redakcia
18. aug 2022
2712 

Na výber zdravotnej poisťovne sa oplatí myslieť ešte pred otehotnením

Materstvo predstavuje obrovskú zmenu v živote ženy, podstatnú časť jej života doslova prevráti naruby. Hoci to znie ako fráza, v skutočnosti už nič nebude také, aké to bolo predtým. Príchod bábätka na svet sa spája s množstvom vybavovačiek a nákupom potrebných vecí, na druhej strane, na množstvo výziev sa vopred pripraviť nedá. Najlepšou a zároveň najťažšou prípravou je v skutočnosti až samotný život s bábätkom.

Jednou z príležitostí, ako sa dopredu odbremeniť od množstva záťaže, je aj správny výber zdravotnej poisťovne – dieťaťa aj matky. Od 1. augusta 2022 sa novorodenec automaticky stáva poistencom matkinej zdravotnej poisťovne, a hoci sú rodičia vďaka tomu oslobodení od niekoľkých administratívnych úkonov, ide o novinku, ktorá im na plecia kladie zodpovednosť už počas tehotenstva či dokonca pred otehotnením.

Podať prihlášku do novej poisťovne totiž možno každoročne iba do 30. septembra a matka sa poistenkou zvolenej poisťovne stáva od 1. januára nasledujúceho roka. Ak si plánujete založiť rodinu a doteraz ste nemali čas ani príležitosť preštudovať si benefity jednotlivých zdravotných poisťovní, vedzte, že Union zdravotná poisťovňa je pre vás a vaše bábätko tou najlepšou voľbou.

Sprevádzať a podporovať vás totiž bude už počas celej cesty k vytúženému dieťatku.

Napríklad v prípade problémov s otehotnením vám Union zdravotná poisťovňa dokáže ušetriť množstvo finančných prostriedkov. Prispieva totiž sumou 1 200 eur na umelé oplodnenie, a to v týchto medicínskych úkonoch:

Počas tehotenstva zasa oceníte tieto benefity:

Bábätko poistené v Union zdravotnej poisťovni sa môže tešiť na tieto výhody:

  • balík výhod v hodnote 100 eur, ktorý zahŕňa poukážku na nákup novorodeneckých potrieb, zľavy na kurz plávania a kúpu monitora dychu;
  • vrátenie doplatkov za lieky v neobmedzenej výške;
  • príspevok na okuliare;
  • možnosť nadštandardných očkovaní a množstvo iných benefitov.

Dnes už všetci vieme, že cesta k bábätku býva občas poriadne kľukatá. A preto je ozajstnou pomocou, ak sa vám vaša zdravotná poisťovňa neotočí chrbtom ani vtedy, keď všetko nepôjde podľa vašich predstáv.
Union zdravotná poisťovňa nie je len poisťovňou – je v prvom rade partnerom v časoch, kedy potrebujete oporu. Nezáleží na tom, či sa vám podarí otehotnieť hneď, či bude vaše bábätko často chorľavé alebo či bude vo vašom záujme absolvovať nadštandardné vyšetrenia. Union zdravotná poisťovňa vám ani vášmu dieťaťu nikdy nepovie nie.

Ak ste poistenkou Union zdravotnej poisťovne, môžete sa tešiť na množstvo benefitov, ktoré pre vás pripravila. V prípade, že ste poistené inde, môžete to rýchlo zmeniť, napríklad aj pomocou online formulára na stránke Union zdravotnej poisťovne – do 30. septembra 2022. Celý proces vďaka digitálnemu podpisu trvá len tri minúty. Za všetky výhody a zľavy tento krok rozhodne stojí.


Tento článok vyšiel s podporou Union zdravotnej poisťovne

to je vsetko krasne, ale nasa pediatricka nema zmluvu s Unionom 😉
Tak sa posnazte. Mudr Sufliarska Sabina

5. sep 2022

Reagujem na nadpis- bodaj by to bolo také jednoduché 😃 naši novorodenci bez evidencie v ZP sú toho príkladom 🤣🤣🤣🙈 tu nič nefunguje ako sľubujú 🙄

6. sep 2022

@qetka čo? Však ja k nej chodím a sme v Unione a nie je tam žiaden problém

6. sep 2022

Ach škoda reči Union vy ste sa otočili chrbtom, malému onkologicky chorému dieťatku, ktoré potrebovalo zahraničie...len hľadať dôvody ako nepreplatiť celý zákrok a pritom VŠZP prepláca...kým človek nemá ťažko choré dieťa tak sa dá nalákať na tie Vaše benefity....

6. sep 2022

@llull do Dubravky? Tam je uz roky na dverach, ze Union - samoplatcovia, tak som to zle pochopila? 🤷‍♀️

6. sep 2022
Autor komentár zmazal

@qetka No nevidela som to na dverách ale my sme v Unione a všetko preplácajú, musia mať s nimi zmluvu...

6. sep 2022

@llull je to tam uplne velkym, rano som tam bola a stale to maju 😂 aj tu na fore sa to uz par rokov dozadu riesilo, ze nemaju zmluvu s unionom. Tak sa ich nabuduce opytam, ze co znamena ten papier 🤣

6. sep 2022

Začni písať komentár...

Odošli