Meranie InBody a tehotenstvo

30. sep 2022

Ahojte, v rámci zdravotnej prehliadky v práci máme absolvovať InBody meranie svalstva. Chcem sa opýtať, či je to v 6. mesiaci tehotenstva možné absolvovať. Ďakujem.

pukina
30. sep 2022

jasne ze je to mozne, nie je to nic invazivne ani tam nema dietatku co uskodit. ale pride mi to ako hlupost absolvovat v tehotenstve, kedze to meria nejake statisticke hodnoty podla rozlozenia vahy tela, ked sa postavis na tej pristroj, tzn ze budu tie vysledky skreslene a mozno aj uplne mimo.

autor
30. sep 2022

Lenze raz za dva roky to musime absolvovat, mame dotaznik, co zamestnavatel pozaduje na povinnych zdravotnych prehliadkach a toto tam je.
Citala som, ze tehotnym sa to neodporuca, no na tej klinike povedali, ze po 1. trimestri je to povolene...

pukina
30. sep 2022

ono ani niektore vyzivove doplnky sa neodporucaju, ale je to uvedene len z etickeho hladiska, pretoze sa nic na tehotnych zenach netestuje. hrozit ti urcite nic nehrozi, nejde z toho ziadne ziarenie ani nic podobne, co by mohlo tehotenstvo alebo plod ovplyvnit. ak si za to nemusis platit tak to v pohode absolvuj

autor
30. sep 2022

@pukina ďakujem za info.. neplatím za to vôbec nič.. je to balík zdravotných testov od zamestnávateľa.. samozrejme, rada sa nechám pretestovať, či už odbery, ekg apod.. však je to dôležité aj kvôli tehotenstvu.. len teda to InBody nepoznám a keď to hodím do googlu, na všetkých SK stránkach sa píše o kontraindikácii, na zahraničných stránkach píšu, že je to bezpečné.. tak som ostala zmätená

lilope
30. sep 2022

@autorka ak je to meranie na špeciálnej váhe, kde okrem hmotnosti prístroj zmeria aj podiel svalstva, tuku v tele, ich hmotnosť a hmotnosť kostí a neviem čo ešte, tak v tom nevidím pre tehotnú nič nebezpečné. Akurát je to pre teba ako tehotnú absolútne zbytočné a nechápem na čo to zamestnávateľovi vôbec je, nie to ešte pri tebe. Výsledky budú absurdné. A to podľa nich zamestnávateľ aj vyvodzuje nejaké dôsledky alebo? Napríklad keď je zamestnanec obézny, tak dostane menej stravných lístkov? 🤭 Prepáč, ale nedalo mi, lebo toto meranie nemá nič spoločné so zdravotnou spôsobilosťou.

autor
30. sep 2022

@lilope ahoj, haha to nie, ale firma prispieva zamestnancom na zdravotnu starostlivost...platia nam rocny poplatok na sukromnej klinike + dalsie zdravotne benefity a tam je tato podmienka komplexnej prehliadky.. a ano, je to ta specialna vaha s takymi elektrickymi drziakmi.. bala som sa len toho, aku to ma silu a ci neprejde velke prudenie do tela.. ale kolegyna mi povedala, ze na nejakej estetickej klinike, kam chodi, je to odporucane aj pre tehotne.. a prave som si o tom citala, ze v zahranici sa to cielene pouziva pri tehotnych na odhalenie vaznych ochoreni..

lilope
30. sep 2022

@autorka tak ako benefit je dobré mať takéto meranie od zamestnávateľa grátis, prijala by som to. Len, ako hovorím, ak je to také meranie ako som opísala vyššie, absolvovala som ho už dvakrát, a teda mne neprišlo, že by malo byť nejako nebezpečné. Pred samotným meraním spomeň dotyčnému, ktorý bude vykonávať meranie, povedz, že si v xy mesiaci tehotenstva a či je to bezpečné. Mne tam merali len hodnoty: celková hmotnosť, hmotnosť kostry, svalové tkanivo, tukové tkanivo, ich indexy, objem vody v tele, BMI, minimálna kalorická potreba pre telo a to je asi tak všetko. Vedz, že to nebude mať momentálne pre teba nejakú výpovednú hodnotu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre