pr_clanok
9. jan 2024
38 

Fotoaparáty iPhonu 15 Pro a Pro Max majú nové vylepšenia

V decembri Apple vydal novú verziu svojho operačného systému. S príchodom iOS 17.2 získali fotoaparáty iPhonu 15 Pro a Pro Max opäť o niečo lepšie funkcie. Zistite, čo to pre vás v praxi znamená.

Majiteľov iných jabĺčkových zariadení táto aktualizácia určite poteší, pretože iOS 17.2 prináša množstvo malých drobností, ktoré si bližšie popíšeme na konci tohto textu. Majitelia iPhone Pro a iPhone Pro Max si však môžu od radosti poskočiť hneď – nový operačný systém totiž prináša vylepšenia pre ich fotoaparát.

iPhone 15 Pro a Pro Max fotoaparát oživí spomienky v troch rozmeroch

Tieto dva smartfóny z dielne Apple boli už pri ich vypustení na trh vybavené tými najvýkonnejšími kamerovými systémami, aké kedy cupertinský gigant vyvinul, vrátane najlepšej kvality videa v akomkoľvek smartfóne. Táto novinka je skôr akousi čerešničkou na už tak dosť vyšperkovanej torte.

So systémom iOS 17.2 môžete na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max nahrávať priestorové videá. Výnimočné okamihy teda zaznamenáte presne tak, ako sa stali a pomocou Apple Vision Pro oživíte spomienky hneď v troch rozmeroch.

Skúste tiež vylepšený makro režim

Systém iOS 17.2 prináša aj o čosi lepší makro režim. Zachytávajte úžasné fotografie zblízka s ešte väčším množstvom detailov.

Okrem toho aktualizácia ponúka aj vylepšený nočný režim portrétov. Snímajte ostrejšie a jasnejšie portréty pri slabom osvetlení.

Poteší vás aj natáčanie malých vzdialených objektov, ktoré je s novým iOS 17. 2 pri iPhone 15 Pro a Pro Max ostrejšie.

Nový iOS 17.2 znamená vylepšenia aj pre iné modely

Ak nie ste majiteľmi doteraz skloňovaných smartfónov, nevešajte hlavu – nový operačný systém prináša novinky aj pre iPhone 15, ale i staršie kúsky. Update funguje na akýkoľvek iPhone XS, XS Max, XR od roku výroby 2018.

Aktualizácia priniesla napríklad novú aplikáciu Denník, do ktorého si ľahko zaznamenáte svoje spomienky. V jabĺčkovom denníku sa vám spoja zápisky s vašimi fotkami, vychádzkami či tréningami – skrátka všetkým, pri čom v danom dni nechýbal váš iPhone.

Lepšie sa vám bude pracovať aj so správami. Pomocou jednoduchého gesta (klepnutie na šípku v pravom hornom rohu) preskočíte späť na prvú neprečítanú správu v konverzácii a vďaka akcii Pridať nálepku v kontextovom menu pridáte nálepku priamo do bubliny.

S touto aktualizáciou sa stanete takmer profesionálnou rosničkou. Aj aplikácia Počasie totiž prináša niekoľko noviniek:

  • V nových widgetoch máte na výber zrážky počas najbližšej hodiny, dennú predpoveď, časy východu a západu slnka a aktuálne poveternostné podmienky, napríklad kvalitu ovzdušia, pocitovú teplotu alebo rýchlosť vetra.
  • Zo statickej veternej mapy sa rýchlo dozviete smery prúdenia vzduchu a môžete z nej prejsť na prekrytie s animovanou veternou mapou, ktorá vám ukáže predpoveď veterných podmienok na najbližších 24 hodín.

Samozrejme, došlo aj na ďalšie menšie vylepšenia. Najlepšie jednoducho bude, ak si nový operačný systém stiahnete a všetko vyskúšate sami na koži vášho obľúbeného jabĺčkového priateľa.


Zdroj fotografií: cz.123rf.com

Sponzorovaný príspevok

Začni písať komentár...

Odošli