Je to plodová voda alebo tehotenský výtok?

25. jan 2022

ahojte mamicky, momentalne som v 34+1 a rada by som vedela v akej farbe/konzistencii ste mali plodovu vodu, ked zacala odtekat - otazka je smerovana na tie, ktorym odtekala plodova voda po troskach, uz asi 3 dni mam pocit, ze mam vacsi vytok, a musim si intimky menit castejsie. Vytok je bledy, az biely po zaschnuti do zlta. Teraz som si nie ista ci sa moze jednat o plodovu vodu alebo je to ten klasicky tehotensky vytok..
Aj brucho mi tvrdne castejsie, ale skor k veceru. Ine tazkosti nemam.
Poradnu mam az buduci tyzden a kedze ine tazkosti nemam, tak mi chodenie na pohotovost nepripada nutne zatial.
Dakujem za vsetky odpovede.

luccija
25. jan 2022

Išla by som radšej ku gynekológovi prečo pohotovosť?

autor
25. jan 2022

Podla odpovedi zvazim ci to je nutne, len ma zaujima ako to mali ine zeny, ci ta plodova voda vyzera ako ten tehotensky vytok, ci je mozne si to spliest v tomto stadiu tehu

marfa333
25. jan 2022

Ahoj ja som mala problém v tehotenstve s kvasikovymi infeciami a výtok bol niekedy do biela, niekedy do zlta, niekedy do zelena. Aj brucho mi obcas tvrdlo ked som to mala. Plodovu vodu som mala číru a je riedka ako normalna voda.

autor
25. jan 2022

Dakujem, ja sa tiez cele tehu liecim na nejake infekcie, ale konecne som (dufam ze poslednu) vyliecila a teraz uz tyzden som fit, akurat toto sa mi nezdalo.

ailiba
25. jan 2022

Ja som mala hojný výtok, priesvitný, po zaschnutí biely a vonal ako sladký tvaroh. Vraj tak presne vyzerá plodová voda. Ale u mňa to plodová voda nebola. Odpovie ti jedine gynekológ, keď ta prehliadané. Ale podľa toho čo viem, tak to co máš je príprava na pôrod, taky žltý výtok, nie plodová voda.

basska_b
25. jan 2022

Ja som v 38+0 letela do nemocnice s podozrenim na odtok vody. Neskusena prvorodicka, zrejme som si po potrebe len cvrkla. Drzali ma v nemocnici 2 dni, vraj na pozorovanie. Totalne zbytocne. Mala som uz na urgente hospitalizaciu razne odmietnut. Prvu noc som stravila na porodnici, kde som pocula zeny vrieskat a spala som tak 1 hodinu. Kramare to boli. Neodporucam... na urgente maju Temesvaryho roztok, ktory nie je volne dostupny a pytali si odo mna vlozku, do ktorej som chytila "tu tekutinu". Tehotnu zoberu prednostne... ked to testnu negativne, sla by som domov. Lebo ak by si rodila, zacnu ti bolesti...

cherry_cherry
25. jan 2022

To tazko povedat, ak mas pochybnosti, tak si daj klasicku poporodnu vlozku a s tou chod na pohotovost. Ale pri prvej som bola uz v porodnici ked mi zacala jemne odtekat voda, vtedy bola uz ale zelena (co nie je dobre). Pri druhej mi zacal porod prasknutim vody, takym tym riadnym, ale potom sa ta voda stale tvorila a rovnako stale po troskach odtekala a bola priesvitna, proste voda, sem tam trochu ruzova. A vzdy ked som sa postavila, chodila, tak to proste tieklo, ako dost... nie ako vytok. S intimkou by som to nedala.

alexandra2468
25. jan 2022

Na urgente ti spravia rychly test, ci je to plodova voda.

petus998
25. jan 2022

Plodov voda je cira a priesvitné voda

autor
25. jan 2022

dakujem baby, pre istotu zbehnem zajtra k svojmu gyn, snad ma tiez tie testy na zistenie plodovej vody 🙂 som prvorodicka tak sa asi az moc sledujem, ale nechcem zanedbat nic .. 🙂 tento vytok je do biela pri zaschnuti zlty... tak to asi plodova ani nebude... a drobec sa vo mne hybe o stosest, mozno vytlaca viac toho ako predtym.

mariska1989
25. jan 2022

Nepoužívaš probiotiká zo spodu ?

ailiba
25. jan 2022

Áno, je taky roztok, ktorý ti vyleju na vložku hneď uvidia o co ide.

autor
25. jan 2022

@mariska1989 momentalne jedine, co uzivam je kyselina listova ustne, ale tu uzivam od zaciatku tehu

luc308
25. jan 2022

Ahoj, ja si pamatam ze to bola doslova voda a bola ruzova, nie nieco hustejsie biele a podobne. 🤗

autor
25. jan 2022

@luc308 to rada pocujem, tazko sa mi tomu verit stale :D

babulkomale
25. jan 2022

Bola riedka, cira. Ked som vysla zo sprchy, cicerkom tenuckym tiekla von.
Isla som na pohotovost a o styri dni sa narodil syn spontanne v 34 tyzdni.

sapetka
25. jan 2022

Chod na porodnicku pohotovost ci ako sa to povie tam ti hned povedia

nika12323
25. jan 2022

Mne keď začala po častiach odtekať plodová voda tak to bolo niečo ako keby mi moc unikal najprv som nevedela či sa pocikavam alebo čo sa deje … a na koniec to bola plodová voda 😊😅
Ale bolo to samozrejme priesvitné a ako voda. Žiadne krémové , nič 🙂

mariska1989
25. jan 2022

Tak odporúčam si kúpiť probiotiká pre tehotné .ja som mala veľa výroku a to v tehu není dobre ..ty máš pravdepodobne výtok nie voda .voda je fakt voda tekutá

titla
25. jan 2022

Mne zacala odtekat plodova voda po kvapkach. Konzistencia bola ako vodnaty vytok, ktory som mala ku koncu tehotenstva. Takze som niekolko hodim spekulovala, ci ist, ci neist do nemocnice. Nakoniec som pre istotu sla, tam temeavaryho test potvrdil plodovku a riadne ma zdrbali, ze som mala hned prist, lebo babo ma naruseny plodovy obal a uz nie je chranene proti infekcii. Ak sa do 12h po zacati odtekania plodovej vody nesputi porod podava sa ATB. Takto po kvapkach mi odtekala voda este dalsich 24h, potom sa to trochu zintezivnilo. Na tvojom mieste idem hned do nemocnice, kde skontroluju, ci ide o plodovu vodu.

mariamisko
9. apr 2023

Prosim ako to nakoniec dopadlo ?? Bola to plodova voda ci vytok??

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre