Oplatí sa mi investovať do morfologického sona?

1. aug 2022

Ahojte , začínam 22hy týždeň . Rada by som sa s vami poradila , či sa mi teraz oplatí investovať 100 eur do morfologického ultrazvuku kde sa bude prepínať na 3D, alebo radšej ísť len na klasicky morfologicky bez 3D a ten 3D potom neskôr ? Keď bude babo väčšie ? Pretože tých 100 eur sa mi zdá hrozné veľa , za morfo iba budem platiť len 40. Ale či to mám risknúť lebo rada by dom samozrejme dieťatko videla aj tvaricku atd aj fotku z 3D zachovala .

Ďakujem ženy za rady

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elis248
1. aug 2022

Neviem ako ty, ale ja som pri morfologickom ultrazvuku nič neplatila. A keď som chcela vidieť v 3D tváričku, akurát tam bola pupočná šnúra, tak sme mali prekvapko až pri pôrode. A druhé tehotenstvo som si povedala, že nechcem vidieť 3D tváričku a necháme sa rovnako prekvapiť. Ale pohlavie sme vedeli-obidvaja chlapci.

tramtada31
1. aug 2022

Mne pri morfach prepol do 3D, ale nič moc vidiet nebolo. Už si to nepamatam, či pri oboch, ale minimálne pri jednom som mala placentu vpredu, takze som na separé 3D ani nesla a nelutujem to.

queen_mary
2. aug 2022

Morfo mozno platis u sukromneho gynekologa? Lebo nie som si ista, ci sa to bezne plati. Ja chodim na sukromnu kliniku, a platila som ted barsco ale morfologicky ultrazvuk nie. A tiez to len prepinal na 3D. Podla mna je 3d celkovo uplna zbytocnost. Ale to som ja 🙂

ildiko36
2. aug 2022

Ja som tiež nikdy nič neplatila u svojho gynekologa ani za 3d !
Ale bola som asi 2x za jednym gyn.ktorý robý 3d morf ultrazvuk , napálil video na dvd a vytlacil zopar fotiek a pita za to 17euro.(ja som hlavne isla kvoli fotkam aby mi ostalo na pamiatku lebo moj gyn nemal take kvalitne fotky)
100euro za mna moc, skus najst druheho gynekologa.
Keď chceš vydieť tvaričku tak teraz treba isť , mne ku koncu uz tak lezal že sa nedalo pozrieť, bol otočený s tváričkou do placenty.
Z ktorého mesta si? Je ti ďaleko do Rimavskej Soboti?

lucka_lullu
2. aug 2022

Pri morfo utz ani tak nejde o 3D alebo 4D zobrazenie ako o akreditované pracovisko. Na Slovensku je len pár lekárov, ktorí majú akreditáciu.
Zoznam lekárov - držiteľov licencie FMF na UZV v 20.-22.týždni - je možné nájsť na stránke:
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/f...
Títo majú akreditáciu na vyšetrenie v druhom trimestri, okolo toho 20tt.

pukina
2. aug 2022

100€ za 3D? 🤯 ja som bola u sukromnika lebo moj lekar nema take vybavenie a za morfo s 3D aj s fotkami som platila 35€..

nikusik1995
3. aug 2022

Ja idem, je to čisto vec každej jednej či chce alebo nie tie 3D aj 4D zobrazenia s fotkami. Platiť budem tak ako pri screeningu 70e. 🙂 ono je to krajší pocit ako u svojej gyn. Ale moja nema 3D zobrazenia atď...

lilinka126
3. aug 2022

Ja som bola uz dvarkat na 3D ultrazvuk, platila som 70E tiez som si hovorila ze je to kopa penazi ale napriklad co chodim k dr tak ten ultrazvuk je hrozny :D vidno len babetko a srdiecko. Ale Bacha náš malý sa rád pochvalil výbavou ale mal rucicky pred tvárou takze na prvom sa neukazal vobec a teraz co som bola v 20tt tak len trosku z boku bolo vidno.. ak to ma byt len kvoli tvaricke tak neviem .. nemas istotu ze sa pekne ukaze..

ildiko36
3. aug 2022
lucka_lullu
3. aug 2022

Baby podľa mňa je rozdiel ísť na takéto sono k bežnému dr kvôli foto alebo tak a iné, keď idete k špecialistovi, aby vylúčil rôzne ochorenia. Aj môj robí 3D sono za pár eur, ale lekári, ktorí sa špecializujú na vývojové vady plodu, majú akreditáciu a špičkové vybavenie, skúsenosti, to je zas niečo iné.

ildiko36
3. aug 2022

Na živo to krajšie vydno, na dvd mam aj farebnu fotku

fiafia
3. aug 2022

Oplatí. Neľutujem ani jedno € a keby som mala druhé dieťa idem opäť

zuzanockamt
3. aug 2022

@lucka_lullu Presne podľa toho zoznamu lekárov som si vyberala ku komu pôjdem na morfo sono v 2.trimestri.

ivana3091
13. aug 2022

@ildiko36 prosim ta z akeho tyzdna je taketo 3D foto? Dakujem 😊

ildiko36
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ildiko36
13. aug 2022

@ivana3091 od 22tt , a to foto čo som tu dala 32tt, pozdejšie sa už nedalo pozrieť tváričku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre