Zelený jačmeň je usušená šťava vylisovaná zo zelených listov jačmeňa. Obsahuje 28% bielkovín, 50% sacharidov, vysoké množstvo chlorofylu, enzýmov a antioxidantov, vitamíny (karotén, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K1, kyselina listová) a minerály (predovšetkým vápnik, horčík, železo, draslík, mangán a zinok).
Na následujúcom videu je zachytený postup výroby zeleného jačmeňa:
Užívanie mladého jačmeňa sa z dôvodu obsahu vitamínu K neodporúča pri užívaní liekov na riedenie krvi (napr. warfarín). Nesmie sa užívať pri rádioterapii (ožarovaní).
Zelený jačmeň sa užíva vo forme nápoja. Prášok sa rozpustí vo vode a vypije.
Mladý jačmeň je možné užívať spoločne s ďalšími zelenými potravinami (spirulínou] a chlorellou4), pretože ich pôsobenie sa vzájomne dopĺňa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu