redakcia
18. aug 2022
710 

Nová Poradňa o ženskej duši po pôrode na Modrom Koníku

Každá žena po pôrode očakáva, že jej dušu zaplaví nekonečná bezpodmienečná láska, šťastie a úľava. Čo však, ak sa to nestane? Čo ak miesto toho jej vnútro sužujú pochybnosti, nepokoj a smútok? Čo ak ju tieto pocity prinútia pochybovať o sebe samej ako o žene, o matke...? Čo ak je materstvo pre ňu príliš náročné? Nie fyzicky, ale po emocionálnej stránke. Hormóny ako na húsenkovej dráhe, permanentná únava a možno aj pocit nedocenenia, izolácie a nedostatok priestoru sa realizovať inak, ako pri dieťati. Toto všetko sa deje, no mnohé novopečené matky tieto pocity v sebe dusia, a tým postupne prehlbujú negatívne emócie a vytvárajú tak živnú pôdu pre duševné poruchy, akými sú napríklad depresia či úzkosti. Hovoriť o svojich pocitoch, aj tých negatívnych, je v poriadku. Rovnako je v poriadku aj vyhladať pomoc.

Katka Žilák, zakladateľka projektu Vysmiata Duša Mamky, je tu v novej Poradni o ženskej duši po pôrode práve pre vás, ktoré máte otázky, pochybnosti, pocity samoty či hanby. Zodpovie vaše otázky, vypočuje vaše trápenie a s pochopením vám poradí. Povedať o svojom prežívaní a vyhľadať pomoc je znakom veľkej sily a odvahy. Poradňa však určite poslúži aj mužom, ktorý chcú byť v náročných chvíľach svojim polovičkám oporou a nie sú si istí, ako situáciu uchopiť.

V prípade, že máte otázky týkajúce sa duševného zdravia novopečenej maminky, neváhajte a pýtajte sa v poradni.

Všetky vaše otázky sú, samozrejme, anonymné a zadarmo, ako v každej poradni na Modrom koníku.

Tím Modrý koník

Ja mozemodporucit zbalit namiesto klasickych uterakov sportove uteraky. Zaberaju bezpochyby ovela menej miesta ako obycajne.

19. aug 2022

Začni písať komentár...

Odošli