Sekcia alebo prirodzený pôrod?

4. júl 2022

Som v 35 TT, je to moje druhé bezproblémové tehotenstvo s ukážkovými výsledkami zatiaľ. Prvé tehotenstvo sa skončilo akútnou sekciou v 34 TT. Mam sa rozhodnúť, ako chcem teraz rodiť, či plánovanou sekciou alebo spontánne. Ste tu také ktoré ste najprv mali sekciu a potom prirodzený? Ľutovali ste rozhodnutie? Veľmi sa bojím a neviem do čoho mám ísť. Dosť ma trápi aj nadváha momentálne 109 kg. Podľa lekára to zvládnem.

babovka2321
4. júl 2022

A aky mas casovy rozdiel medzi porodmi? Ja som za prirodzene porody, sekcia je pre mna ovela vacsi strasiak, no keby som uz musela prvykrat rodit sekciou, tak by som ju velmi zvazovala aj druhykrat.

autor
4. júl 2022

@babovka2321 3 roky

madamcoco
4. júl 2022

Ahoj, ja som rodila po prvej sekcii prirodzene. 🙂

autor
4. júl 2022

@madamcoco a neľutuje, že si si nezvolili radšej sekciu?

dominidi
4. júl 2022

Somnou akurat par dni dozadu bola na izbe v porodnoci baba, ktora mala prirodzeny po sekcii. Hovorila ze sa ten zazitok neda porovnat a neskutocne bola vdacna za moznost odrodit si to prirodzene a potom mat babatko hned na sebe a pri sebe.

martinkatinka
4. júl 2022

Ako zvolit si? Ak nevylucuju prirodzeny, tak potom ides rodit prirodzene. Ci mas nejaku kontraindikaciu? (Okrem prvej sekcie, to nie je automaticku dovod na druhu).

madamcoco
4. júl 2022

Vôbec nie. Sú to odlišné dva pôrody. Bez bolesti to nejde ani pri jednom, ale ja vnímam ako vynikajúcu skúsenosť, že som druhý mohla mať prirodzený. A tiež mám odstup medzi deťmi 3 roky. Na cisársky pri druhom nebol vôbec dôvod. 🙂

danielaaa212
4. júl 2022

Uz akokolvek sa rozhodnes, chcem ta len povzbudit v zmysle,ze mam kamaratky,ktore rodili prirodzene po cisaraku a nieje to vobec problemom po takom case. Samozrejme,ak to lekar dovoluje. Boli velmi stastne,ze to mohli skusit a obe mali dokonca lepsiu a rychlejsiu rekonvalescenciu. Samozrejme nieje to tiez samozrejmostou,ale ja poznam taketo pripady. Co sa tyka nadvahy nerobi pri porode ziadnu paseku. Samozrejme nieje idealna,aby niekto nepovedal ,se to obhajujem...ale ja som rodila s vyssou nadvahou dvakrat a vsetko bolo uplne v poriadku. Prvy porod bol sice tazsi...ale nebol sposobeny nadvahou.. budem drzat palce nech sa rozhodnes akokolvek. A prajem vela sily 🥰

autor
4. júl 2022

@martinkatinka dnes som mala poradňu, lekár nevidí dôvod na sekciu, ale keď chcem tak mi dá papier a vybaví sa plánovaná týždeň pred termínom. Ze sa mam rozhodnúť 🤔

autor
4. júl 2022

@dominidi ďakujem, tiež tak rozmýšľam. Zrejme som aj rozhodnutá 🙂

autor
4. júl 2022

@danielaaa212 ďakujem, som rozhodnutá ❤️

ada12345
4. júl 2022

Ja som mala prvý pôrod sekciu a druhý i tretí prirodzene. Rozhodne neľutujem. Prirodzený pôrod je oveľa lepší - lepšie prvé spoločné chvíle s bábätkom, lepšie a rýchlejšie zotavenie. Ja by som dobrovoľne nešla do sekcie - prerežú ti 7 vrstiev, je to regulérna operácia, žiadna sranda. Môže sa ti skomplikovať hojenie...atď.

any_soj
4. júl 2022

Švagriná mala tak, neľutuje, teraz tretie tiež chce prirodzene. Medzi prvým a druhým mala necelé 2 roky.
Ja som mala prvé prirodzený, druhý cisársky - neskutočne som chcela prirodzený, nedalo sa. Snáď ak bude tretie, pôjde to. Za mňa jednoznačne prirodzený je lepší, keď sa dá.

rokina13
4. júl 2022

Ja som mala tiež tak. Prvý porod sekcia, druhý prirodzene po 3 rokoch a keby som tehotná aj 3x, tak by som sa snažila tej sekcii vyhnut ako by sa len dalo. To asi aj stači😆

24mirka
4. júl 2022

Ahoj, chcem Ta povzbudiť, chod do prirodzeného.. Ja som mala 1 akútnu sekciu, presne po 3r a druhe prirodzene a s vysokou nadváhou oba pôrody.. Sekciu dúfam, že už nezazijem, prirodzený bol krásny, cvičila som s Aniballom, po pôrode som nevedela, že som rodila... Proste super.. Držím Ti palce, nech vám všetko dobre dopadne. 😊✊❤️.

petkasaurus
5. júl 2022

Ahoj, trosku odveci.. Ja som rodila tiez akutnou sekciou v 33tt+6 dni.. Este som s babatkom v nemocnici skoro 3.tyzden..viem, ze je to individualne, chcem sa len spytat, ci ste mali nejaké zdrav. problemy u dietatka aj ked uz bolo troska odrastene. Moje este nema saci reflex. Dakujem.

any_soj
5. júl 2022

Aha a mala som 100kg pri oboch pôrodoch

kikiballa
5. júl 2022

Kamarátka tak rodila. Prvú dcérku sekciou a druhú klasicky. Rozdiel medzi nimi má cca 3 roky a prirodzený si nevie vynachváliť. Áno posledné kontrakcie bolia. Ale hneď ako sa bábo narodí je po bolesti. Po cisáraku sa veľmi dlho dávala dokopy. Neboj sa. Určite to zvládneš a všetko dobre dopadne.

zuzka341
5. júl 2022

Ahoj, tiež riešim túto dilemu. Sekcia pred dvoma rokmi, bola som úplne spokojná, na tretí deň som v pohode behala. Teraz bojujem opäť za sekciu, je to 50:50. Budúci týždeň mám termín, keďže čakám dvojky, musia von. Predoperačné hotové, v deň D sa rozhodne. Momentálne mám 119 kg. Z prirodzeného mám rešpekt.

monlu
5. júl 2022

Tiez som rodila prve dieta akutnou sekciou, pri druhom som vdaka maximalnej podpore gynekologa isla do prirodzeneho porodu, bolo to takmer 10 rokov po sekcii a som nesmierne vdacna a stastna, ze som zazila prirodzeny porod. Napriek tomu, ze som aj po sekcii mala velmi rychlu rekonvalescenciu, neda sa porovnat a tym pocitom po prirodzenom porode, to je zazitok na cely zivot 🙂 s bonusom, ze pi par hodinach nevies, ze si rodila 🙂

autor
5. júl 2022

@petkasaurus našťastie je zdravá, bez diagnóz. Boli sme dlhšie sledované. Cvičila som s nou vojtovu metódu 8 m. Držím palce 🙂

ildiko36
5. júl 2022

Ja ani vyvolať by som nedala pôrod keď to neni nutné, lebo 10x horsie bolí ako keď to ide prirodzenne, príroda si to zariadí.Ja som sice nerodila cisarsky ale 3pôrod som mala isť kvoli hernii chrbtice, a vyšmiknutej platničky ktora tlači na duralný nerv, ja som odmietla rodiť cisarsky.Mna len na slepé črevo operovali a poviem pre mna ta rekonvalescencia bola ovela horšia ako rodiť prirodzenne.
Pouzivala som anibal pri druhom a tretom pôrode a poviem aj medzi porodom bez anibal a s anibal je obrovský rozdiel.Pri pouzitý hned po pôrode som ani nevedela ze som rodila, vobec ma nič nebolelo, 2h po pôrode som sa sama osprchovala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre