Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Žienky, prosím vás, máte aktuálne skúsenosti s operovaním detičiek so strsbizmom? Prípadne, vedeli by ste mi odporučiť lekára?

    Žienky, boraďte najlepší desiatový box. Vodotesný s priehradkami, ktoré sa nemiešajú.

    Mám v triede chlapca...A mám v triede malé vrecúško lega... (pár kociek). Keby ste videli, čo dokáže tento chlapec z tak malého počtu kociek postaviť! Bez návodu! Len tak - z hlavy. Problém je v tom, že doma lego nemá a možno nikdy ani mať nebude. Peniažky by ste v tejto rodine hľadali márne. Ja úplne neviem, aká je tam situácia, no viem, že poplatky v škole vždy zaplatia. Niekedy ma mama poprosí, či počkám do výplaty, no vždy všetko zaplatí. Na lego však pri ich rozpočte neostane. Ja by som si veľmi želala, aby ho mal. Tak mi napadlo, či nemá niekto doma také, ktoré už nepotrebuje. Možno by stačilo aj málo a viacerí by sme mu lego vyskladali. Ak by sa niekto našiel, bolo by to perfektné.

    Žienky, potrebujem vašu radu. Chcem si kúpiť bicykel, ale vôbec neviem, aký. Či elektro alebo nie. A ak elektro, aký... Ak nie elektro, aký... Za každú radu budem vďačná.

    Žienky, poprosím vás, kvalitné termo legíny, ktoré sú dosť dlhé a jednofarebné... Neporadíme?

    katarina414
    Správa bola zmenená    28. aug 2022    

    Prosím vás, nepozná toto niekto?

    Žienky, prosím vás, teplé pančuchy ku sukni pre vysoké a chudé ženy mi viete odporúčiť? Ale také kvalitné, čo sa nezbehnú, nenažmolkujú a nebudú mať za dva dni diery. 😁

    katarina414
    Správa bola zmenená    20. jún 2022    

    Žienky, kde kupujete pohodlné podprsenky (malé🤦)?

    Naša prácička.

    (2 fotky)
    katarina414
    Správa bola zmenená    8. jún 2022    

    Žienky, ktoré legíny sú najlepšie? Mám dlhé nohy, chcela by som konečne aj dlhé legíny. Zvažujem lelosi.

    katarina414
    8. jan 2022    Čítané 112x

    DmBio pôžitok

    Asi to bol zámer uskutočniť toto testovanie pred Vianocami. Všetko sa dalo pekne zakomponovať do príprav. Poďme pekne postupne. ❤️

    Ako základ na vianočné pečenie prišla Špaldová múka dmBio T 630.

    Špaldovú múku používam už roky. Je lepšie stráviteľná a výborne chutí. Taká je aj táto a navyše v bio kvalite, takže pri pečení pre deti je to to pravé. My sme ju využili na vianočné pečenie a bábovku a všetým chutilo, nič neostalo. Odradiť môže trochu vyššia cena, ale ja volím kvalitu pred kvantitou. 

    Druhým pomocníkom pri pečení z tohto testovania je Vanilkový cukor dmBio Bourbon.

    Musím sa priznať, že tento cukor sa mi dostal do rúk prvý raz a jediné, čo ma trápi je fakt, že sa to udialo až teraz. Vanilku milujem a kupovala som si takú tú, ktorú treba prekrojiť a vyškrabkať a vždy bola aj tam, kde nemala byť a to bolo šialené pri jej cene. Takže za tento objav som naozaj vďačná. Cukor vonia ako rozprávka... 

    Je naozaj intenzívny. Osem percent vanilky je dosť veľa. Kto používa vanilku, vie, že stačí trocha a efekt je úžasný. Zvyšok zloženia tvorí trstinový cukor. To bol ďalší dôvod na radosť, lebo ten ja milujem. Využitie je také univerzálne, že sa oplatí spraviť si slušnú zásobu. Keďže k nám dorazil pred Vianocami, bol v každom pečive a použila som ho aj do lievancového cesta. 

    A ďalším adeptom na pečenie bola Višňová nátierka dmBio. 

    Ako prvá ma oslovila farba nátierky. Hneď som si povedala, že bude super do lineckého pečiva. To som ešte netušila, že sú v nej kusy ovocia (višne), takže natrieť ich na tieto koláčiky nebolo jednoduché, ale výsledok je neskutočný. 

    Višne tvoria 55 % nátierky a určite si to človek všimne. Trochu ma sklamalo, že obsahuje pektín, ale neviem, či by bola bez neho taká lahodná.

    Rovnako dobrá ako v koláčikoch bola aj v čokoládovom pudingu a teším sa, keď si ju natriem na vianočku.

    Ako vianočné pečivo nemohli chýbať medovníčky. Tento rok som ich vylepšila a použila som Medovicový med dmBio. 

    Každé Vianoce kupujem lesný med aj na oplátky. Má krásnu tmavú zlatú farbu a intenzívnejšiu chuť. Tento rok bol výnimočný, lebo sa u nás objavili dva lesné medy. Tak som porovnávala. A budúci rok sa k medu od dm určite vrátim. Jeho chuť a vôňa sú skutočne výrazné. Med, ktorý máme od včelára taký nie je. Nie je med ako med. Keďže sú Vianoce, vyskúšali ho doma všetci a zožal slušný úspech.

    Kakaový prášok dmBio padol vhod na prípravu toho najlepšieho nápoja k pečivku - kakaa. ❤️

    Kakao u nás nesmie chýbať. Pravidelne pripravujem kakao ako nápoj. Je to kus môjho detstva. Žiadne instantné kakaové nápoje! Pekne teplé mlieko, kakao a med (použila som dm medovicový a bol 👌), všetko pekne rozmixovať. Mňam! Aby sme neostali len pri nápojoch, nesmie chýbať bábovka a určite ešte niečo upečieme. Ak mám hodnotiť kvalitu, tak musím uznať, že chuť je lahodná, vôňa intenzívna, ale extra rozdiel oproti kakau, ktoré mám doma, som nezaznamenala. Pre mňa je hlavný benefit bio kvalita a cena.

    Kakao máme uvarené, vianočné pečivo sme pojedli... Čo tak hrianka s čokoládovou nátierkou? Lieskovcový nugátový krém dmBio

    Na túto nátierku som sa veľmi tešila. Všetky dm maškrty mali u nás úspech, tak boli očakávania vysoké. V konečnom dôsledku nesklamala. Je chutná, má jemnú chuť lieskových orieškov, dobre sa roztiera, je vhodná na hrianky, vianočku (ale aj iné pečivo) aj ako náplň do pečiva. Ja by som uvítala viac orieškov. 🙂 Zloženie: 5 % čokolády a 13 % lieskovcov. A čo tvorí zvyšok? Hlavne cukor a slnečnicový olej. Ako pozitívum hodnotím, že cukor je trstinový.
    Táto nátierka + teplá hrianka + dobré kakao = ❤️

    K zimnej pohode nepochybne patrí aj teplý a vôňavý čajík. 

    Ovocný čaj dmBio lesné ovocie, čierna ríbezľa a čučoriedky v tomto smere určite nesklame. Je vhodný na každodenné pitie. V zime zahreje, v lete schladí. Chutí dobre, ešte lepšie s dm medovicovým medom, ktorý mu dodá výbornú chuť. Ešte trocha citróna, teplá deka a dobrá kniha - ideálny relax. Keďže mám malé deti, teší ma bio kvalita. Čo je pre mňa zvláštne, je fakt, že čaj, ktorý má v názve - ovocný čaj, obsahuje 58 % šípok a ibišteka - čiže väčšinu zloženia netvorí ovocie, ale to tak býva.

    Aby toho sladkého nebolo málo - ešte tu máme poriadnu mňamku - Javorový sirup dmBio trieda C. 

    Tento sirup je naozaj lahodný. Má intenzívnu chuť a vôňu. Výborný je ako poleva na palacinky, vafle, ako súčasť dresingu, marinády, do čaju, kávy... Keďže obsahuje veľa minerálov, vitamínov a antioxidantov, je to lepšia voľba ako biely cukor.
    Pôvodom je z Kanady (tak to má byť 😉). Trochu som zisťovala, čo znamená označenie C. Niekde uvádzajú, že najkvalitnejší je javorový sirup triedy A, ale čítala som na viecerých stránkach, a väčšinou uvádzajú, že A je označenie toho, že je svetlejší a jemnejší a naopak - C je tmavší a má intenzívnejšiu chuť. A chuť má famóznu. Prvýkrát som spravila lievance a len sa tak zaprášilo. Vyskúšala som ho pridať aj do pleťovej masky, čaju a na pečené kuracie mäso.

    Keby ste si chceli dať od sladkého pokoj, môžete vyskúšať Zmes jadier orechov a mandlí dmBio.

    Veľmi praktické balenie. Oriešky nie sú solené, čo je výhoda, pretože sú vhodné do sladkej, slanej kuchyne aj na okamžitú spotrebu - chrumkanie pri telke. U nás väčšina padla okamžite. Zastúpenie orieškov zodpovedá popisu.

    A na záver niečo malé a chutné - Superfood dmBio tyčinka - drvené kakaové bôby & kešu.

    Tento typ tyčiniek mám rada. Vždy, keď sa nestíham poriadne najesť, toto je taká rýchla voľba. Zloženie, ktoré dodá energiu - hlavnou zložkou sú datle, v menšej miere drvené kakaové bôby, ktoré príjemne chrumkajú a vyvažujú sladkú chuť. Ďalej kešu orechy, jablková šťava, kokosový tuk, zemné mandle, kakao a morská soľ.

    Zloženie plné chutných surovín.
    Určite ju kúpim celej rodine, keď pôjdeme na turistiku.

    Čo dodať na záver? Dm-ke dôverujem už roky. Verím, že jej výrobky sú kvalitné a jedinečné a toto testovanie to potvrdilo. Našla som si výrobky, ku ktorým sa určite rada vrátim. Sú to hlavne: vanilkový cukor, javorový sirup a medovicový med. Nie, že by neboli ostatné dobré, ale tieto ma naozaj dostali. 

    Ak by som mala opísať aj niečo, čo ma sklamalo, tak v 90 % chýba pri výrobkoch presne uvedená krajina pôvodu surovín. Ja som spokojná, keď takúto informáciu dostanem a v obchodoch to intenzívne sledujem.

    Ďakujem dm-ke a MK, že boli naše Vianoce naozaj sladké! 😉

    #test_dm34 #recenzia #skusenosti_dmbio

    Žienky, čo máte sušičku, čo robíte, aby bielizeň voňala?

    Fľaša na vodu. Akú by ste poradili? Aby bola nezávadná a dobre sa udržiavala.

    katarina414
    28. mar 2021    Čítané 210x

    L+L+L=❤️ alebo ako sa u nás zabývali los, lama a leňochod ❤️

    • Viete čo je celkom vtipné???

    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

    Ja som sa do testovania zapojila s tým, že som o Linkimals hračkách nevedela vôbec nič... Ale po dvoch týždňoch ďakujem, že to tak neostalo...

    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

    Pôvodne som chcela začať niečím zábavným, ale ak by som mala zhrnúť jedným slovom celé naše testovanie, bolo by to slovo  - dojemné. ❤️

    Keď prišiel balík, naša malá rozbaľovačka bola v momente pri ňom. Keďže boli hračky vybavené baterkami, šou sa mohla začať a verte, že aj začala. 

    Hneď prvá reakcia bola tak spontánna a krásna, že nás dostala do kolien. Mala som pocit, že sú to hračky presne pre nás, lebo v živote našej dcérky sme jej plačlivým obdobím, ktoré bolo dlhé a náročné doslova pretancovali. 

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    A tu je prvá reakcia po rozbalení:

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Totálne si ju získali a nás tiež.

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Ale poďme pekne poporiadku. 

    Zverinec, ktorý sa u nás ubytoval obsahuje jednu lamu, jedného losa a jedného leňochoda. Pre mňa je sympatické už to, že sú to netradičné zvieratká v hračkárskom svete. A sú to fešáci. Určite skrášlia izbičku a budú vystavené tak, aby ich bolo vidno, žiaden box nehrozí, pretože sú veľmi vkusné. Spoločné majú okrem ich vzájomného kamarátstva aj to, že svietia a spievajú. Ak ste mali doteraz pocit, že je psychicky náročné mať doma viac zvukových hračiek, tak tieto vás presvedčia o opaku, lebo ich spev je výnimočný tým, že spievajú spolu a vzájomne sa dopĺňajú. Je to fascinujúce. Osobne podobnú hračku nepoznám. 

    🦙❤️🦙❤️🦙

    Lama

    Podnetná manipulačná hračka, ktorá podporuje motorický rozvoj dieťatka. A môžem vám zaručiť, že aj deti, ktoré sa v takýchto hrách nevyžívajú, zaujme. Veď pri navliekaní mu bude spievať, blikať a to nie je všetko, podporovať ho budú aj los a leňochod. Som zvyknutá na všeličo, ale to som valila oči aj ja. 👀

    Chybičky na lame sa hľadajú len ťažko. Možno by mohla mať viac krúžkov, ale deťom nevadí opakovane navliekať tri krúžky, aspoň u nás to tak bolo. A ešte by mohla hrať o trochu silnejšie, keďže reproduktor je zo spodnej strany hračky, ale to zas neprekáža rodičom. 😁

    🦥❤️🦥❤️🦥

    Los

    Veľmi milé zvieratko, najmenší z partie, ale s veľkým talentom získať si detské srdiečko. Naša výskumníčka si ho zamilovala, lebo bol akurát do ruky, za parožky sa jej dobre držal a ľahko ho mohla prepraviť tam, kam potrebovala. Niekedy som mala pocit, že ho používa tak trocha ako diaľkové ovládanie na zvyšné dve zvieratká, lebo vždy kontrolovala, či aj tie spievajú. 

    A čo los ovláda? Vie počítať, pozná farby a rád všetko pomocou pesničiek naučí aj vás. 

    Jediné, čo môžem vytknúť je to, že los nemá reguláciu zvuku, ako ostatné zvieratká. Ale, úprimne, myslíte, že deťom to prekáža? 😂

    🦥❤️🦥❤️🦥

    Leňochod

    To najlepšie a najväčšie na koniec. Leňochod má jednu výsadu - vie tlieskať. Keď som čítala, že toto sú hračky, ktoré dieťatko rozhýbu, nechcelo sa mi veriť. Dnes už viem, že môžu. Toľko tanečných kreácii, ako som videla za posledné obdobie, by ste nezažili ani na festivale moderného tanca. Každý deň naša slečna vytiahla nový tromf. Pre rodičov, ktorí majú aktívne detičky to je možno samozrejme, ale pre nás, čo máme dievčatko, ktoré prvý rok preplakalo a pokrok bol len mierny, je to zázrak. 

    Jedna nôžka leňochoda nás pobavila veselými pesničkami, s druhou sme sa učili časti tela, čísla, farby, abecedu...

    Piesne majú veľmi pekné texty...Dajme si moju obľúbenú:

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Preleňošiť na strome deň...Listy jesť len, veď to je sen...

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    A čo by sme mohli leňochodovi vytknúť? 

    Možno jeho vzhľad zo zadnej strany. A troška sa nám ošúchal noštek, ale to asi nebude chyba leňochoda. 

    Na záver niečo, čo majú spoločné:

    Sú to veľmi pozitívne naladené zvieratká, melódia a texty sa vám dostanú pod kožu bez toho, aby vám liezli na nervy. Uvedomíte si, aké dôležité je priateľstvo a že všetko spoločne zvládnete.

    Aby som tu nepísala len pozitíva, keď si kúpite Linkimals zvieratká, môžete objednať aj veľký balík bateriek, budete ich potrebovať. Keby som mala navrhnúť jednu vec, čo by sa malo na týchto hračkách zmeniť, bolo by to práve toto. Veď dnes si už aj svietiace botasky nabijete cez usb - kábel, tak prečo nie hračky? Ale baterky vymeníme, lebo tá radosť za to stojí. Keď sú baterky v niektorej hračke slabé, nevedia sa dobre spárovať.  No a nákladné bude aj to, že ich budete chcieť mať viac, aby bola väčšia zábava. 

    Nemôžem vám tu napísať všetko, čo sme zažili a všetko, čo sa nám na Linkimals páči, lebo by bol článok nenormálne dlhý, ale želala by som, aby podobnú radosť malo možnosť zažiť každé dieťatko. 

    #test_fisherprice3 #recenzia #linkimals_skusenosti

    katarina414
    Správa bola zmenená    20. mar 2021    

    #test_fisherprice3

    🦙🦙🦙🦙🦙🦙🦙
    LA, la, la, la, la LAMA!
    🦙🦙🦙🦙🦙🦙🦙

    LAMA je jednoducho frajerka. Lebo u nás zabodovala. Naša malá konečne prišla na chuť navliekaniu.

    Pre mňa je to trocha trpké zistenie, lebo navliekacie hračky sme mali doma už tri a bez úspechu. Vždy po pár sekundách sa hra skončila.
    ❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
    Znamená to, že nejaká lama vie lepšie motivovať ako mama?
    ❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
    Na moju obhajobu poviem len, že lama spieva, svieti, bliká... Ten spev by som ešte dala... 🤔

    (2 fotky)

    #test_fisherprice3

    🦥🦥🦥🦥🦥🦥
    Žeby večerný rituál?
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    (2 fotky)
    katarina414
    Správa bola zmenená    17. mar 2021    

    #test_fisherprice3

    🦥🦥🦥🦥🦥🦥🦥
    Leňochod tanečník
    🦥🦥🦥🦥🦥🦥🦥

    Raptaptaptap raptaptap....

    Čo to je za zvuk? (Rozmýšľam v kúpeľni.)

    To sa naša malá snaží naučiť leňochoda tancovať svoj tanec. Drží ho za labky a každý si tancuje svoje. Leňochod asi proti svojej vôli, ale usmieva sa, tak neviem.

    Toto milé zvieratko je u nás maximálne príťažlivé. V momente sa ho naučila ovládať, tancuje pri ňom, tlieska, teší sa. A celá rodina s ňou. Pesničky už ovládame všetci. Sú veľmi milé a veselé...jedna nožička je skôr náučná - časti tela, čísla, farby (aj názorne), abeceda...
    Druhá nožička je skôr zábavná a tanečná. 🎶🎵🎶

    Preleňošiť na strome deň... Listy jesť len, veď to je sen. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    (3 fotky)
    katarina414
    Správa bola zmenená    14. mar 2021    

    #test_fisherprice3

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Malý los - veľká láska
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Áno, áno... leňochod je topoka... to sa dalo čakať. Ale kto by to čakal od losa? Taaaaký maaaaalý?

    No tento najmenší člen osadenstva prekvapil.

    Pre malé deti je to hračka akurát do ruky. Naša výskumníčka s ním aj tancuje a sem - tam mu dopraje a rôzne akrobacie, chytí ho za parožie a už letí (ale na to asi určený nebol 😁). Myslím, že o tom by jeden los ani nesníval...

    Okrem toho... má jemne pohyblivú hlavičku, veselé pesničky, ktoré naučia dieťatko počítať, spoznávať farby (názorne, podľa svetielka, ktoré mení farby)... a zmestí sa aj do kabelky. ❤️

    Ale čosi mu chýba, nedá sa regulovať hlasitosť, ak som to neprehliadla. Asi lama a leňochod viac poslúchali, keďže im sa dá... 🤔

    (3 fotky)

    #test_fisherprice3
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Vitaj, milý zverinec!
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Keď od rána počúvate:

    "Mami, kedy už príde ten leňochod?"

    A on príde tesne pred obedom, tušíte, že deti tak ľahko k stolu nedostanete. 😂😂😂😂😂😂😂

    Ale, keď máte problém od hračiek odtrhnúť aj muža a vy sa tešíte, že deti idú spať, lebo sa budete môcť pohrať aj vy, tak to je už naozaj sila.

    Ďakujeme FisherPrice za iskričky v detských očkách!

    P. S. : Testovať bude celá rodina. 🤩 A s radosťou.

    (2 fotky)

    Prosím vás, je tu nejaká učiteľka? Potrebovala by som sa niečo opýtať...

    katarina414
    5. dec 2019    Čítané 2919x

    Ako umyť okno bez šmúh

    A je tu ten čarovný predvianočný čas, 

    keď okná treba umyť zas.

    Prečo píšem tento článok? Myslím, že som Vám to dlžná. Minulý rok som chcela poradiť, ako tie potvorské okná umyť bez šmúh. Na moje prekvapenie ste radili o 106. A tak celý rok skúšam a skúšam...

    A je to tu, konečne som si našla spôsob, ktorý mi vyhovuje a platí tu - menej je viac.

    Budete potrebovať:

    - vedro

    - teplú vodu

    - saponát alebo šampón, čistič na podlahy....to je viac-menej jedno

    - handry - 2 kusy

    - stierku

    A ešte čas, chuť, pevné nervy a okná ;)

    Začíname:

    1. Do vedra s teplou vodou som si naliala čistiaci prostriedok.

    2. Handrou som poriadne vyumývala namokro okná - fakt dôkladne .

    3. Ešte raz som mokrou handrou pretrela okná - čím sú mokrejšie, tým lepšie 🙂.

    4. Vodu som zotrela stierkou. A tento bod má ďalšie podbody:

    - stierku treba poriadne pritlačiť a tak dôkladne vodu zotrieť,

    - začíname od kraja a stierame od hora až dole jedným ťahom,

    - po každom zotretí si stierku utrieme suchou handričkou (samozrejme, že musí byť čistá),

    - zotierame tak, že stierka jednou polovicou zasahuje aj do už zotretej - suchej časti,

    5. Kraje okna utrieme suchou handrou, ktorou dostatočne tlačíme na povrch.

    Vyzerá to namáhavo, ale je to veľmi rýchly a účinný spôsob. Jedno okno aj s rámom, parapetou, z vonku, z vnútra mám umyté za 10 minút.

    Mamičky, prosím vás, kde kupujete tielka pre chlapčekov, ktoré sú dosť dlhé? Ďakujem!

    katarina414
    18. sep 2019    Čítané 150x

    Lienka Anulienka

    Čítame si ;)

    Jozef Pavlovič

         Bračekovia mravčekovia sa nám veľmi páčili, tak sme sa hneď vrhli na Anulienku. Bol to pre mňa trochu šok. Knižka pekná, o tom-potom...Ale štýl písania dosť iný. Aspoň podľa mňa. Mravčekovia boli jednoduchší. Na pochopenie, príbeh pochopil aj môj syn, ktorý nemá ani tri roky. Anulienka má text o niečo zložitejší, aj keď odporúčaná veková kategória je rovnaká.

         Príbeh sa uskutočňuje na lúke plnej rastlín, hmyzu, slimákov...s ktorými lienka zažije veľa dobrodružstiev. Dozvieme sa, ako sa mení príroda počas celého roka a zoznámime sa s rôznymi druhmi hmyzu. Výborné prepojenie na spoznávanie prírody. 

         Príbehy sú veľmi pekne prepracované a často skrývajú aj určité ponaučenie. Veľmi milý je príbeh hnojníka, ktorý zachráni slnečnicu, napriek tomu, že nie je lekár. Za svojú prácu a vzdelanie sa hanbí, preto pracuje v noci.

         Čo dodať? Ďalšia stará klasika, ktorá vôbec nestratila za tie roky na hodnote. Práve naopak. Takže odporúčam. Síce nie pre dvojročné deti, ale 4-5 ročné detičky by sa už príbehmi potešiť mohli. 

    katarina414
    19. aug 2019    Čítané 577x

    Bračekovia mravčekovia

    Čítame si ;)

    Jozef  Pavlovič

    K tejto knižke som sa, podobne ako k Leinke Anulienke, o ktorej napíšem neskôr, dostala náhodou - vydražila som si ju 🙂. Priznám sa, tieto príbehy som nepoznala, a tak som ich začala čítať synovi, ktorý má o tri mesiace tri roky. A...veľmi sa mu páčili. Nie len jemu, aj mňa chytili za srdce. Knižka je určená pre čitateľa od 6 rokov, s čím som sa nestotožnila. Dej je jednoduchý, plný dialógov, nežný, vtipný...Ja mám vydanie z roku 1972, to som ešte nebola na svete (ešte ani v pláne :D ), napriek tomu je to príbeh nadčasový a poteší aj dnešné moderné a náročné deti. ;) 

    "Hurá, máme syna, už si nebudem musieť krátiť dlhý čas lúštením krížoviek a hádaniek, - vraví šťastný otecko.

    Knižka začína narodením dvoch mravčekov - bračekov. A každý ďalší príbeh opisuje ich zážitky pri spoznávaní sveta - prvý dážď, stretnutie s hadom, slimákom, čmeliakom...

    Mravčekom sa podarí aj zablúdiť, čo je kontroverzné, aj opiť, ale všetko dobre dopadne a šťastne sa vrátia domov.

    Aby som nezabudla, ešte spomeniem krásne ilustrácie, ktoré sú plné nehy.

    Ich autorkou je Jarmila Dicová.

    Knižku vrelo odporúčam, určite sa dá zohnať v antikvariáte. Jediné, čo ma mrzí je, že vydanie, ktoré mám doma, má lepenú väzbu. :(

    Pekne prosím o názor: Dať, či nedať dieťa do škôlky od septembra, keď v januári čakáme druhé.