Pohlavie dieťatka

smejo955
2. apr 2024

Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať či sa niektorá z Vás stretla s tým, že si dr zmýlil pohlavie. V 16tt mi nevedel povedať, vlastne jeho názor bol taky že buď to je chlapec alebo pupočná šnúra. Avšak mi pohlavie aj zapísal do knižky ako chlapec 🤦‍♀️ aj keď nerozumiem prečo keď sám tvrdil ze to nieje 100percentné..v 20tt mi doktorka povedala že pravdepodobne chlapec no a dnes v 24tt povedala doktorka že pohlavie už viem, že je tam pipík síce malý ale je. No ja som z toho zmätená, od začiatku tehu cítim že pod srdcom nosím dievčatko. Áno viem na 3D sone mi to určia na 100percent ,avšak chcem sa spýtať ci ste mali niektorá skúsenosť s tým že si pohlavie zmýlili.

minesasubu
2. apr 2024

Mužov najlepší kamoš do 8 mesiaca tvrdili že je to dievča a ptm zrazu chlapec ale to bolo pred 11 rokmi , dnes su technologie vyspelejšie ale stať sa môže čokolvek a je veľa pripadov

adka3321
2. apr 2024

@smejo955 ano, moja dcerka bola do 23-24tt 100% chlapec 😂😂😂

doris11
2. apr 2024

@smejo955 kamoska čo nedávno porodila, od začiatku jej tvrdili že to bude dievčatko, ešte ku koncu tehotenstva 100% dievča 😃všetko ružové nakúpené, všetci naokolo sme jej vraveli, že to určite bude chlapec, ani neviem prečo ale tak mi to pasovalo viac .. a bum . Narodil sa chlapec 😃

smejo955
autor
2. apr 2024

@adka3321 tiež dr tvrdil že tam vidí pipík? 😁 manžel ten stále verí a cíti tiež že to bude dievčatko. Na začiatku tehu som bola vyhadzana na tvári,samé akné som mala čo ja som dovtedy mala bezproblémovú pleť. Bruško mám riadne teda ale mám ho tak cele aj do bokov. Foto zo sona mi nespravili nikdy nakoľko babo je moc akčné a nedalo sa poriadne zachytiť.

colsami
2. apr 2024

No tak tri krat Ti potvrdili ze je to pravdepodobne chlapec, nechcem byt zla, ale ak raz vidim pipik na monitore tak je to silnejsi argument ako "pocit, ze nosim pod srdcom dievcatko" - neber v zlom 🙃 Takze pravdepodobne to ten chlapcek bude.
Skor mi to pride ze je vase zelanie aby to bolo dievcatko, na to by som sa neupinala... Hlavne nech je male zdrave vam zelam.

Jasne, kym Ti to niekto nepovie naisto stale je tam priestor ze to moze byt aj dievcatko, kde tu sa moze aj clovek zmylit, no vacsinou opacne, pri dievcatku, a nie ked vidiet pipik. A ak uz tri rozne razy videli medzi nozkami pipik, tak by som tomu verila.

doris11
2. apr 2024

@smejo955 no tieto “príznaky” by som nebrala vážne 😃 mne vo všetkom vychádzalo dievča a mame chlapca. Ak tam doktor videl toho pipika tak pravdepodobne tam bude 😃

smejo955
autor
2. apr 2024

@colsami jasne rozumiem, avšak ono mi to nikdy nepotvrdili stopercentne len že "môže byť" ..ale dr uz v 16tt zapísal do knižky pohlavie a teda ďalšia doktorka sa už riadila tým, v 20tt ešte ani sono nevidela a povedala " stiahnite si nižšie nohavice on je úplne ešte dole v brušku nech vám ich nezašpiním od gélu. Čiže pochybnosti ako také mám že to nemajú presné

tanuuulka
2. apr 2024

@smejo955 ahoj, ja mám tri deti a až pri treťom som to cítila správne. ja si myslím, že z teba viac vraví túžba, ktorá je taká silná, že dáko stále veríš, že to bude predsalen dievčatko. ale tiež sa prikláňam k možnosti, že ak ti to 3x už videli na chlapca, je malá šanca, že z toho bude baba. ale na povzbudenie - aj ja mám prvého chlapčeka a chcela som veľmi dievča. a po ňom mám už dve slečny 🙂 ...máš ešte stále dosť veľkú šancu, že sa pri ďalšom bábätku dočkáš dievčatka 🙂

colsami
2. apr 2024

@smejo955 ano doktor Ti to velmi malokedy povie stopercentne, prave kvoli urcitym moznostiam ze jeden zo sto pripadov sa moze stat ze sa pomylia, je tam snura, blba poloha atd atd .. hovori sa "pravdepodobne" aj ked to vidiet na 99% 😉

cimage
2. apr 2024

Na 100% to vedia povedat asi len z testov. Ja som s vsetky 3 dozvedela na morfologickom utz. Tam maju lepsi pristroj, ale tiez sa moze stat, ze akurat bude tak, ze sa nebude dat vidiet. Kamoska cakala chlapca a narodilo sa dievca. Vsetko mala modre, zelene, ale uz asi 15r dozadu, odvtedy je technologia uplne niekde inde.

maryetta
2. apr 2024

Nikdy som nebola tak vyhadzana ani v puberte ako pri chlapcoch. Proste hormony.
Kazdopdne myslim ze ak ti to takto povedali inac to byt nemusi. A chapem vasu tuzbu no ja by som sa zacala “orientovat” na toho chlapca. Mne sa pri vsetkych hned ukazalo pohlavie.
Teraz pri poslednom tehu dr(iny) mi povedal ze chlapec. Ale ze to len tak “strelil” ze to nemam brat vazne. Ja som sa s tym zmierila ze ok teda.
A potom morfo ze dievca. Moj dr ze dievca. A aj v nemocnici ze dievca 🤩

tramtada31
2. apr 2024

@smejo955 tak vzdy je tam túžba po dievčatku, treba prijat, že je to chlapec. Môžete mat babu pri dalsom tehotenstvw

mqkm
2. apr 2024

@smejo955 v zahranici z toho dovodu pri ultrazvukoch v nemocnici nechcu povedat pohlavie, lebo boli pripady kde pacientka potom podala zalobu. Ze ked chceme vediet pohlavie, musime ist na ultrazvuk privatne.

dadka1997
2. apr 2024

@smejo955 čo z toho budeš mať, ak ti tu maminy napíšu, že sa im pri pohlaví doktor zmýlil?
3x ti povedali chlapec.. asi by bolo dobré sa s tým zmieriť, než by si stále mala túžbu v dievčatko, tiež čakám bábo, tiež som sa citila úplne inak, všetko mi sedelo na isté pohlavie a čakám presne opak a teším sa tak či tak, hlavne aby boli bábätká zdravé, no nie ?

elis248
2. apr 2024

2x som bola tehotná (2019, 2021), pohlavie mi povedali až niekedy v 24tt na morfologickom utz. Ale nikdy mi to do knižky nepísali. Či po novom sa píše? Na čo? Aj keď mi doktor povedal, že je tam pipík, brala som to zatiaľ s rezervou. 100% to bude až po pôrode. Mne to bolo jedno či dievča alebo chlapec. Mám 2 chlapcov.

paciko9
3. apr 2024

Nam to bolo jedno co bude, ale nech je zdrave. Mne povedal DR. v 12tyzdni,ze to vyzera na dievca, ale s urcitostou bude vediet povedat, az o mesiac,aj to tak ostalo. Ale kamoske povedali,tiez dievca. Hrozne chceli chlapca, lebo mali 2dievky uz.Boli v tom stalei,ze dievca. Bola v Martine a chlapec. Doktora sa opytala,ze ci dobre vidi lebo jej doktorka tvrdi, ze je to dievca. No aj take sa stava.

lillyd
3. apr 2024

Ja osobne som mala celé tehotenstvo malu uloženú nízko dole čiže bolo ťažké to vidiet no napriek tomu doktor od 13tt videl že je to dievča. a absolútne sa netreba upínať na nejaké príznaky “jedna stará mater pocedala”.. poznam x žien čo mali akné a čakali chlapca a napríklad ja som mala celé tehotenstvo krasnu pleť, všetci mi hovorili ako som opeknela, bruško len malé dopredu, žiadne boky nič a mám dievča..

martul
3. apr 2024

@smejo955 Budeš mať chlapca. Proste je to tak. Potvrdili ti to traja lekári. Tak veľmi chceš dievča, že sa budeš radšej upínať na babské povery ako fakty?
Želaj si nech je zdravé, na ničom inom nezáleží, keby si mala aj štyroch chlapcov....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre