Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    jese1
    19. sep 2021    Čítané 161x

    Zwilling - neoddeliteľná súčasť modernej kuchyne

    Sme doma šiesti a najčastejšie sa stretávame pri jedle - kuchyňa vytvára akési centrum nášho domova. Milujem pohľad na mojich najmilších, keď vidím, ako im chutí jedlo od mamičky. Vždy sa snažím variť zdravo, z lokálnych potravín, preto je pre mňa udržanie čerstvosti surovín prioritou. S vákuovaním potravín sa stretávam po prvýkrát vďaka testovaniu Zwilling Fresh&Save. Keďže som dosť skúmavý typ, vrhla som sa do testovania s nadšením a pokúsim sa vám, čo najlepšie opísať moje dojmy a skúsenosti.

    Domov mi prišla štartovacia sada, ktorá obsahovala - vákuovú pumpu, 2 sklené misky s vrchnákmi, 4 plastové vrecká, plastovú sponu na uzatváranie sáčkov, nabíjačku. 

    Hneď v prvý deň som si vymyslela výzvu - nakrájala som jablko a rozdelila ho do 2 misiek. Jedna miska bola  z testovacej sady, čiže som jablká uskladnila vákuovo. Druhú som uzavrela klasicky. Po 5 dňoch v chladničke, som misky otvorila a porovnala som výsledok. Prekvapilo ma, že rozdiel nebol vôbec viditeľný. Jablká z oboch misiek začínali mierne hnednúť, ale chutili stále čerstvo. Príjemným zistením pre mňa bolo, že jablká z misky vákuovo uzatvorenej neboli vôbec poznačené vôňami (či skôr pachmi?) z chladničky, čo sa nedalo povedať o jablkách z misky uzatvorenej bežným spôsobom. 

    Potraviny uložené vo váukovacích vreckách je možné aj zmraziť. Vyskúšala som 2 varianty - 1. Ovocie som po vložení do vrecka vložila do mrazničky a až po zamrznutí som odsala vzduch a vrecko uložila späť.  2. Hneď som odsala vzduch z ovocia, a až potom som ho dala zmraziť. V prípade mäkkého ovocia (ja som mrazila černice) určite odporúčam prvý spôsob mrazenia, pretože pri čerstvom ovocí došlo k jeho stlačeniu a pomliaždeniu, šťava sa roztiekla po celom sáčku a pri vákuovaní začala vytekať cez vákuováci otvor von. Ovocie bolo tým pádom znehodnotené a je vhodné možno tak do smoothie.

    Nemám rada, keď sa mi v chladničke spájajú vône rôznych potravín, lebo z toho vznikajú len nepríjemné pachy. Naučiť rodinu, aby potraviny a najmä údeniny a mäsové výrobky nenechávali v chladničke otvorené je mojou (zatiaľ nesplnenou) túžbou. Šunka mi vďaka tomuto ich spôsobu uskladňovania potravín vždy za pár hodín obschla a už ju jedol len náš pes. Tentokrát som ju však z pôvodného papierového obalu vložila do vákuového vrecka a bola zábava sledovať, ako sa pretekajú, kto bude môcť po vybratí šunku znovu uviesť do stavu vákua pomocou pumpy. 🙂 Šunka zostala svieža, voňavá. Nebola usušená ani slizká a jej vôňa zostala pekne uzatvorená vo vrecúšku. Nabudúce určite takto uskladním aj ostatné, viac aromatické, výrobky! 

    Málokedy sa pri mojich papkáčoch stane, že nám zostane zvyšok hlavného jedla, ale teraz sa to podarilo. Zostal nám cestovinový šalát. Odložila som ho do chladničky v sklenenej miske a odsala som vzduch. Po 4 dňoch bol vynikajúci, ešte lepší ako čerstvo uvarený, pretože chute sa neuveriteľne poprepájali. Odteraz sa snažím variť vždy trochu viac, aby zvýšilo a manžel mal tak obedy do práce z domu. Sám si tento spôsob uskladňovania potravín chváli. 

    Zistila som, že pomocou vákuovania je možné aj marinovať mäso. Tvrdili, že stačí 30 minút na to, aby do mäsa prenikli koreniny a bolo vhodné na prípravu. Bola som voči tomu dosť skepická. Namarinovala som vykostené kuracie stehná a vložila som ich do vákuovacieho vrecka. Odsala som vzduch a vložila do chladničky. Po cca pol hodinke som im vložila do rozpálenej panvice a ugrilovala. Výsledok chuti ma naozaj prekvapil! Chutili ako marinované celú noc a nie pár minút. Aj manžel si pochvaľoval a on je teda veľký mäsový kritik! 😉 Tá horšia časť ma čakala poobede - síce vyrobca uvádza, že sa vrecko ľahko čistí, avšak marináda pozatekala do okrajov vrecka a bolo veľmi namáhavé ju odtiaľ dostať a vrecko naozaj dôkladne vyčistiť. Stálo ma to nemálo času a na istý čas ma to odradilo od marinovania mäsa týmto spôsobom.

    Aby som nezabudla spomenúť - k systému Fresh&Save je možné si stiahnuť aplikáciu a mať tak všetky uskladnené potraviny pod kontrolou. Stačí načítať QR kód a zaznamenať údaje. Aplikácia vás upozorní, keď sa blíži koniec záruky danej potraviny. Páči sa mi možnosť mať konečne prehľad o potravinách najmä v mrazničke, pretože sa mi veľakrát stane, že zabudnem a, žiaľ, potom zabudnuté potraviny končia ako večera našich sliepok. 

    Zaujalo ma, že aplikácia ponúka viaceré funkcie, ako napr. už spomínané uloženie uskladnených potravín s možnosťou skvelého prehľadu, taktiež možnosť uložiť si nákupný zoznam, nájsť recepty na mnoho jedál (čo ma zaujalo je vymoženosť určiť počet porcií a celý recept to prepočíta za vás), atď. Je to naozaj pestrá a zaujímavá aplikácia, a pokiaľ sa rozhodnete pre kúpu Fresh & Save, určite si ju stiahnite. Musíte však aspoň trošku ovládať angličtinu, pretože aplikácia nejde prepnúť do slovenčiny. 

    Zhrnutie: 

    + dlhšia čerstvosť potravín 

    + ľahká manipulácia

    + sklené misky, ktoré neprepustia žiadnu vôňu 

    + plastové vrecká na mnohonásobne využitie 

    + jednoduché nabíjanie a dlhá výdrž nabitia

    + ľahká údržba misiek (vhodné aj do umývačky) 

    + možnosť dokúpiť ďalší sortiment 

    + aplikácia 

    - priepustnosť vreciek - po pár dňoch v chladničke bolo ovocie nasýtené pachmi z chladničky 

    - ťažké čistenie vrecka po použití oleja a farebných surovín 

    - aplikácia len v cudzom jazyku

    - cena

    Čo dodať na záver? V dnešnom svete je moderné sa zbavovať zdanlivo nepotrebných vecí a v oblasti potravín to platí viacnásobne. Preto som rada, že na trh prišlo niečo, čo dokáže aj zvyšky potravín uskladniť tak dobre a pekne, aby sme nemali potrebu ich vyhadzovať, ale použiť znova a vytvoriť tak zážitok, nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre naše oči. Pre mňa je systém Fresh&save splnený sen - vždy som mala predstavu, že moja chladnička bude vyzerať dokonalo a najmä čisto. Že všetky potraviny budú uskladnené v sklených dózach a môj nos extremne citlivý na pachy prestane zažívať šok pri každej návšteve chladničky. Môj sen sa stáva skutočnosťou aj s veľkým benefitom - naše potraviny zostanú čerstvé oveľa dlhšie! 

    #test_pottenpannen #recenzia #recenzie_pottenpannen4

    jese1
    3. feb 2020    

    Ahojte, nájdem tu mamičku, ktorej dieťa malo zväčšenú detskú žľazu? Ďakujem

    jese1
    1. feb 2020    

    Doma dve deti so zápaľom pľúc, ale keď som starkej sľúbila, že torta bude, tak som to už nechcela odrieknuť. Cukrár zo mňa nebude, nič sa mi nedarilo, ale snáď poteší.

