pr_clanok
16. apr 2024
23 

Ako popri materskej urobiť kroky pre lepšiu kariéru?

Aj keď výchova dieťatka je nádherným obdobím a najmä v prvých mesiacoch po pôrode si vyžaduje celú ženu, mnohé mamičky majú na materskej potrebu sebarealizácie. Dnes už nie je výnimočné ani podnikanie popri materskej, ale ak sa na to necítite, skvelým začiatkom pre zlepšenie pozície u zamestnávateľov môže byť aj štúdium cudzieho jazyka.

Je totiž dôležité časom myslieť na budúcnosť a na návrat do práce. Ak máte nejaký čas navyše, štúdium cudzieho jazyka je jeden z najlepších spôsobov, ako ho využiť.

Prečo sa učiť cudzí jazyk na materskej?

Naučiť sa jazyk, alebo si ho opakovať a udržiavať, má zmysel vždy. Jazykové znalosti sú čoraz dôležitejšie v globalizovanom svete a vo firmách, pre ktoré sú zahraničné pobočky a pracovníci samozrejmosťou. Ak už jazyk ovládate na slušnej úrovni, počas materskej hrozí, že veľa z neho zabudnete, preto ho s pomocou výučby môžete nielen udržiavať, ale si ho ešte viac zlepšiť.

Výrazne vám to zvýši kredit pre zaradenie sa späť na trh práce po materskej. Či už plánujete ostať u súčasného zamestnávateľa, alebo skúsiť čosi nové, pre firmy je znalosť jazykov jedným z najdôležitejších kritérií výberu pracovnej sily.

Okrem toho môžete cudzí jazyk popri štúdiu využiť aj pri výchove. Výrazy v cudzom jazyku môžete používať aj pri komunikácii s dieťaťom, čím ho pripravíte na život s jazykom už v najútlejšom veku.

Myslite pritom na to, že konverzácia je najdôležitejšia. Potrebujete jednoducho cudzí jazyk neustále používať. Cieľom teda nie je naplánovať si len vypĺňanie cvičení a učenie sa slovíčok. Dôležité je najmä rozprávať sa. Aj preto na poriadnu výučbu nepostačia jazykové aplikácie a knihy pre samoukov.

Máte pocit, že nebudete stíhať? Poradíme, ako na to

Znie to veľmi atraktívne, mnohé mamičky sa však zrejme ironicky pousmejú. Venovať sa dieťatku na sto percent, stíhať starostlivosť o domácnosť a dopriať čas aj sebe a partnerovi je občas nadľudskou úlohou. Ako k tomu pridať ešte aj kurzy angličtiny, nemčiny, španielčiny, ktoré obvykle vyžadujú plánovanie a termíny?

Samozrejme nie je vhodné na seba príliš tlačiť, aby ste nevyhoreli. Máme však niekoľko tipov, ako sa stíhať učiť angličtinu alebo iný cudzí jazyk aj popri všetkých povinnostiach.

Vsaďte na online kurzy

Kvalitná jazyková škola dnes už ponúka širokú paletu možností pre všetkých a pandémia ochorenia covid-19 ešte väčšmi prispela k rozšíreniu online kurzov. Príkladom je bratislavská jazyková škola Volis Academy, ktorá má viac než 16-ročnú históriu a množstvo certifikovaných učiteľov cudzích jazykov. Konverzovať v angličtine môžete s „native speakrom“, ktorý vás naučí autentickému zneniu jazyka v daných končinách, ale aj so slovenským lektorom.

Angličtinu sa vo Volis Academy môžete učiť ako začiatočníčka, ale tiež v odbornej forme. Lektori sa prispôsobia všetkým úrovniam. Svoju hodinku konverzácie teda môžete využiť aj na učenie sa výrazov používaných vo vašej profesii. Vďaka tomu sa do práce vrátite s lepšou jazykovou úrovňou, než keď ste odchádzali na materskú.

V jazykovej škole Volis Academy môžete mať online kurzy počas celého dňa od 7:00 až do 21:00. Termíny si môžete flexibilne naplánovať tak, aby sa v čase vašej výučby mohol partner, rodina alebo niekto iný venovať vášmu dieťaťu.

Precvičujte si to, čo ste sa naučili, aj pri hrách so svojím dieťaťom

Najmä začiatočníčky ocenia možnosť zapojiť do jazykovej výučby svoje dieťa. Existuje množstvo publikácií a hravých kníh v cudzích jazykoch, ktoré budú pre vás nápomocné rovnako, ako pre vášho drobca. Môžete sa tiež s dieťaťom dorozumievať po anglicky alebo v inom jazyku pri úplne bežných denných činnostiach.

Zaraďte si jazyk do každodenného života

Pre efektívnu výučbu je okrem konverzácie dôležitá aj pravidelnosť. Venujte teda jazyku každý deň aspoň desať minút. Ako?

Spomínali sme jazykové aplikácie a knihy pre samoukov. Tie nie sú zlé, ak ich používate ako doplnok ku profesionálnym hodinám s lektorom. Takže ak napríklad radi márnite čas na mobile, venujte ho aspoň jazykovej aplikácii. Pomôže vám učiť sa slovíčka a byť v kontakte s jazykom každý deň. Rovnako si môžete zaviesť rutinu desiatich minút denne s knihou pre samoukov.

Ak radi sledujete videá na Youtube, skúste tie v cudzom jazyku a bez titulkov. Každodenné počúvanie cudzieho jazyka pomáha naučiť sa porozumieť hovorenému slovu a takto svoj čas na mobile využijete omnoho zmysluplnejšie.


Zdroj foto: StoryTime Studio / Shutterstock.com

Sponzorovaný príspevok

Začni písať komentár...

Odošli