Opakujúca sa mykóza

21. nov 2021

Ahojte žienky prosím vás idem si k vám po radu lebo už som fakt zúfalá. Som v 30tt a stále dokola sa mi vracia mykoza. Lekár mi konečne predpísal macmiror že mám užiť polovicu. Douzivala som ich, všetko v poriadku cítila som sa konečne po dllllhom čase super, žiadne problémy nič. O mesiac sa to vrátilo a pýtam sa lekára či tie lieky môžem douzivat že mi to fakt zabralo a z jeho pohľadu som skoro odpadla. Povedal že to nie je dobre že už by som ich nemala brat že sú to antibiotiká. Tak mu hovorím že nech mi niečo na to dá lebo takto neviem fungovať je to príšerne. Nakoniec mi ich povolil že ich mám dobrat. Konečne zase úžasná úľava a hádajte. Neprešiel ani mesiac a už začínam cítiť spodok. Umývam sa vyslovene len čistou vodou, žiadne gély nič. Lekár mi hovorí nejedzte sladké. Snazim sa to obmedziť ale samozrejme že cukor vysadiť proste nejde. Hlavne v tehotenstve keď máte chuť vyslovene len na sladké. V stredu mám kontrolu a radšej mu už fakt nepoviem že sa mi to vrátilo lebo nepotrebujem počúvať kecy a hlavne vidieť ten pohľad.
Ako sa toho zbavím bez liekov? 😢😢 používam canesten krém, keď je zle tak aj rosalgin vyplachy robím ale fakt som už zúfalá. Niekedy je to taký extrém že som za jednu noc bola v sprche 4x aby som mohla spat aspoň chvíľku, ledva chodím keď mi to tam všetko opuchne a takto dokola. Už som bezradná

nika0204
21. nov 2021

ahoj a berieš probiotika? lebo si nespomenula...skus aj peroralne gynimum dual protect alebo pearls yb...a zospodu gynimum intim protect...vzdy som po douzivani brala dlhsie probiotika...ber kludne aj tyzden vkuse a potom preventivne dvakrat do tyzdna..

nikolapie
21. nov 2021

Určite probiotiká aj orálne brať a žiadne parfumované zdola. Kuk aj toaleťák aký používaš, mne to napríklad vedel spôsobiť aj ten. Na uteráky žiadna aviváž čo najmenej parfumacie tam dole to mi veľmi pomohlo. Keď ideme niekde na návštevu a vidím, že majú parfumovany toaletný papier viem, že už budem mať svrbenie. 😑

desa12
21. nov 2021

Ahoj, ano, urcite probiotika, ak ti nepomozu, mne nepomahaju ano tie, vyskusaj gynimun rapid, to je zatial jedine co zabera mna, riesim to uz 2 roky, niekolkokrat do mesiaca. Vyskusali sme uplne vsetko s gynekologom a nie a nie sa toho zbavit…

autor
21. nov 2021

Ďakujem vám veľmi pekne tak sa ho spýtam na probiotiká 😊 používam všetko neparfumovane aj intimky všetko lebo sk sú parfumované tak to je viem že bude zle.

bambi23
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. nov 2021

@bambi23 práveže ja kávu nepijem vôbec a priznám sa že to sladké si niekedy dám ale moje telo vyslovene sladké pýta 🙈

macekovam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. nov 2021

@macekovam ja mám všetko neparfumovane. Mykózy som mala aj mimo tehotenstva ale to čo sa robí teraz je neskutočne a neviem si už dať rady.

mareka49
21. nov 2021

A skus acidko zaradiť do jedálnička.
Mne to pomohlo spolu s canestenom.

macekovam
21. nov 2021

Nemôže byť ani ten tmavý papier... Ten hnusný co dávajú zadarmo😁

nikolapie
21. nov 2021

@bambi23 áno presne, môj muž mi nechcel veriť, že to mám z toaletného papiera. Nuž som strašne citlivá na všetky takéto aj intímky a podobne veci. Vložky nepoužívam a ani tampóny len kalisok a musím si zaklopať už pár rokov mám pokoj. Vždy po ruke Canesten keď cítim, že už ma to chytá tak začnem natierať a ustúpi to.

bambi23
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luci_ba
21. nov 2021

aj partner je preliečeny? Takto to vyzerá ako keby si to posuvate dookola

nikoleta2010
21. nov 2021

Ahoj.Mne pomohol jenamazol,je lepší ako Canesten a skús nejakú dobu používať s manželom kondóm ,minimálne aspoň 3 mesiace a piť veľa tekutín.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre