Koľko sladkosti je už veľa?

25. apr 2023

Ahojte, nejdem sa pýtať na zdravie, nejdem riešiť zloženie, ani vplyv na organizmus atď. to všetko viem. Otázka je, koľko sladkosti bežné dostupných z obchodu, normálne klasické čokolády a keksy, je už az príliš pre dospelého? Po pôrode sa neviem dojest sladkosti... Už je to 16 mesiacov a ja nemám dosť. Denne dokážem zjesť celú čokoládu, 2-3 fidorky k tomu. Niekedy siesta, deli, Kinder bueno atď... Cca 4 ks bez problémov zjem, k tomu jem aj ovocie, a večer ešte musím Granko... Cukor mam zatiaľ v poriadku, váha 49 kg, cítim malo energie a viem, že je to kvôli sladkému, ale neviem to zvládať... Káva aj čas s cukrom. Ako to mate vy? Ako to dávate bez sladkosti? A ako sa naučiť kontrolovať?

nelca84
25. apr 2023

ja max 1 ks denne, aj to nie vzdy, vacsinou fidorku 🙂 viac sa mi ani neziada

luccija
25. apr 2023

Toto som mala ja nikdy som nejedla sladkosti Max koláč, zákusok a po pôrode ja neviem či to bolo stresom, únavou, kojenim som bežne každý deň zjedla keksy aj som namiesto chudnutia priberám🙂
Je to veľa co pises,možno keď nepravidelne a chytí Ta vlci hlad

maryetta
25. apr 2023

Nielen ja ale aj deti ucim ze max jedna sladkost denne. Napr sam si devu. Kofilu. Ak cokolada tak zjem 1-2riadky.
Jasne ked pride pms tak 2x tolko 😂

autor
25. apr 2023

Ja ani necítim hlad, ani chudnúť nepotrebujem, len proste neustále sa motam okolo stadkeho a nie a nie odolať... Och. Deťom zakazujem, pred nimi nejem, jem aj dosť zeleniny a zdravej stravy, vyprážané takmer vôbec, ale to sladké je katastrofa. A ze nekúpim, to nehrozí. Minimálne deťom nosia, už toho je dosť.

seahorse27
25. apr 2023

Mala som takuto neovladatelnu chut na sladke, ked som kojila. Este stastie, ze som nepriberala, skor naopak. Ak mas 49 kg, tak tvoj metabolizmus to zatial zvlada. Treba dat pozor na to, aby sa z toho nestal navyk, lebo cukor je ako droga. Snazila by som sa aspon odburat cukor do kavy a postupne znizovat mnozstvo sladkosti. - kazdy tyzden uber 1 kus.

autor
25. apr 2023

@maryetta jooj, pms, to ani nejdem písať... To mi je až zle.

autor
25. apr 2023

@seahorse27 no ved to, že zatiaľ nemám problém ako taky, ale uvedomujem si, že ak to nezmením, tak je to len otázka času...

lalilla
25. apr 2023

Urcite je to vela to mnozstvo, podla mna max jeden keks ale aj ked jes ovocie nvm ci to nepokryje potreby cukor, takze to co zjes je cukru aj na tyzden.
Ja nekojim ani som nerodila a milujem sladke, musim sa vedome sama usmernovat inak by som v pohode prezila od rana do vecera na sladkom, ale teda ja mam o 20kg na viac zial

euka210
25. apr 2023

Ja podla toho, ake mam obdobie 🤣 ...casto ziadna sladkost a skor slansie, ked sladke tak 1 max.2 ks za den...coko a 3ks mi pride vela na den...ale zase vaha 49kg? ...nemas z coho mat energiu. Ja mam 72kg a ideal by bol 65kg pri mojej vyske.
Ale pri malych detoch a dojceni som jedla viac sladkeho ked si tak spominam...telo pyta energiu.

deti95060810
25. apr 2023

to čo ty zješ za deń, ja nezjem ani za pol roka... sladkému sa vyhýbam, v obchode sa pri sladkostiach ani len nepristavím. Domov deťom kupujem min. resp. vôbec. Ak niečo sladké tak to už skôr jogurty.
Ja tak milujem tonic - ale keď si prečítam koľko je tam cukru ....🙄

autumm
25. apr 2023

Aj ja som to mala po pôrode keď som kojila. Kojis?

panda21
25. apr 2023

Prijmas dostatok kcal a bielkovín? Telo môže pýtať rýchlu energiu, lebo je chudobné.

zorkahorka
25. apr 2023

Jednu cokoladu jem 3-4 dni, a aj toam vycitky 😮 lebo nechudnem 😁

januska12323
25. apr 2023

Okrem toho ješ čo? Daj si poriadny obed, keď máš chuť na sladké chlieb s džemom, kašu s ovocím a medom alebo niečo také z čoho sa aj naješ.

henka123123
25. apr 2023

Raz za pol roka 1 keks jem

autor
25. apr 2023

Nekojim už dlhšie, a myslím, že prijímam dostatok kcal. Ráno pečivo so syrom, zeleninou, raňajky mávam bohaté. Potom jogurt sam alebo s ovsenými vločkami, pomedzi to ovocie. Obed bez polievky, ale taka normálna porcia,varim deťom, takže skôr ľahšie jedla, mäso na prírodno, rizoto, cestovina a pod... Poobede dosť somarin za chodu pojem, popri robote v domácnosti. Večera tiež riadna, varené jedlo, málokedy mávam suchu večeru. 2 x káva, 1 x caro počas dňa, to s cukrom,kazda šálka 1 a pol cl cukru, čaj 1 šálka s medom. Vodu čistú, nesladenu. Aspoň to zvládam nesladke... A sladké si musím dať po každom jedle, ešte aj po tom jogurte... Ja neviem, ako to stopnúť. Niekedy vydržím celý deň, ale potom vecer som jak utrhnuta z reťaze.

kvietok2012
25. apr 2023

Ja zjem 300g milku na posedenie...no nie kazdy den...po 100gramovej sa mi ziada este keks...kazdy den musim mat keks, čokoladu alebo cukriky...mne to je jedno...
Vzdy som mala rada či torty, zakusky...

autor
25. apr 2023

Paradoxne, sladké jedlá ako krupicu, kašu, palacinky a pod nemám rada...

panda21
25. apr 2023

Tak už len nekupovať domov sladké, to čo je doma tak vyhodiť, darovať.. Alebo horká čokoláda a po jedle supnut jednu kocku do úst.

autor
25. apr 2023

Salamu, pasteky, a podobne veci nejem, maximálne sunka. Skôr jem mäso ako výrobky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
25. apr 2023

Ked to nebudes mat doma, nebudes to jest... tato zavislost na cukre neni dobra a inzulinova hojdacka uz teraz s tebou mava... o par rokov to moze byt ako u mna predstupen cukrovky (vyssi ranny cukor)... davaj si bacha na pravidelnu vyvazenu stravu...

svetlonos
25. apr 2023

Ahoj,
ja som hocikedy nemala problem zjest 300g milku na posedenie, macala som si ju do kavy alebo horucej vody k tomu 🙂
Bola som z ama tym, ze pojar nutely padol tiez ba jeden krat a vobec mi nerobilo problem, zjest este aj keks ci tycinku, bueno ... Jedine, co som nemusela boli cukriky. Ale take krovky, hmmm 😋
A doma som tu velku milku vedela aj roztopit a supnut k nej banan orechy a navrch slahacku.
Zato s cokoladovym jogurtom a zmrzlinou coko ma hohli nahanat, do kavy jedna mala l cukru. Ak som sa pomylila a dala dve, nevypila som to.
Sladke mucne jedla a zakusky, mi chutili velmi.
Mne pomohol covid. Ako by utal - prestalo mi sladke chutit. Trvalo to 2 roky a teraz v tehu s cukrovkou sa mi chut na sladke vratila 😬.
Ja som presla na cokolady horke 80 percentne. A kedze musim ist na seba vycurano, sladke nekupim. A radsej vrcim doma a som nas.. na ale nedam si. Minule sme chceli piect babovku, ani cukor sme nemali 😁
Inak od mala som zboznovala sladke ako dospela som zjedla tohobfakt za vagon.
Vyskusaj na ranajky struhanu mrkvu s jablkom, hrozienkami a medom. Myska jablk, myska mrkvi, za hrst hrozienok a orechov. Je to sladke a dobre.
Ak chuti, kludne aj zhres a daj si vyprazame jedla aj "nezdrave" ako jelita ci klobasu.
Cukor je droga a odvikanie je ako od hetpinu ci kokainu. Musela som v prvom tehu koli cukrovke a to som 4 a 5 mesiac obdrn tie 300g milky jedavala. Po teste som isla z 1000 na 0 a hruza.
Ale da sa to. Inak potom pocas kojenia, som potrebovala rychly cukor, takze znova kopa sladkeho asi rok.
Nahrad si to. Daj si slahacku - domacu, a k tomu ovocie. Porom s tym prestan a daj si salatovu uhorku. A hod si tyzden to co jedavas do KT - mozno ti ukazu deficity. Asi mas malo niecoho. Pimohli mi aj jest vela zeleniny, potom bola chut na sladke minimalna. A 2 lytre vody denne.
A tieto tycinky mozes, obsahuju mizive mnozstvo cukru ale su chutne a sladke

svetlonos
25. apr 2023
komplikovana
25. apr 2023

Je preukazana studia, ze zavislost na cukre je rovnaka ak nie vyssia ako na drogach. Ja som isty cas bola bez sladkeho, potom som do toho padla- napr pila som salko rovno z konzervy. U mna plati nekupovat. Jednoducho si povedat- mojmu telu to neda ziadnu nutricnu hodnotu. Mozno si myslis, ze teraz ked problem nevidis na vahe, nepocitujes na zdravi je to ok, lenze tie nasledky sa prejavia neskor. Momentalne mam sladke z ovocia, ked si dam chlieb s lekvarom-medom. A raz za cas nejaky kolac. Stastny to clovek, ktory nepotrebuje rafinovany cukor 😁

beata_k
25. apr 2023

Potrebujes doplnit dopamin. Si zavisla na cukre.
https://eduworld.sk/cd/silvia-langermann/2094/z...

evka258
25. apr 2023

To mas super, ja kebyze tolko sladkosti zjem, som ako slonica.

zuzinabila
25. apr 2023

to ti ide asi riadne do penazi🙂ja napr.nemam rada kupovane sladke, radsej doma upecene. a denne dam tak cca 2 kusy kolacika priemerne

kristinapetronela
25. apr 2023

Nekupujem sladkosti vôbec takže neviem odpovedať

lelelienka
25. apr 2023

Preboha, v zivote som nezjedla za den celu cokoladu, to by ma asi prekotilo. Mozno to bude zniet smiesne, ale najlepsie je nic sladke doma nemat 😂 Vazne, ked som raz chcela trosku schudnut, cvicila som a povedala som si, ze nebudem svoje snahy sabotovat sladkym. A bolo. Ale zase je pravda, ze na sladkom nie som zavisla a staci mi obcas nieco.