    Dnešná 🎂 pre sesternicu 🥂.

    Viem, že nie som dokonalá mama. Ale som dokonalo milovaná ❤

    jese1
    Správa bola zmenená    25. jan 2020    

    Dnešná na oslavu pre krsniatko ❤ Na to, že som väčšinu robila s malým v nosiči, sa myslím celkom podarila 😊

    jese1
    7. jan 2020    

    Ahojte. Tie čo máte apku Dôvery, funguje vám? Ja sa už dlhšiu dobu neviem prihlásiť a ani cez PC mi nenačíta EP. Chcela som si podať žiadosť na zubný benefit, ale ako vidím, nič z toho 😳

    jese1
    3. jan 2020    

    Večer, ako vždy, po uspatí detí vezmem na chvíľu do ruky mobil. Po chvíli mi padol zrak na Tea ležiaceho vedľa mňa. Jeho očká upierali svoj pohľad na moju mobilom osvetlenú tvár. On doslova čakal, kedy sa na neho pozriem. Toľko lásky bolo v tom pohľade.

    ❤ Miluje ma a vie, že aj ja jeho. ❤

    Je to krásna bodka za dnešným dňom, kedy som si uvedomila, že síce Teuško nebol plánovaný, ale bol a je nesmierne chcený a potrebný. To, čo mi on dáva, mi nedá na svete nik. 👨‍👩‍👦‍👦❤

    jese1
    Správa bola zmenená    25. dec 2019    

    Takto pred rokom som presviedčala mm, že tá druhá skoro neviditeľná čiarka na tehu teste nič neznamená, lebo je to čínsky šmejd... dnes je "tá druhá čiarka" pre mňa najkrajším vianočným darčekom 😍🌲

    ...aby sme štedrosť Štedrého večera nehľadali pod stromčekom, ale našli sme ju v blízkosti ľudí, ktorých milujeme, v atmosfére dňa,
    v jednoduchom úsmeve, pohľade, v peknom slove, pohladení, v bozku, tak to bude naozaj
    krásny Štedrý večer.

    Želáme vám požehnané Vianoce ❤

    jese1
    18. dec 2019    Čítané 3494x

    Prečo by som mal zapadnúť, keď som bol zrodený, aby som vynikal?

    Píše obyčajná mama neobyčajných detí.

    Už od detstva som túžila po bábätku. Spomínam si ako sa na hodine informatiky spolužiačky rozprávali kam pôjdu v piatok večer na diskotéku a googlili, kde hrá lepší DJ a ja som si pozerala na internete kočíky. Snívala som. Túžila som. Sen sa mi splnil vďaka Bohu a môjmu manželovi o pár rokov neskôr.

    Prvého augusta na Božidaru sa nám narodil náš Boží dar. Náš vzácny Šimonko. Napriek tomu, že celé tehotenstvo prebiehalo bez akýchkoľvek problémov sa Šimonko nenarodil zdravý. Spolu so Šimonkom do našich životov pribudla aj vzácnosť zvaná ichtyóza.

    Nebudem klamať, zrútil sa nám s manželom svet. Každému však svojským spôsobom – mne, mame, ktorej po 9. mesiacoch dennodenného kontaktu so svojim bábätkom v brušku, vzali dieťa do 150 km vzdialenej nemocnice a ako jediná mama som na oddelení šestonedelia zostala bez bábätka; manželovi, oteckovi, ktorý mal so synčekom veľké plány a po zisťovaní informácií o tejto chorobe sa zdalo, že nič z vysnívaného nebude možné v budúcnosti uskutočniť. Manžel mal silu čítať na internete a dozvedať sa o ichty viac a postupne mi to dávkovať. Ja som nemala silu čítať si články a už vôbec nie pozerať si fotky detí s týmto ochorením. Mňa trápilo len jediné – veď pred pár hodinami sa mi narodil syn. Nádherný syn! Blondiačik. Ešte teraz mi tu ležal v postieľke a už ho tu niet... Neriešila som čo bude ďalej, ako budeme s ichtyózou žiť. V tej chvíli mi bolo jedno všetko, vedela som, že ho milujem a budem milovať aj keby mal tri hlavy. Moje vnútro riešilo len jednu otázku – prečo nemôžem byť s ním?! Do dnešného dňa si pamätám na okamih ako ho odvážajú preč a ja som len plakala a neverila, že mi ho naozaj berú. Viem, že to bolo potrebné, ale vysvetlite to mame, ktorej puká srdce.

    Dnes viem, že celé to obdobie som zvládla len vďaka Láske. Božej i manželovej. Bez nich by som nemala šancu. Je zaujímavé, že celý čas, keď som už mala pocit, že nevládzem, že toto sa už nedá zvládnuť, mi šla v hlave pieseň:

                 Ty ma nesieš sám, Tebe veriť smiem, 

     Ty mi pomáhaš, keď ma láka hriech, 

     Ty sa dotýkaš hviezd aj detských sĺz, 

     Ty pochopiť vieš...

     Tebe ustúpia temné mraky s tmou, 

     Ty utíšiš búrky nado mnou..

    Dodnes má pre mňa táto pieseň hlboký význam. S narodením Šimonka sme začali žiť nový život. Krajší a plnší. Vychutnávali sme si každú chvíľu. Veľmi často som opakovala vetu: ,,Ďakujem, že sme spolu. Doma.“

    Ani vo sne by mi nenapadlo, že presne o rok sa situácia zopakuje. Otehotnela som. Tehotenstvo sme nemali tak skoro v pláne, aj keď som vedela, že raz určite chcem pre Šimonka súrodenca. Ale moje plány sú nič oproti Božím plánom a On má tak krásny zmysel pre humor.

    Vedeli sme, že je 25 % šanca, že aj druhé bábo ichtyózu zdedí, ale verili sme celým srdcom, že sa narodí zdravé. Aj teraz boli výsledky testov ukážkové, ale to už vieme, že nemusí znamenať nič. Amniocentézu som odmietla. Síce je riziko nízke, ale je. Vedela som, že výsledok by aj tak nič nezmenil v našej radosti z bábätka a preto sme sa nechali „prekvapiť“ až do pôrodu. Pri Šimonkovom pôrode som bola v celkovej narkóze,  takže z pôrodu nemám nič (okrem 36 hod kontrakcií ha-ha), ale druhého synčeka som rodila v spinálnej anestéze a na ten moment ako som ho uvidela nezabudnem nikdy. Videla som ho asi na 5 sekúnd – môj nádherný Teo! Čierne vlásky mu obopínali hlávku a ústa plakali nesmiernou intenzitou. Opäť je to tu... Ichtyóza... Prevoz na Kramáre. Uplakaná mama v pôrodnici. Ako to, že sa nenarodil zdravý?! Veď sme sa predsa toľko modlili. Sv. Rita, sv. Charbel, sv. Marta nepočuli ste moje prosby?! Bože, kde si, kde? Teraz, keď Ťa tak veľmi potrebujem. Alebo nepotrebujem! Túžila som po zdravom bábätku a dal si mi choré. Toto je Tvoja spravodlivosť?! Zažila som si krízu viery. Nevládala som sa modliť, prosiť. Mala som v sebe hnev a prázdno. Nedokázala som ani prosiť za Tea, aby to zvládol. V tejto sebaľútosti som zostala pár hodín a potom to prišlo. Blesk. Bum bác. Stop! Takto predsa naša viera nefunguje. Boh nie je automat – ja dám modlitbu, on mi dá to, o čo prosím. On má skrátka plán. Dokonalý plán. Aj keď v mojich očiach a v danej chvíli úplne nepochopiteľný. Nerozumela som ničomu, okrem jednej veci – Boh nás chce mať verných v každom čase! Keby sa mi narodilo zdravé dieťa, nebolo by šťastnejšej mamy na oddelení. Ale čo teraz? Prestala som hľadať odpovede na otázku prečo?, len dôverujem. Napriek tomu, že som Teuška naozaj videla len pár sekúnd a potom až o 3 dni a prvýkrát som ho držala v náručí až o týždeň, plakala som oveľa menej. Boh ma naozaj plán. Pre svet je to bláznovstvo, ale pre nás je to cesta.

    Nikdy mi ani len nenapadlo, že budem odchádzať z pôrodnice bez bábätka a to rovno 2-krát. V čase najťažších chvíľ sa mi opäť v hlave spustila pieseň. Opäť nesmierne trefná na našu situáciu:

    Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, 

    čo má Boh pripravené pre nás.

    Pre tých, čo ho milujú, 

    pre tých, čo ho vzývajú, 

    pre tých, čo chvália Tvoje meno Pane...

                        ...

    A aký je život s dvomi deťmi s ichtyózou?

    Úžasný! Obohacujúci! Rozmanitý! Krémikovitý! 

    Šimonko je nesmierne húževnaté dieťa s neskutočnou chuťou žiť. Miluje život a ľudí v ňom. Kamkoľvek príde, tam je hneď veselšie. Ľudia sa na neho usmievajú, prihovárajú sa mu a on s nimi „vo svojej“ reči komunikuje. Teuško je síce ešte bábätko, ale tiež miluje kolektív ľudí a každému sa odvďačí širokým úsmevom.

    Sú dni, kedy ichtyózu ani nevnímame – krémovanie a zvýšenú starostlivosť o pokožku už berieme ako neoddeliteľnú súčasť našich životov. Spojila nás. Mnoho ľudí pre nás urobilo a robí nesmierne veľké veci - moji spolužiaci zo SŠ počas stretávky urobili zbierku peňazí pre Šimonka na krémy, manželov kamarát nám pravidelne vo veľkých bandaskách nosí morskú vodu priamo z Chorvátska, mnohí sa pokúšali zisťovať informácie a kontaktovať mnohých lekárov, atď. Pred pár dňami mi písala jedna pani, že sa dočítala, že máme dve deti s ichty a chce nám kúpiť krémy. Úplne neznáma a cudzia žena! Naozaj si dovolím tvrdiť, že ichtyóza mení ľudí k lepšiemu – nie len tých, ktorí s ňou musia žiť, ale najmä tých, ktorí chcú byť dobrovoľne jej súčasťou.

    Viem, že naše deti nebudú mať jednoduchý život. Možno raz budú na nich ukazovať prstom, strániť sa ich, vysmievať sa... ale verím, že naše deti pochopia – prečo by som mal zapadnúť, keď som bol zrodený, aby som vynikal?

     Z nesmiernej vďaky za Váš život  s láskou Vaša mama

    Ahojte, máte niekto tyčový vysávač Rowenta z akcie v Tescu? Ste spokojné? Ďakujem 🙂

    Nikto nevie tak dokonalo, kedy je ten ideálny čas na prevliekanie postele ako tvoje dieťa... snáď sa raz poučím a začnem prebaľovať na podložke :D prečo by sme mali spať, keď sa o 1 ráno dá robiť toľko zaujímavých činností 🙈💩🍼😴

    Ako postupovať? Dve deti - 15 mesiacov a 3 mesiace - začína im kašeľ. Zakašlú priemerne možno 10x za deň, s tým že dnes už aj zo spánku obaja pokašliavajú. Kašel je suchý, nedráždivý. Za normálnych okolností by som to neriešila, ale v piatok máme ísť na víkend preč. Nasadiť kvapky od kašla alebo len zvýšiť Céčko? Ďakujem za každú radu.

    V dedine sme za atrakciu ;) Tie, ktore by mali potrebu porovnavat mojho syna so psom na vodiku, dopredu prosim, aby to nerobili. Je to uzasna pomocka, vdaka ktorej idem konecne z prechadzky oddychnuta a moj syn bez modrin ❤

    Svokrovi k narodeninám 🙂 taká malá psychohygiena... ❤

    jese1
    4. sep 2019    

    Potrebujem odbornú radu. Mám dieťa hospitalizované na novorodeneckom. Som tu s ním. Mám právo podpísať reverz a ísť domov s bábom? Ešte sme od pôrodu doma neboli... ďakujem

    Ahojte, podpisovali ste niekto reverz po sekcii? Ake to malo dosledky a dopad napr.na prispevok pri narodeni dietata? Dakujem
    P.S. dieta mam na Kramaroch, citim sa ok, preto zvazujem riesenia.

    Najskôr nespím, lebo ma malý nekope. Potom nespím, lebo konečne kope. Ešte nespím, lebo ešte stále kope. ❤

    Milujem ich oboch :-*

    jese1
    17. mar 2019    Čítané 288x

    Aj my sme testovali produkty Tommee Tippee

    Aj my - konkrétnejšie ja v úlohe mamy a Šimi (6 mesiacov) v úlohe hlavného testovača - sme boli vybraní medzi tých šťastlivcov, ktorí mohli testovať produkty od Tommee Tippee. 

    V jeden pondelok k nám zavítal kuriér a odovzdal mi krabicu väčšiu ako náš Šimonko! 

    Šimonka, samozrejme, najviac zaujímal spôsob, ako si aspoň kúsok z toho velikána vopchať do úst. Veď prečo nie, keď sa práve teraz rozhodli jeho zuby tlačiť von! Tak si viete predstaviť, koľko úsilia nás stálo prekabátiť Šimiho, aby skúsil iný druh fľaše. Ale pekne poporiadku 🙂

    Testovací balík obsahoval 2 fľašky Tommee Tippee zo série Closer to Nature, 1 fľašku Advanced Anti-colic, ktorej súčasťou bola aj kefka na čistenie, ohrievačku fliaš Tommee Tippee a dojčenské mlieko Sunar Premium 2.

    Ako prvé sme si so Šimim poobzerali fľaše a dala som ich sterilizovať, aby sme ich mohli začať používať. Samozrejme, zvyknutá na kompatibilitu dielov z inej značky, mi ani len nenapadlo, že by to pri Tommee Tippee mohlo byť inak. Všetky časti fľašiek som sterilizovala spolu a potom to prišlo! 3 fľaše - každá má 3 cumle, 3 "obruče" na cumle, 3 vrchnáky - hotové Tetris. Aj tak som po dosť dlhej chvíli neprišla na to, čo k čomu patrí. Ale prišiel môj záchranca, milovaný manžel, a hneď priradil správne cumle i vrchnáky. Mňa osobne táto nekombatibilita trošku sklamala, ale možno je to len o zvyku, to nech si už každá maminka zváži sama. Ale je potrebné na to upozorniť. 

    Šimonko najčastejšie fľaše využíval na hryzenia a upokojovanie boľavých ďasienok.

    Ako som už spomínala vyššie, doma sme zažívali krušné chvíle rastu Šimiho zúbkov a preto testovanie u nás prebiehalo v dosť obmedzenom režime. Totižto, rozhodol sa bojkotovať mlieko, skoro úplne ho vylúčil zo svojho jedálnička. Skoro celé dva týždne sme fungovali až na 2-3 dávkach mlieka za deň! A samozrejme, keď som mu mliečko zarobila do novej fľaše, tak zvyčajne spustil krik a odmietol piť. Preto som, aj pre zachovanie vlastného zdravia, väčšinou cúvla a mlieko preliala do fľaše, na ktorú je zvyknutý. 

    Vodičku si však Šimi z novej fľaše dával postupom času celkom rád. 

    Postupne sme vyskúšali všetky 3 fľaše a úprimne mi najviac vyhovovala sklenená fľaša - nemám rada plast, aj keď je ľahší na úchop, ale to je tiež len vec názoru. Mne sa sklenená fľaša aj ľahšie umýva, postupom času nemení farbu a pod. Ale samozrejme, je tam riziko rozbitia. Pri plastových mám vďaka ich ľahučkej váhe nádej, že si ich bude postupom času Šimi pekne sám držať.

    Ako zaujímavosť z testovania fliaš môžem vypichnúť antikolikovú fľašu, ktorej súčasťou bol aj teplomer, ktorý sfarbením signalizuje, že je voda neprimerane teplá. Pre nás to už nie je podstatné, pretože za pol roka robenia mlieka už vieme odhadnúť ako vodu správne namixovať, aby bola akurát. Ale určite by to bolo pre nás veľkou pomôckou v začiatkoch, keď sme sa s UM ešte len zoznamovali. Škoda, že som o tejto vymoženosti netušila...

    Ako mínus, ktoré ma trošku zarazilo, bolo, že všetky fľaše mali cumlík 0+, čo je pre polročné dieťa málo. Viem, že sa dá zväčiť alebo kúpiť nový (ako mi aj bolo odporúčané), ale MK si kládol podmienky o testovaní a sám uvádzal, že sa ho môžu zúčastniť deti staršie ako 6 mesiacov, preto ma táto skutočnosť prekvapila. 

    Konečne sa dostávam k môjmu obľúbenému výrobku z testovacej sady - ohrievačka fliaš. 

    Pre mňa sa stala obľúbeným domácim spotrebičom!

    Ohrievačka má 3 stupne ohrevu a svetelná signalizácia oznamuje ohrievanie. Keď je voda dostatočne zohriata, vypne. Keď sa voda schladí pod istú úroveň, opäť zapne. Ohrievanie je možné 30 minút.

    Najčastejšie ju používame na ohrievanie príkrmu, pretože vždy varím Šimimu na 2 dni. Na druhý deň, cca pol hodinku pred podávaním jedla - tuhé jedlo v nej logicky trvá zohriať dlhšie ako mlieko, vložím pohárik s príkrmom do vody a zapnem na najvyššiu teplotu. Nemusím sledovať, či už je jedlo zohriate, alebo či mi neprihorelo (keď som to robila na sporáku). Milujem túto formu slobody, ktorú mi ohrievač ponúka. A určite aj Šimi, pretože má vždy na čas teplé jedlo 🙂

    V balíčku sme dostali aj Sunar, vhodný pre deti od 6 mesiacov, ale na ten nemôžem podať recenziu, keďže sme ho neskúšali, pretože Šimi má zavedené iné mlieko, ktoré má hypoalergénne zložky, preto som sa bála mu toto mliečko podať. 

    Na záver by som chcela poďakovať konik_testuje za to, že sme sa im zdali byť vhodní kandidáti na testovanie. Som rada, že som vyskúšala aj inú značku fliaš a verím, že keď u nás zuby prebolia, tak aj Šimimu sa zapáčia. 

    Ahojte, máte prosím niekto podobnú skúsenosť? Prešli sme včera na 2 Nutrilon HA a odvtedy Šimi po každej dávke zvracia. A dosť veľa. On celkovo mlieku veľa nedáva, stále sme na max 120ml, ale pri tejto 2 je vidno, že mu nechutí (od rána vypil len 2 dávky) a aj to čo vypije, tak veľa z toho vyjde von. Príkrm miluje a z toho mu nič nie je 🙂

    Ahojte, mám otázku pre tie, ktoré absolvovali amniocentézu - šli by ste do toho znova? Ak nie, prečo? Rovnako mám aj otázku, či ste sa stretli s prípadom, že amnio uškodila bábu. Ďakujem

    jese1
    6. mar 2019    

    Testovanie fliaš sme na pár dni vynechali a vrátili sme sa k nim znova dnes, pretože Šimonko len zbadal, že nejdem s jeho fľašou, hneď spustil rev.. dnes však fľaš prijal s úsmevom, aj keď len na chvíľu, kým nezistil, že v nej nie je mliečko, ale voda :D

    Plusy týchto fliaš vnímam v tom, že si ich vie Šimi sám ľahko chytiť a správne vložiť do úst. Tvar je príjemný aj pre mňa na držanie.
    Ako mínus by som označila malé cumlíky (alr to je chyba testovania, nie fliaš) a aj to, že aj po týždni vonku z krabice z nich cítim plastový zápach (tehotenský čuch sa nezaprie ;) )
    #test_tommeetippee

    (2 fotky)