Konzumácia grepu v tehotenstve je dôležitá kvôli vysokému obsahu vitamínu C, ktorý grep obsahuje. Tehotná žena by mala mať denný príjem minimálne 85 mg vitamínu C (približne veľkosť jedného stredne veľkého grepu).
Okrem vitamínu C je grep zdrojom vysokého množstva lykopénu, ktorý prispieva k zníženiu krvného tlaku a znižuje riziko vzniku preeklampsie3. Vďaka konzumácii ružového, alebo červeného grepu žena získa dostatočne veľké množstvo lykopénu a limonoidsov, ktoré zabraňujú vzniku mnohých typov rakoviny. Grep pôsobí tiež ako prevencia pred vznikom obličkových kameňov, alebo ako ochrana pred rakovinou hrubého čreva.
Červený grep znižuje hladinu cholesterolu, udržuje telesnú hmotnosť ženy pod kontrolou vďaka vysokej hladine pektínu a rozpustnej vlákniny. Tehotná žena by nemala mať strach o koľko kilogramov počas tehotenstva priberie. Konzumácia grepov zabezpečí, že jej priberanie 36 je prijateľné.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu