katarina414
18. sep 2019
150 

Lienka Anulienka

Čítame si ;)

Jozef Pavlovič

     Bračekovia mravčekovia sa nám veľmi páčili, tak sme sa hneď vrhli na Anulienku. Bol to pre mňa trochu šok. Knižka pekná, o tom-potom...Ale štýl písania dosť iný. Aspoň podľa mňa. Mravčekovia boli jednoduchší. Na pochopenie, príbeh pochopil aj môj syn, ktorý nemá ani tri roky. Anulienka má text o niečo zložitejší, aj keď odporúčaná veková kategória je rovnaká.

     Príbeh sa uskutočňuje na lúke plnej rastlín, hmyzu, slimákov...s ktorými lienka zažije veľa dobrodružstiev. Dozvieme sa, ako sa mení príroda počas celého roka a zoznámime sa s rôznymi druhmi hmyzu. Výborné prepojenie na spoznávanie prírody. 

     Príbehy sú veľmi pekne prepracované a často skrývajú aj určité ponaučenie. Veľmi milý je príbeh hnojníka, ktorý zachráni slnečnicu, napriek tomu, že nie je lekár. Za svojú prácu a vzdelanie sa hanbí, preto pracuje v noci.

     Čo dodať? Ďalšia stará klasika, ktorá vôbec nestratila za tie roky na hodnote. Práve naopak. Takže odporúčam. Síce nie pre dvojročné deti, ale 4-5 ročné detičky by sa už príbehmi potešiť mohli. 

Začni písať komentár...

Odošli