Masáž hrádze pred pôrodom -pomohlo vám to?

kajka951
26. apr 2020

Baby som v 35tt tehotenstva, chcem sa spýtať či ste si niektoré robili masáž hrádze pred pôrodom a či vám to pomohlo pri pôrode samotnom (myslím či ste sa vyhli nástrihu alebo nie). Tiež sa chcem spýtať tých, ktoré si masáž robili v akej polohe ste ju robili? Na nete som našla že najlepšie je v sede ale pre veľké bruško mám s tým problém asi v každej polohe, tak premýšľam zapojiť manžela.
Ďakujem

ruzasipova
26. apr 2020

@kajka951 Robila som pri dvoch tehotenstvach. Pri prvom som sa trosku potrhala, pri druhom vobec (aj ked hlavicku mal vacsiu) a bez nastrihov obe. Ja som bola pocupiacky a masirovala po pamati.

diaalex
26. apr 2020

@kajka951 robila som ho tyzden 🙂 ale prešla som na aniball a prvorodička bez nastrihu a šitia 🙂

ildiko36
27. apr 2020

@kajka951 robyla som ale sa mi nezdalo učinne..potom som začala pouzivat anibal..4.5kg dieta bez nastrihu bez poranenia bez šitia..obvod hlavicky 37cm..

ladybug138
27. apr 2020

Ahoj, aj ja som robila masaz, ale nezdalo sa mi ucinne, aniball bol pre mna katastrofa, velmi neprijemne, strihli ma, ale nam malo stehov.. Uz o nich ani neviem

zo_ja
27. apr 2020

Ja som robila tiež masáž hrádze asi 2 týždne s weleda olejčekom na to určeným, potom som začala cvičiť s Aniballom a masáž som už nerobila, lebo Aniball by nemal byť v kontakte s olejmi kvôli možnému prasknutiu. Rodila som presne na termín a úplne bez nástrihu a šitia. Myslím ale, že to bolo hlavne vďaka Aniballu. Nacvičila som 29,5 cm a maličká mala obvod hlavičky 34 cm. Prvorodička.

admontis
16. máj 2020

@zo_ja Zdravím, tiež som prvorodička a môj plán prípravy je rovnaký. Rada čítam pozitívne skúsenosti, idem teda na to! Ďakujem 🙂

zo_ja
16. máj 2020

@admontis držím silno palce 🤗. Ja som okrem týchto vecí ešte brala homeopatiká na rozbehnutie pôrodu, pupalkovy olej, pila som vývar z klinčekov, škorice a ľanových semienok a pôrod som mala úplne na deň presne. Lekári označili môj pôrod za nádherný prirodzený pôrod bez zásahov. Priznám sa, že ja som to v tej chvíli tak ružovo nevidela, ale s odstupom času musím povedať, že som mala naozaj krásny pôrod...všetko je hlavne v hlave. Absolvovala som kurz hypnoporodu a to mi veľmi pomohlo naladiť sa a zvládnuť bolesť.

admontis
18. máj 2020

@zo_ja Ďakujem veľmi pekne. 🙂 Vedeli by ste mi poskytnúť bližšie info ohľadom konkrétnej homeo a receptu na vývar? S týmto som sa ešte vôbec nestretla 🙂.

Súhlasím s tvrdením, že všetko je v hlave. Hľadám spôsoby ako sa fyzicky a psychicky dostať do pohody 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre