ci mi este niekde po nich brali krv a ze este raz mi vezmu, ked je vsetko ok?volala som jej nazad a uz tam nebola, zrejme tam bola len na chvilu, pretoze ona aj s lekarkou ordinuju len v piatok, tak som sa nemala koho opytat. teraz sa strasne bojim, ze mi s tym syfilisom brali aj hiv, potom co som oznamila, ze co sa mi stalo pretoze to sa vacsinnou robi spolu tieto dve choroby, bojim sa, ze na to HIV, ak ho teda testovali prisli nejake nejasne vysledky a ze aj preto mi to chcu opakovat a pytali sa na to, ci som mala aj inde potom odbery...otazka-myslite, ze keby bolo podozrenie na virus hiv, tak by ma aj o tom museli informovat a to priamo lekar? alebo nechceli robit poplach? docitala som sa, ze zo zaciatku ked ma clovek virus, tak hned sa neukaze v krvi, ze v krvi sa ukaze len nejaky hranicny pocet tzv CD4,co tento virus zvestuje, to ma nieco s bielymi krvinkami, takze vtedy este nie je potvrdeny hiv, ale len nejake podozrenie a vtedy sa robi dalej test este na uplne potvrdenie. myslite, ze aj toto by mi museli oznamit??? dakujem moc.neviem ako prezijem tieto dva dni.a s lekarom som ani nehovorila, len sestra.

lulu_lu
18. dec 2013

podla mna ak by nieco videli hned by ti to povedali pripadne by ta aj volali, kedze si aj tehotna. Nestresuj sa radsej zbytocne, to ze ex spava kde s kym neznamena ze na to dopaltis, neboj mala si vysledky ok, vsetko bude dobre. 🙂 Držím palce

lenka5183
autor
18. dec 2013
lenka5183
autor
18. dec 2013

@lulu_lu ved volali, ale az v piatok, na dalsi odber, aj ked je vsetko ok a ze lekarka ma chce vidiet este, ze ide dovolenkovat.boze.

luba28
19. dec 2013

ak by to bolo nieco zle tak ta volaju hned a nie o 2 dni,.....nic sa neboj,....
@lenka5183

januliku
19. dec 2013

@lenka5183 Pokiaľ viem, tak pri infekčných chorobách sú potrebné 3 odbery po sebe s rovnakým výsledkom (negatívnym), takže sa nestresuj. Je úplne bežné, že chcú ďalším odberom potvrdiť tie prvé negatívne výsledky, bežne sa to tak robí, preto sa sestrička pýtala, či ti brali krv po tom prvom odbere aj niekde inde.

mariuskaa
19. dec 2013

@lenka5183 zda sa mi, ze inkubacna doba su 3 mesiace... po 3 mesiacoch od nechraneneho styku sa robia tie testy (mozem sa mylit). CHcem sa spytat, to je ten isty ex priatel s kym cakas aj dieta? (lebo ak ano, tak potom uz inkubancna doba davno je premlcana, a ked ti vysli raz testy ze je vsetko ok, tak potom aj je. O dva mesiace ( pred porodom) ti budu robit daslie vysetrovania... to s tou Hep.... ked ma matka, moze sa to preniest na dieta porodom, ale nemusi.

karabashka
19. dec 2013

@lenka5183 Neviem určite, ale ja chodím darovať krv a tam sa robia testy aj na takéto choroby a o chvílu majú výsledky...a vraj krv používaju o pár dní..tak neviem ale myslím že by ti to povedali hned....

billam
19. dec 2013

@lenka5183 co sa týka tej HEP...uz to, že sa Ti tvoria protilatky, znamena, že mas v tele vírus. A pri HIV musíš počkať az 3 mesiace, kym budes mat vytvorených dostatok protilatok. 3 týždne je velmi malo, len vtedy sa začínajú tvoriť protilatky. Postupnost je nasledovna, ak Ti vyjde /nedaj Bože/ pozitívny test na vir.HIV, posielaju z kliniky na centralu vzorky a vysledky, kde to další lekári ohodnotia, ak to potvrdia zavolaju si ťa a riešia postupnost liecby...pri tehotenstve sa musi začať okamžite, aby sa eliminovalo a samozrejme úplne zabránilo prieniku virusu do babätka.

lenka5183
autor
19. dec 2013

@mariuskaa hej ten, ale sme sa rozisli pred mesiacom len... vtedy som s nim aj naposledy spala..ale dnes som tam volala, ze to nema s hiv nic spolocne, ze na to mi ani krv nebrali, fuj 🙂

lenka5183
autor
19. dec 2013

@billam ano a este su protilatky pritomne v pripade ak cloveka uz nato preliecili, alebo su pripady ked hep len prebehne telom a organizmus si to vyhodi sam prec, ale telo uz virus aj ked odisiel sponatnne, zaznamenal a vytvoril protilatky, ktore uz ostavaju..napr pri hep b, c...ale samotny virus nie je v tele...

billam
19. dec 2013

@lenka5183 na HIV sa robi separatny, specialny test...mozes o to požiadať, pripadne sa otvorené porozpravaj s gynekologom a on vsetko potrebné zariadi. Ale ak si v 7mes. a vysledky testov sú preukazatelne az po 3 mesiacoch - v tom case uz budes po pôrode...ale samozrejme s rizikom co ak nahodou. Preto sa tieto testy robia na zaciatku tehu...každopádne o tom diskutuj s gynekologom.

lenka5183
autor
19. dec 2013

@billam hm, vsak som im to vravela, tak spravili na vsetko, nemam nic, len hiv tam nezaradili... no, este vraveli, ze este budu robit odbery na konci tehotenstva.aj na hiv.dakujem ti.

cawes
20. dec 2013

@lenka5183 to mas neakeho divneho lekara mne testy na vsetky poblavne choroby a ine tazke choroby robili hned na zaciatku tehu a nie na konci

billam
20. dec 2013

@lenka5183 držím palce!!!

altaya
20. dec 2013

@lenka5183 ...dodatočne potom zažaluj ex za to že umyselne širi nákazlivé choroby. Na to je paragraf. Strašne som sa rozčulila...

mami21
20. dec 2013

co tak napriklad pouzit kondom 🙂 a testy na hiv / aids sa robia opakovane po 3 mes po 6 mes a po 12 mes . Vela stastia!

lulu_lu
20. dec 2013

@lenka5183 ahoj, ako si dopadla?

lenka5183
autor
21. dec 2013

@lulu_lu ahoj, vraj oni mi na hiv vobec nebrali krv... ale aj tak si dam este vsetko spravit, este pockam kvoli ink,dobe.

sue
22. dec 2013

...hm,ale aj tak by som upozornila porodnika na mozny prenos HIV :(:(:(

googlinqa
23. dec 2013

to ci mas hiv zistiis najskor po 3 mes. ale idealne je az po pol roku, takze este nemozes vediet ci mas hiv

qwerty123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmmbb
23. feb 2014

ahoj lenka5813, celé som si to prečítala, no úžas. Ako ste vlastne dopadli?
Držím vám palce! 🙂

kiki68
24. feb 2014

na HIV sa robi separatny test co viem, mne ho robili len rutinne v ramci predoperacnych vysetreni pred kyretom v ramci toho celeho balika. Ale krv sa nan do skumavky brala zvlast,niesla som si to sama do labaku o nejake dve poschodia inde.
Do mesiaca by v pripade podozrenia mali nasadit lieky,ktore mozu HIV pomoct ako keby znicit, dava sa to v tom pripade,ked napriklad niekto pride do kontaktu s krvou cloveka infikovaneho na HIV a teda hned vie,co je vo veci,alebo po znasilneniach,ked si zase nemozu byt isti,co sa stalo. Neviem ako je to s podavanim v tehu,ale viem,ze sa to bezne inak robi.
Celkovo k HIV este mozno uvediem tolko,ze co ja mam info,tak HIV sa prenesie podstatne tazsie, ten virus nie je taky agresivny ako napr. hepatitida B, jednoducho sanca,ze dostane clovek HIV pocas nechraneneho styku je ovela mensia,nez ze schyta hepatitidu typu B,alebo C.
Este by som rada vedela,preco si mala nechraneny styk v tehotenstve....ja viem,ze chyby sa stavaju,ale musis mysliet na seba aj dietatko. Na SK si ludia myslia,ze HIV u hetero ludi snad neexistuje,je to blbost. Len ludia sa nedavaju vobec pravidelne testovat a maju dojem,ze sa im to nemoze stat. Keby viete,kto vsetko chodi do cakarni na odber na HIV...a s akymi vyhovorkami...kamos tam robi, hovoril,ze vyhovorky ako pichol som sa o ihlu na parkovisku, alebo sadol som si na nieco atd. tam maju bezne. Ti sa tam na tychto pripadoch dobre bavia...vedia ako to je...

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blairgossip
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre