IVF a práca

6. máj 2022

Ahojte. Baby, čo ste išli do IVF - postupne odobrať vajíčka a následne vklady kým to nevyšlo ako ste to riešili v práci? PN dlhodobo, viacero krátkych PN alebo iba priepustky na dni odberu a vkladov a medzitym normálne práca?

Ja pracujem v kancelárii ale pár krát do mesiaca mám aj služobnú cestu (iba po Slovensku) som v komunikácii s veľkým množstvom ľudí, hlavne úrady a mám psychicky stresujúcu prácu. Už teraz keď chodím do CAR len na prvé vyšetrenia, opakovane konzultácie, folikulometrie a odbery je to celkom psychicky náročné, nehovoriac o tom, keď nastúpime do “naozajskeho” IVF.

Ja mám okrem toho aj uzskostnú poruchu a beriem antidepresíva, čiže pre mňa to neni psychicky úplne easy.

Rozmýšľala som, že po dvoch inseminaciach, ktoré nás čakajú pred IVF ak nevyjdu sa dám na PN kým sa nepodarí a následne aj na prvé týždne tehotenstva. Myslím, že lekárka aj psychiatrička by mi to obe schválili ale som zvedavá aj ako ste to riešili vy.

edien
6. máj 2022

Ja som šla na PN týždeň pred odberom. Ale ja mám fyzicky náročnú prácu. No išla by som na tvojom mieste tiež,psychika robí veľa ..nestojí to za to aby si sa stresovala.

elanor
6. máj 2022

pri oboch cykloch som dostala anginu, takze som bola najprv PN kvoli tomu, pocas toho som absolovala injekcie, priebezne kontroly a odber vajicok. V den, ked som mala mat vklad, mi obvodna povodnu PN ukoncila a gyndos vystavil novu PN, a tu som ukoncovala, az po kontrolach, ked bolo jasne, ze nic.
Pri krio som bola PN od dna vkladu po zase neuspech.
Posledny pokus som bola v tom case nezamestnana, cize som bola v klidku doma, a neriesila som absolutne nic, len to, aby som zamestnala na tie 2 tyzdne cakania moju hlavu a nemyslela nato. A tadaaaa, vyslo to.

gabika42252
6. máj 2022

Ahoj, prve IVF som mala myslim. 3 dni dovolenky po... To nevyslo. Druhe KET som mala práve 2 dni volna, tak som nemusela riesit paragrafy, inak som normalne pracovala do 7 mesiaca. Pracujem v supermarkete... 😊

ivi222
19. mar 2023

@elanor ahoj prosim ta,nebol problém s odberom vajicok,ked si mala anginu?

elanor
19. mar 2023

@ivi222 nie, odber bol v pohode. Ale ani jeden krat sa ziadne v tom pripade neuchytilo.
Najprv som si muslela poriesit zdravie, tj. odstranit chronicky zapalene mandle, ktore robili uz iba skodu a ziadny osoch.

ivi222
19. mar 2023

@elanor aha chapem. No ja mam mat v stredu odber a od vcera mam atb,zajtra idem na kontrolu do CAR a este na predoperačné na interne. Taklen dufam,ze mi nepovedia,ze k odberu nepride. Volala som s koordinatorkou vcera a povedala,ze stimulku uz zastavit nemozme a mam brat aj tie atb.teplotu nastastie uz nemam. Len zapalenu mandlu. Tak do stredy sa mi snad este polepsi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre