Nevoľnosti v 7. týždni

nati41
9. dec 2022

Prosím neviete poradiť niečo na nevoľnosti. Som na začiatku 7 týždňa a strašne ma už 4 deň boli žalúdok jem len suché rožky inak ma hneď napína na vracanie. Nevraciam ale napína neustále také tie horké sliny. Prosím nemáte nejakú radu na zlepšenie a dokedy to asi bude trvať? Ďakujem

lenuska9999
9. dec 2022

@nati41 mne to trvalo asi dk 22 týždňa a nebola som schopná jesť nič len rozok s maslom (aj ten mi smrdel ) alebo ovocie. Ale u každého je to individuálne.

54tinka54
9. dec 2022

@nati41 môžeš skúsiť z lekárne zázvorové lizatka alebo antimetil. Takisto mi na nevoľnosti pomáhala coca cola.

denda007
9. dec 2022

Tiez nejako podobne, ak mi nieje zle od hladu tak mi je tazko po najedeni a ked mi uz konecne pretravi tak ma zase pali zaha. A tak cele dni dookola

zuzikak
9. dec 2022

bud ako poradili vyssie - zazvorove lizatka alebo existuju zazvorove susienky. Kazdej pomaha nieco ine. Ak si len na rozkoch tak prajem vela trpezlivosti - cochvilka sa to zmeni a zacnes jest vsetko.

kundiboo
9. dec 2022

@zuzikak každému pomáha zázvor a ja som sa z neho tak dovracala ze dovi 😑😑 tiež už neviem čo so sebou

zuzikak
9. dec 2022

@kundiboo tak aspon si skusila...mozno este mi napada spytat sa v lekarni na nejake homeopatika ? (ak si s tym v pohode) Nieco proti nevolnosti, co mozu aj tehotne ?

kundiboo
9. dec 2022

@zuzikak vyskusam, ďakujem za radu 😊 je to ozaj hrozne ale určite nie som jediná

silceb
9. dec 2022

@nati41 ja končím 10tt a teda trápim sa 5 týždňov už 🙈 nevraciam, ale nevoľnosť hrozna. Jem len preto aby som niečo zjedla, polovičné porcie, ovocie, zelenina to absolútne mi nejde a piť sa vyslovene nutim, ale aj tak pijem malo a neviem to zmeniť .
Mne jediné čo pomáha, po každom jedle alebo proste keď cítim tú zlú chuť, dám si mentolovy cukrík alebo žuvačku. A takto fungujem asi 2 týždne. Zle mi je stále, ale o niečo ľahšie, keď dýcham to svieže 🤷‍♀️ snáď to čoskoro skončí.

dominyca9
9. dec 2022

Mne prvýkrát pomáhalo ráno zjesť banán - potom mi bolo cez deň ľahšie. Druhýkrát to bolo už o inom - všetko mi smrdelo a bola som schopná zjesť maximálne malý chleba s maslom. Keď mi však prišlo veľmi zle, mala som zázvorové lízatká (dajú sa kúpiť v lekárni a sú na toto určené, zázvor cítiť minimálne) a tie mi do pár minút pomohli. Želám veľa síl. Mňa to držalo asi do 13.tt.

nati41
autor
10. dec 2022

Ďakujem všetkým čo mi tu napísali. Ja len ze hneď ráno po masaker nočných bolestiach zaludka a preplakanej noci som skúsila aspon tu Pepsi. Stačili 3 glgy pepsi zrazu akoby utalo dnes som cely deň aj jedla normálne a žiadna bolest po každom jedle aspoň glg Pepsi a fakt zaberá. Viac sa piť bojím keďže kofeín ale hlavne ze pomohlo a dnes mam konečne krásny deň

majki_ki
10. dec 2022

@nati41 Pepsi môžeš, pokiaľ sa nebudeš nalievať litrom denne je úplne ok, obsahuje veľmi málo kofeínu v porovnaní trebárs s kávou.. odporúčam ešte mať na nočnom stolíku pri posteli piškóty alebo nejaké sušienky či tyčinky a hneď ráno ako sa zobudíš si pár dať a vstať az potom... So zázvorom veľmi opatrne, môže sa, ale len slabý odvar a nie veľa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre