Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    vevericka2020
    11. sep 2023    Čítané 119x

    Sebapoznanie

    “Nedarí sa ti schudnúť? Môj trojdňový minikurz ti ukáže, ako na to!”
    “Chceš lepšiu prácu? Stiahni si môj e-book, a dozvieš sa viac.”
    “5 krokov k úspechu – klikni na link a prihlás sa na webinár!”

    Koľko kurzov, e-bookov a webinárov ste si už predplatili? Koľko ste z nich reálne pozreli, čítali? Koľko motivačných „channelov“ vám zasypáva emailovú schránku poštou, ktorú automaticky mažete, bez otvorenia? A nakoniec zrušíte odber, lebo na to nemáte čas, chuť, záujem...
    Sebapoznanie? Ďalšia blbosť! Veď sa poznám... alebo je možné, že sa mýlim?
    Žijeme rýchlu dobu a chceme všetko okamžite. Preto sú rýchlokurzy v kurze a ponúkané instantné riešenia našich problémov také lákavé. Klik sem – klik tam a problém je fuč! Škoda, že to nie je pravda.
    Problém, ktorý máme už roky alebo desaťročia, len ťažko vyriešime mávnutím čarovnej paličky za 5 minúť (samozrejme okrem niektorých prípadov, ale to je iná téma). Riešenie si vyžaduje tvrdú prácu na sebe. Najčastejšie vnútornú prácu. Hľadanie v sebe, v minulosti, v myšlienkach, v príbehoch – aký je náš vnútorný monológ, aké sú naše presvedčenia a podvedomé programy.
    Ak začneme hľadať, ak sa vydáme na cestu skutočného sebapoznania, začneme chápať súvislosti, uvidíme ten väčší obraz. A zrazu to, čo sme vnímali ako obrovskú prekážku, sa zrazu stane malým kamienkom na našej ceste. Obzrieme sa späť a zasmejeme sa sami nad sebou: toto som toľký čas riešil/a, týmto sa trápil/a?
     A dospejeme do bodu, že je nám zrazu všetko nad slnko jasnejšie, už všetko chápeme, všetko vieme... a vtedy udrie tá ďalšia myšlienka, vtedy sa vynorí tá spomienka, ktorú sme pred 15 rokmi zamietli niekam do hlbín nášho podvedomia... a bumm! Je tu nový projekt, ktorý je načase riešiť. A zistíme, že cesta sebapoznania je nekonečná,, lebo nás vedie smerom vpred, cezeň sa vyvíjame, stávame sa múdrejšími, skúsenejšími, lepšími, pokornejšími.  

    vevericka2020
    17. aug 2023    Čítané 661x

    Magické rituály

    Tento článok píšem pre užívateľky v istej skupine tu na MK a pre každého, kto sa o tému zaujíma. Kto na mágiu neverí alebo z nej má strach, a cíti potrebu nevhodných komentárov, prosím, otvorte si o tom vlastnú diskusiu a pokojne si tam vymieňajte názory medzi sebou.

    Ďakujem za pochopenie a rešpektovanie.
    Ako začať 

    V prvom rade je dôležité stav vašej mysle. Ak ste pod tlakom, v strese, nepohode, nepokúšajte sa o rituály, negatívna energia, ktorej sa možno práve chcete zbaviť sa vám môže naopak zviacnásobiť. Podobné priťahuje podobné – teda negatívne nastavenie priťahuje viac negativity.
    Pred rituálom sa pripravte. Nájdite si čas, nerušenú chvíľu. Či budete doma, alebo v prírode, hlavne aby ste sa na danom mieste cítili dobre a bezpečne. Ak máte čas na krátku meditáciu, výborne. Ak nie, aj v takom prípade si aspoň zopár hlbokými nádychmi uvolnite telo a utíšte myseľ.
    Svaly majte zrelaxované, predstavte si čistý list papiera alebo prázdne plátno. Ak myšlienkový tok neustáva, tak myšlienky nechajte plynúť, ale nepozastavujte sa nad nimi, dovoľte im prísť a nechajte ich odísť.
    Načasovanie
    Rituál môžete robiť kedykoľvek keď potrebujete a máte na to vhodné prostriedky a podmienky.
    Ak chcete rituál energeticky podporiť, posilniť, môžete si zvoliť špecifické dátumy, časové periódy.
    Na tvorenie, manifestovanie je vhodný dátum prvého v mesiaci – jednotka = nový začiatok, zrod nového. Ak je mesiac vo fáze novu, je tiež vhodný čas na manifestáciu, na privolávanie.
    Ak sa chcete nejakej energie zbaviť, voľte si spln – energia je naplnená, môžete ju pustiť. 10-ho je tiež vhodný dátum na púšťanie, na očistné rituály.
    Potom sú tu špecifické portály v mesiaci, kedy sa dátum dňa a mesiaca zhodujú (5.5., 6.6. atď..) a najsilnejší tvorivý portál Levia brána, ktorej energia kumuluje 8.8. ale otvára sa už 26. júla a energie pretrvávajú cca do 12-ho augusta.
     Ďalšie vhodné dátumy sú narodeniny a iné pre vás dôležité výročia, alebo Dharmachakra tzv. desaťmiliónové dni (4x v roku), letný a zimný slnovrat...

    Tvorivé a očistné rituály
    Ktoré rituály sú tvorivé a ktoré očistné rozpoznáte veľmi jednoducho, sedliackym rozumom. Ak niečo spálim, tak to zničím. Ak niečo zasadím, tak z toho niečo vznikne, tvorím.
    Tvoríme teda napr.: písaným listu, stačí si ho niekam založiť, ale môžete tak isto zakopať, hlasno ho prečítať, tým tomu dáte hlas, hlas je frekvencia, ktorá sa vyšle ako objednávka. Tvoríme zasadením, tvoríme kúzlom so sviečkou, ale aj zaklínadlom, spevom, čokoľvek vás napadne.
    Očisťujeme sa, púšťame, naopak spaľovaným, vydymovaním, odplavením vodou (jednoduchá sprcha, ak do nej vložíte zámer očistenia môže urobiť zázraky, alebo kúpeľová soľ s príjemnou vôňou pridaná do vane).

    Rituály pomocou elementov

    Všetky elementy dokážu či už tvoriť, alebo očistiť, keďže všetky majú schopnosť vytvoriť niečo ale aj zničiť. (Z pôdy vyrastie pšenica, ale zemetrasenie zničí celé mesto.)
     Ide tu skôr o vlastnosti elementov.

    Najrýchlejší element je oheň – najrýchlejšie je spáliť nechcené, alebo privolať niečo sviečkou. (prípadne vonnou tyčinkou). No práve preto sa hovorí, že na svete je už priveľa ohnivej energie – každý chce všetko a okamžite. Preto žijeme v takom zrýchlenom svete. Napriek tomu, že som si toho vedomá, priznám sa, predsa je oheň mojim obľúbeným elementom k rituálom, aj keď kvôli tomu mám výčitky ale môj Leví ascendent ma nepustí (o tom, ako všetko so všetkým súvisí, mám v hlave ďalší článok, ale kedy to bude časovo, to netuším. Ktoré viete, tie viete, ako dlho som aj tento článok sľubovala :D sorry). Oheň je kreatívny, robte s ním rituály na kariéru, tvorivé potreby.
    Element vzduchu je spájaný s myšlienkami – teda dokáže byť tiež rýchly, ak potrebujete prísť na nový nápad, novú myšlienku. Na druhej strane vám aj jemný vánok môže priniesť očakávaný výsledok, alebo naopak odviať čo už je pre vás nepotrebné. Preto do vetra môžete vysloviť želanie ale aj zaspievať zbohom. Tiež si rituál môžete podporiť vonnými tyčinkami, ktoré sú spojením ohňa a vzduchu.
    Voda pracuje najmä s emóciami, je vhodná na rituály v oblasti citov. Môže to byť pokojné jazierko, ale aj obrovské tsunami. Môžete si vyrobiť mesačnú vodu a do nej pošepkať želanie, alebo vložiť kamienok s naprogramovaným prianím. (tu už kombinujete element vzduch(hlas)-voda/ zem(kamienok)-voda.
    Zem je najpomalšia energia, ak pracujete s týmto elementom, musíte mať trpezlivosť. Keď zasadíte semienko, nemôžete na druhý deň čakať plody. Zemou si aktivujte dlhodobé projekty, veľké plány. Zem spájame s materiálnom – domov, rodina, práca, financie.
    Ostatné pomôcky (minerály, bylinky, etc.)

    Ako ste už vyššie videli, elementy sa miešajú pri rituáloch – môžete k nim pridať aj rôzne „pomôcky“. Použite minerály, napr. do mesačnej vody, na programovanie, pod vankúš, do kabelky. Na očistné rituály použite ochranné kamene (všetky čierne, ako turmalín, obsidián, čierny achát, ale aj iné ako sodalit, lazurit atď..). Na tvorenie je vhodný citrín (hojnosť), hematit (má magnetický účinok, privoláva).
     Horský krištáľ má zosilňujúci účinok, smelo ho používajte kedykoľvek, na čokoľvek, váš pôvodný zámer posilní. (článok a majstrovských krištáľoch sa tiež chystá, prosím o trpezlivosť)

    Tiež sa v rituáloch používajú bylinky, koreniny – na očistu, vydymovanie všeobecne známa šalvia, na hojnosť škorica (a škoricový rituál, ktorý tento článok evokoval). Tiež sa používa bobkový list, rozmarín, levanduľa – vhodné na ochranu.
    Využite k rituálom aj farby a ich vlastnosti (napr. červený minerál alebo červenú sviečku na lásku, žltú/zlatú na hojnosť), numerológiu (každé číslo má iný význam, ak chcete napr. lepšiu prácu, pozvite do rituálu číslo 3 (kreativitu) alebo 5 (zmenu), pridajte 5 sviečok, 5 kamienkov, alebo si formulku opakujte 5x) Použite aj pre vás dôležité symboly, runy, čokoľvek, čo má pre vás význam.

    Možností je neúrekom, nápadov a návodov je plný internet. Vytvárajte si pokojne aj vlastné rituály, vždy ide hlavne o to, aby ste sa v tom cítili vy dobre, aby to vyhovovalo vám, vašim potrebám, a hlavne aby ste v prvom rade mali vieru, že to, o čo sa snažíte, je možné.
    Nezabúdajte, ako som písala na začiatku – akou energiu do toho idete, to si posilníte. Ak neveríte, rituál vám posilní energiu a stane sa to nemožným, darmo budete chcieť a pokúšať sa manifestovať opak.