Opuch tváre v 3. trimestri

5. feb 2023

Som 31+2tt a vždy ráno keď vstanem mám opuchnutú tvár.. Hlavne oči resp.viečka.. Mali ste aj vy tak v tehotenstve? Nie sú tieto opuchy v tehotenstve nebezpečné? Alebo teda, nie sú príznakmi nejakej choroby?

lorin29
5. feb 2023

Tlak a moč je ok?

autor
5. feb 2023

@lorin29 moč neviem a tlak niekedy vyšší niekedy ok

lorin29
5. feb 2023

Treba vyšetrit bielkoviny v moči a určite aj ten tlak.. Kedy máš najbližšiu poradňu?

autor
5. feb 2023

@lorin29 15.2

lorin29
5. feb 2023

Treba to určite spomenúť gyn

kacena4
5. feb 2023

ak ti vyskakuje tlak nad 140 treba to riesit s dr. drzim palceky

autor
5. feb 2023

Myslíte že stačí na poradni, či mám ísť skôr?

lorin29
5. feb 2023

Skus si merať 2 dni tlak a ak ti ukáže vyšší ako 135/90 tak aj skôr alebo aspoň zatelefonovať.... A taktiež ak to puchnutie je až príliš

nevenka
5. feb 2023

A kupit si v lekarni take pruzky na moc, vselico sa na tom pruzku meria, Teba hlavne musia zaujimat ketony a bielkoviny.
Tlak nad 140/90 v klude, hlavne, ak namerias viackrat za sebou, opuchy, plus bielkoviny - smer lekar a co najskor.
Mam za sebou 2 tehotenstva s vysokym tlakom, bez bielkovin v moci a bez opuchov, ale ked mi koncom 38tt. vyletel tlak na 145/110, rano, poobede, vecer, ihned som si musela nasadit lieky, co som mala predpisane od kardiologa. Bola som v kontakte s mojim porodnikom, ten mi kazal nasadit hned vyssiu davku, ale ak by nezaberalo a bol by vyssi, hlavne ten diastolicky nad 90, tak smer porodnica a urgentne vysetrit babo. Doma som tlak po 3 dnoch mala uz dobry, ale len ked som lezala, 2.1. som sla na 1. poradnu v nemocnici a tam 160/100, napriek maximalnej davke liekov, mala mala zhorseny CTG zaznam, poslali ma rovno na porodnicu.
V dosledku vysokeho tlaku v kombinacii s opuchmi a bielkovinou zvlast, hrozi nebezpecenstvo dietatu (nedostatok zivin a kyslika), predcasne odlucenie placenty, krvacanie az smrt dietata a u matky tiez su rizika rozvoja eklampsie a hellp syndromu,...
Ja som ani tie opuchy nemala, ani bielkoviny, ale brali to velmi vazne, doktor povedal, ze on si mna a dieta na svedomie nevezme a nemoze ma domov uz pustit s tymto nalezom.
Takze, postup - si len v 31.tt, takze ja by som asi kupila tlakomer, merala si viackrat denne, tie pruzky na moc tiez. Ak by bol tlak nad 140/90 a nejaka bielkovina v moci, letela by som akutne hned bud na urgent alebo k svojmu dr., ak by to bol pracovny den, a to aj bez objednania. Mozu Ti nasadit lieky. Babo by este malo byt v brusku, ale v bezpeci. Treba to sledovat.

autor
5. feb 2023

Ja som si dnes merala a mala som 147/70, hneď na to som odmerala znova a 131/67 a hneď na to tretí krát 120/70 tak neviem teraz.. Opuchy mám hlavne ráno ale nie nejaké strašné.. Bielkoviny neviem na poslednej poradni minulý piatok som bielkoviny nemala, len krv v moči..

lorin29
5. feb 2023

A to gynekologicka preco krv v moci neriešila... 🤔

autor
5. feb 2023

@lorin29 povedal že ak nemám ťažkosti, môže to byť prasknutá cievka

nevenka
5. feb 2023

Ten tlak vyzera ok. Hlavne si to meraj tak, ze si sadnes a posed si v klude 5 min. a tak meraj. Ten horny moze ist hore aj pri strese, ja ked uz vidim tlakomer po tych rokoch, tak mi automaticky tlak vybehne 🙃. Ten spodny mas ok, ten je horsie, keby bol vysoky, lebo to moze ohrozit funkciu placenty. Tak si to zatial sleduj.

autor
5. feb 2023

Rozmýšľam že zajtra pôjdem ku svojmu gyn.. Dosť som nesvoja z tohto celého :( bojím sa už všetkého

lorin29
5. feb 2023

Nestresuj sa dopredu zbytočne.. Keby mne niekto napíše taky komentár ako je vyššie tak by som bola totálne vystresovana.. Neznášam takéto strašenie tehotných žien 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️...Chod radšej na gyn
Ja som puchla tiež a mala som všetko ok

autor
5. feb 2023

@lorin29 áno zajtra tam pôjdem.. Ja sa cítim byť ok až na to ranné puchnutie a občasný zvýšený tlak. Čo vravím že keď meriam druhý, tretí krát už je dobrý.. Tak ale radšej zájdem lebo samé zlé veci čítam.. Možno by som aj mala prestať čítať internet a fóra :/

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre