Placenta marginalis

3. jún 2023

Ahojte žienky, chcem sa opýtať, že ako Vás nechali rodiť, keď ste mali placentu marginalis? Od začiatku tehotenstva som mala placentu preavia a teraz od 30tt sa troška zdvihla a je tak na okraji. Odporúčali vám cisársky rez alebo ste rodili prirodzene? Veľmi sa bojím toho, že mala mi neprejde cez pôrodné cesty kvôli placente. Ďakujem za odpovede ❤️.

heln
3. jún 2023

ahoj, tak mne presahovala placenta 3 mm cez krcok a dohadovali sa pred porodom ci je to centralis alebo marginalis. nakoniec to zhodnitili ako centralis a rodila som sekciou v celkovej anesteze. este byva riziko ze placenta prerastie do maternice, tak vtedy sekcia.
a dobra rada na zaver, kludovy rezim a keby si zacala krvacat ihned do nemocnice.

kiki68
3. jún 2023

Mne da vytiahla a nejak to stacilo na prirodzeny porod, horsie bolo dostat ju von zo mna. To sme bojovali naozaj pol hodinu, posledny pokus s ladovym obkladom zabral a isla von. Ale dost to bolelo

bessdonna
7. jún 2023

Kolkaty si tt? Mala som marginalis. Vytiahla sa neskor. Rodila som uplne v pohode. Ale!!! Zatial bez sexu, bez orgazmu, bez horucej vody, nohy casto hore, lezat na lavom boku.,neupratovat,iba obcas to najnutnejsie. Po kazdej izbe si radsej lahnut. Nedvihat nic. Takto sa ti to mozr upravit uz do dalsej poradne. Potom moze byt aj sex, vsetko, len tu chvilu vydrzat, lebo by si mohla silno krvacat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre