Placenta praevia partialis

galinka26
17. jan 2017

Ahojte žienky. Mám 35 rokov. Čakám tretie dieťa. 6.1 v 19TT ma priateľ priviezol v noci na pohotovosť so vcelku silným krvácaním. Odvtedy ležím v nemocnici. Krvácanie samozrejme hneď zastavili infuziami a liekmi.
Včera tj 16.1 mi robili kontrolné sono. Placenta sa neposunula ani len kúsoček hore. Bábo sa má dobre. Som 20tt3d a lekár vraví že je na 21tt5d. Že je krásny, veľký, dobre živený. 🙂
Ale.....pán doktor sa kvôli placente netváril moc nadšene. Čítala som všelijaké príspevky. Viem ze nie som jediná s touto diagnózou, ale mám strach.
Rada by som nejaké skúsenosti od reálnych žien. Prosím, dajte vedieť. Ja som už z toho na nervy.

janinah
17. jan 2017

Mala som to pri dvoch z troch tehotenstiev,našťastie sa vysunula sama,rodila som spont. a posledné na sekciu/ale nie kvôli placente/.Ležala som doma a nekrvácala som.Ostáva ti len naladiť sa pozitívne a vydržať to ležanie.A počúvať lekárov a neriskovať.Držím prsty.

zorka33
17. jan 2017

neboj sa, mne sa tiez dlho nehybala.. bola som z toho na nervy.. ja som zakrvacala 2x, ale tolko krvi som este dokopy nevidela, v 13. a 15. tyzdni.. som na konci 29. tyzdna a zacala sa vysuvat len pred mesiacom a teraz to uz ide rapidne hore ako babo rastie, najnizsi cip je 4,5cm od krcka a pred 10 dnami to boli 3cm, pred mesiacom 1cm.. hlavne sa zatial setri, bude to ok 🙂

galinka26
autor
18. jan 2017

Ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede. Ja som sa strašne zľakla. :( Všetky katastrofické scenáre som už počula, čítala. Snažím sa myslieť pozitívne. Verím, že sa to upraví. 🙂 Ešte raz ďakujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre