Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    mata_ba
    24. sep 2018    Čítané 1481x

    Úžasná práčka od Samsung-u!

    Pôvodne som chcela začať túto recenziu známymi slovami z obľúbenej Bambuľky - "prišla stuhou previazaná škatuľka a v nej bola...".... No neprišla škatuľka, ale rovno dodávka! A bola v nej moja nová najlepšia domáca kamarátka - úžasná a krásna práčka Samsung QuickDrive.

    Nemala by som ju doma, nebyť našho "koníka" a spoločnosti Samsung. Preto by som hneď na úvod chcela povedať veľké ĎAKUJEM za túto šancu a možnosť vyskúšať tento dizajnovo nadherný kúsok. Ale poďme pekne po poriadku - od dovezenia a inštalácie. Práčku priniesli dvaja veľmi milí, ochotní a profesionálni páni (dokonca s nimi bola aj sranda)!

    Veľmi opatrne ju preniesli do našej technickej miestnosti, kde ju (práčku) už čakalo vyhradené miestočko 🙂

    Pani inštalatéri všetko odbalili, skontrolovali...

    ... A dali kam patrí.

    Milo ma prekvapil papierik nalepený na vrchu práčky. Viem,že veľa ľudí pri kúpení práčky cez internet nevolá na inštaláciu odborníkov a tak často zabúdajú na vytiahnutie bezpečnostných resp. prepravných šróbov a potom im práčka pri praní skáče až hrôza, v tom lepšom prípade na problém prídu skôr ako sa vnútro zničí. Priznávam, aj nám sa to stalo pri prvom praní s pôvodnou práčkou 😀

    Po inštalácii mi páni hneď ochotne vysvetlili ako práčka funguje, ako ju čistiť a pustili aj prvý kontrolný program. Mimochodom, vedeli ste, ze ocot nie je vhodný ako čistič na dnešné novodobé práčky? Ničí gumy a tesnenia... Ja som sa to veru dozvedela až od týchto pánov. Použiť treba radšej kyselinu citrónovú a nesypať ju do bubna, ale do priehradky na prášok!

    Viete, čomu patrilo moje prvé WOW - Okrem výzoru? Táto mašinka ma už zabudovanú funkciu ČISTIČ BUBNA... Pripomienka čistenia bubna sa zobrazí po každých 40 praniach. Samozrejme sa to odporúča robiť pravidelne a nepoužívať žiadne chemikálie a čistiace prostriedky. Pri čistení sa voda zohrieva na 60-70 stupňov Celzia a odstraňuje sa nahromadená nečistota a baktérie

    Druhé WOW patrilo pre mňa novinke - možnosť ovládať práčku cez mobilnú aplikáciu (ďalej apku) v telefóne, cez Q-RATOR. Vtedy musí byť ale zapnutá funkcia Smart Control na práčke a "spárené" s domácou wifi sieťou. A s tou aplikáciou som ja mala najprv trošku problém. Pán inštalatér mi poradil aplikáciu, ktorú som si mala stiahnuť do mobilu. Všetko ma to malo v jednotlivých krokoch doviezť do cieľa - ovládanie práčky cez mobil... Mám mobil  iPhone, tak som si dala vyhľadať spomenutú apku - Samsung Smart Washer.

    Stiahla som si ju a nič, vypisovalo chybu, tak som si stiahla druhú - Smart Home. Opäť mi to nešlo. Musela som vymazať prvú apku, no stále nič. Až zrazu som skúsila aplikáciu SMART Things a s tou sa mi to konečne podarilo. Tak som skamošila wifi, práčku a mobil a hneď v ten deň, 25 km od domova, som to vyskúšala. A ono sa tá práčka naozaj pustila, vypla 🙂 V tejto apke je super to, že si nastavíte všetko ako manuálne doma a celý priebeh môžete veselo sledovať. Aha, takto:

    Paráda, že?

    Ďalšia brutálna vychytávka - bubon sa točí v opačnom smere ako zadná strana. Prečo? No predsa pre lepší výsledok prania!

    Viete čo ma ďalej potešilo? Pri tejto práčke zvukovo zabudnite na píp-píp pri skončení cyklu. Tento zázrak vám zahrá príjemnú melódiu pri zapnutí práčky, pri skončení prania a aj na rozlúčku (pri vypnutí). Vážne oveľa príjemnejší zvuk ako doteraz. No ak by vám nevyhovoval, kľudne môžete zvuk vypnúť.

    Samozrejmosťou je detská zámka. Mamičky drobčekov to určite ocenia a radi využijú.

    A TOP pre mňa, a vlastne obrovský bonus, celej práčky sú zázračné dvierka AddWash.

    Poznáte to... Nahádžete veci do práčky, spustíte ju a za 5 minút nájdete zatúlanú ponožku alebo špinavé tričko. Žiaden problém pri tejto kráske! Stačíte tlačidlo Pauza, otvoríte dvierka, vhodíte zabnutú vec, zavriete, opať pauza a hotovo! 🙂 Také jednoduché, že to zmáknu aj moje 2,5 ročné baby 🙂 a že ich to véééééľmi bavilo 😀

    A poďme teraz ku konkrétnym programom.

    Pri každom jednom je nastavená automatická teplota, pláchanie a odstreďovanie. Môžete si to ale samozrejme prispôsobiť podľa Vášho gusta. Napríklad aj navolením funkcií Bubble soak, Ľahké žehlenie či Odložený štart.

    Bubble soak pomáha odstrániť zažraté fľaky a špinu na oblečení. Ako? Aktívna pena aktivuje prací prostriedok, ktorý rýchlo prenikne cez látku a jednoduchšie odstráni nečistoty – dokonca aj v studenej vode (15°C - Super Eco ). - Túto funkciu som využívala hlavne pri praní monteriek môjho muža a pri detských veciach. Moje baby dvojičky majú radi na tričkách kopec špiny 😀 Výsledok prania - spokojnosť!

    Ľahké žehlenie je funkcia, pri ktorej sa znižuje rýchlosť odstredenia a tým sa znižuje pokrčenie. (U mňa často používaná funkcia, pokiaľ nedávam prádlo do sušičky.)

    A teraz už jednotlivé programi s automatickým nastavením:

    Bavlna. U nás najpoužívanejší program. Aj preto, že si viem nastaviť teplotu až na 90 stupňov (periem tak uteráky a posteľné prádlo).

    Hneď pod bavlnou sa nachádza aj program eBAVLNA. Je to obdobný program,len pri optimálnom výkone je nižšia spotreba energie. Za účelom úspory energie môže byť skutočná teplota prania nižšia než špecifikovaná teplota. A ide o pár minút dlhšie.

    Syntetika. Využijem raz za čas. 

    Jemné prádlo. Skvelé na háklivejší materiál. Pre mňa osobne aj náhrada programu ručné pranie na starej práčke.

     15-minútový program. Priznávam, nevyskúšala som. Rozhodne sa ale chystám, na prepratie nových vecí z obchodu.

    Extra rýchly. Tento program si začínam veľmi obľubovať. Lebo je rýchly. No uznajte, za 39 minút mať dokonale vyprané prádlo. Nie je o čom 🙂

    Super Eco. Cyklus Ekologicky bublinkový cyklus prania pri nízkej teplote prispieva k znižovaniu spotreby energie.

    Tmavé oblečenie. Druhý najpoužívanejší program. Ja si ale teplotu nastavujem na 40 stupňov a znižujem otáčky na 800.

    Vlna. Máme doma niekoľko kúskov vlnených vecí - deky, svetre... Vyskúšala som a ako vždy, maximálna spokojnosť.

    Outdoor. Myslím,že všetci športovci tento program veľmi ocenia. Je vymyslený na šetrné pranie funkčného oblečenia.

    A posledný program - Posteľná bielizeň. Vždy som bola naučená prať posteľné prádlo na 90 stupňoch. Tento program prekvapil nízkou teplotou.Vyskúšala som a výsledok super. Pri tomto programe však môžete vložiť max.2 kg prádla.

    Takže toľko k programom.

    Chcete vedieť naozaj moj skutočný názor? Bez prihliadania, že Samsung?

    Tá práčka je úžasná! Odporúčam všetkými 10-timi! Hoci som mala pôvodne len 4-ročnú práčku, toto je úplne iná liga. Krásna, moderná a spĺňa všetko, čo od nej očakávam. Je tichučká, ekonomická (A+++), ekologická. Dokonca som sa dočítala, že má riešenie Ceramic Heater +, čo predstavuje nový typ antiadhézneho povrchu, ktorý zabraňuje vzniku vodného kameňa lepšie než bežné keramické zahrievacie telesá a minimalizuje vznik vodného kameňa, ktorý by zvyšoval tepelnú vodivosť. Zahrievacie teleso si tak udrží dlhší a spoľahlivejší výkon. Záruka na motor je 10 rokov. Ak rozmýšľate nad práčkou - už nemusíte. Je TOP!

    Perte aj Vy ako kráľovná 🙂

    mata_ba
    10. dec 2017    Čítané 342x

    Shell a my

    Volám sa Martina,som vydatá za naozaj super muža,máme takmer dvojročné dvojíčky-dievčatká a rada šoférujem. Posledné dve spomenuté veci boli dôvodom,prečo som sa zapojila do súťaže o vyskúšanie novej aplikácie (ďalej len apka) od spoločnosti Shell. Týmto ďakujem Modrému koníkovi za info a Shell-ke za možnosť vyskúšať si to a samozrejme ďakujem aj za 50€ bonus (už je v nádrži 🙂 ).

    Na túto poštu som sa naozaj tešila a hneď ako prišla,pustila som sa do „lúskania“ obsahu.

    O čo vlastne ide a ako to funguje..?

    Profesionálne vysvetlenie a objasnenie nájdete tu: http://www.shell.sk/motoristi/akcie/pohodlna-platba-v-aute.html

    Ja Vám to priblížim po svojom 🙂 .

    Predstavte si nasledovnú situáciu: Vonku je naozaj mrazivo. Vy máte v aute Vaše detičky,cestujete s nimi sama autom a zrazu Vám palivová kontrolka ukáže silu svojho svetla. V pamäti lovíte,kde je najbližšia čerpacia stanica. Pekne tam prídete,odstavíte auto pri stojane, pootvooríte okienko a poprosíte mladého fešáka v bunde Shell, aby Vám natankoval za trebárs 50€. Vy chytíte mobil, otvoríte si apku, naskenujete QR kód zo stojanu, zadáte sumu a hotovo. Vec vybavená, v teplúčku a pohodlí auta. Žiadne stresy. Žiadne vyťahovanie detí do zimy. Žiadne naháňanie po čerpacej stanici a opätovné posadenie do auta, priväzovanie bezpečnostným pásom,atď.. Fikcia? NIE! Ono je to naozaj reálne. Ale len na SHELL-ke!

    Ale pekne postupne.

    Úplne prvá a zásadná vec  je stiahnutie si aplikácie do mobilu. Nájdete ju pod názvom  Masterpass™ by Mastercard® .

    Po stiahnutí apky Vás bude sama navigovať k nasledúcim krokom – osobné údaje, PIN kód, súhlas s podmienkami použitia aplikácie a zasielaním marketingových oznámení (je to dobrovoľné). Po vstupnom prihlásení je potrebné vložiť platobnú kartu (v sekcii KARTY), ktorú budete používať (výber farby pre každú vloženú kartu ma potešil, pôsobí to prehľadnejšie). Ak používate aj Sell ClubSmart kartu na zbieranie bodov, nezabudnite si ju uložiť v nastaveniach – Shell SK. Aj pri takomto super tankovaní zbierate body a dokonca tankujete lacnejšie! S každou mobilnou platbou dostanete zľavu na palivo:

    • 0,05 EUR na Shell Fuel Save 95 a Diesel
    • 0,10 EUR na Shell V-Power 95 a Diesel
    • 0,10 EUR na Shell V-Power 100 Racing

    Vráťme sa však k aplikácii. Keď sme pri tých nastaveniach – sú tam rôzne možnosti, ktoré si môžete zvoliť tak,ako Vám to najviac vyhovuje. 🙂

    V hlavnom menu je aj možnosť dobitia kreditu. Nápad super, žiaľ nenašla som možnosť dobitia na slovenské karty. Sú tam len české. Verím ale,že to Shell vyrieši.

    A teraz šup do reality, na našu skúšobnú jazdu. Pôvodne som mala v pláne ísť sama, ale môj drahý to chcel vyskúšať tiež. A tak sme celá naša štvorka sadli a išli na našu obľúbenú Shell-ku tankovať. Spomeňte si na modelovú situáciu spomenutú vyššie. Máte? Tak namiesto oslovenia fešáka,tankoval môj drahý J natankoval za 20€, vytiahla som mobil a išla zaplatiť cez apku. Všetko išlo ako po masle,keď zrazu nastal problém...Vážení, prosím Vás..!Najprv vytiahnite mobil, otvorte apku, ťuknite na PLATBA, naskenujte QR kód zo stojanu, zadajte sumu a potom tankujte. Máte 90 sekúnd na začatie tankovania,inak sa to anuluje a musíte ísť od začiatku. Takže my sme natankovali za 20€, muž to šiel zaplatiť ku pokladni a potom sme to opäť skúsili so sumou 10€. Druhý pokus už vyšiel tip-top. Dokonca aj môj figurant – milovaný muž - si apku stiahol a už bude fungovať len cez ňu. Teda ak nebude mať chuť na maškrtu či výbornú kávu z čerpacej stanice. Tú mu zatiaľ nedonesú do auta 😀 A čo sa týka natankovania mladým fešákom, v Piešťanoch je chalanisko (zamestnanec Shell) naozaj milý a ústertový ku všetkým, takže nepochybujem,že aj túto možnosť môj manžel využije 🙂  Predsalen,je tu už zimné obdobie a auto kúri príjemne 🙂

    Všetky Vaše aktivity si môžete pozrieť v sekcii TRANSAKCIE. Tam Vám ukáže aj to, čo prešlo úspešne a čo nie. Viď. druhý obrázok. 🙂

    Takže toľko k predstaveniu a spoznaniu novej aplikácie od spoločnosti Shell. My na túto pumpu chodíme už dlhé roky a sme spokojní. A táto novinka je naozaj skvelá a inovatívna. Takže všetkých Vás pozývam vyskúšať si to na vlastnej koži. Budete určite rovnako milo prekvapení ako my.

    Shell a Modrý koník, ešte raz ďakujem/e.

    Baby,co vam pomohlo na opuchnute nohy?

    (-: ❤️❤️ oficiálne 100 dní ❤️❤️ 🙂

    Zienky,ked vidim resp.citam o vasich predcasniatkach..bojim sa,ako dopadneme my...hoci verim,ze to dobojujeme do uspesneho konca...no ak by sa moje lasky predsa narodili prilis skoro,dufam,ze to bude mat krasne pokracovanie,ako u vacsiny z vas...zelam vasim drobciatkam len to najlepsie 🙂

    Baby,mam otazocku..v piatok sa mi to stalo prvykrat,dnes v noci opat...na lave strane bruska,tak nizsie..zacala mi bolest,ktora bola striedajuca sa (slaba,silnejsia,slabsia,este silnejsia...) a v priebehu niekolko sekund to vyustilo do strasne silneho krcu,ktory mi vystrelil az do stehna a nemohla som sa ani pohnut...trvala niekolko nekonecnych sekund,trochu polavilo,potom opat najsilnejsia intenzita a pomaly to ustupovalo,az to uplne zmizlo...co to moze byt?to su uz poslickovia (som 25tt) ci radsej navstivit lekara?dakujem..

    Rozpravaju sa dve zeny: ja mam takeho skveleho muza - nepije, nefajci, nesexuje a nepozera futbal..a ta druha sa pyta: ako dlho je v kome? 😀 😀 😀