Leto je časom, keď všetci túžime vyraziť k vode, užívať si slnko a jednoducho vypnúť. Tento rok sme sa rozhodli objaviť skrytý poklad Slovenska – Nitriansky kraj, ktorý je právom nazývaný termálnym rajom. A čo sme zažili? Neuveriteľnú kombináciu relaxu, zábavy a blahodarných účinkov termálnych prameňov.
Nitriansky kraj je skutočný raj pre milovníkov termálnych kúpeľov. Vďaka bohatým termálnym prameňom, ktoré majú priaznivé účinky na naše telo, je ideálnou destináciou pre letnú dovolenku či výlet. Nachádza sa tu až 11 termálnych kúpalísk a aquaparkov, ktoré ponúkajú pestré zloženie termálnych vôd, množstvo vodných atrakcií pre malých i veľkých a výborné služby. Stačí si len vybrať či preferujete komornejšiu atmosféru menšieho kúpaliska, pestrú ponuku vyžitia veľkého aquaparku, alebo také kúpalisko, ktoré ponúka z oboch niečo. Alebo si nemusíte vyberať a navštíviť ich viacero, podobne ako my! V jednom kraji, na troch kúpaliskách, za 3 dni! To je Nitriansky kraj – termálny raj, región, ktorý ponúka nespočetné množstvo možností na kúpanie, zábavu a oddych pre deti aj dospelých.
Aby sme si tento zážitok mohli užiť ešte viac, využili sme aplikáciu Quappka. Predstavte si Quappku ako svojho osobného sprievodcu po termálnych kúpaliskách Nitrianskeho kraja, ktorý vám otvorí dvere k rôznym zľavám a výhodám. Po stiahnutí aplikácie a registrácii získate prístup k zľavovým kupónom, ktoré sa menia každé dva týždne. Tieto zľavy môžete využiť na vstupy a služby v termálnych kúpaliskách a aquaparkoch v Nitrianskom kraji.
Hlavnou novinkou v Quappke sú regionálne zľavy pre ubytovaných návštevníkov. Po zadaní názvu ubytovacieho zariadenia a termínu pobytu v aplikácii získate prístup k špeciálnym zľavám na rôzne atrakcie, služby a produkty v regiónoch Tekov a Ponitrie. 10% percentná zľava na vstup do termálneho kúpaliska, 10% zľava na ubytovanie na zámku či v kaštieli, nápoj k obedu zdarma? Super, prosíme si.
Aktivácia zliav je jednoduchá – jedným ťuknutím aktivujete zľavový kupón a pri pokladni sa ním preukážete. Pre správne fungovanie je potrebné mať zapnutú funkciu určovania polohy, pretože zľavový kupón nie je možné aktivovať mimo prevádzky poskytovateľa zľavy. Quappka bola naším kľúčom k tomu, aby sme si užili viac za menej peňazí, a spríjemnila náš pobyt v termálnom raji Nitrianskeho kraja.
Našu cestu sme začali v Poľnom Kesove, kde nás privítal ThermalPark Nitrava. Ak máte malé deti, toto miesto je pre vás ako stvorené. Deti sa vyšantili na tobogánoch, vodnom hrade a oddýchli si na lenivej rieke, zatiaľ čo my sme si užívali benefity termálnych bazénov. O zábavu sa starali animátori a šašo vyčaril deťom balónové zvieratká.
Potom sme sa presunuli do Nesvád, kde sme objavili kúpalisko Thermál Nesvady. Očarilo nás svojou intímnejšou a rodinnejšou atmosférou. Pozor, neznamená to, že tu bola nuda! Práve naopak. Súťaž v pití piva, alko aj nealko nápojov, vyhecovala všetkých hostí. Zatancovali sme si v bazéne s animátorkami. V súťaži v jedení kornútkov sme dokonca vyhrali 4 celodenné vstupy pre celú rodinu. Pri poobednom oddychu v termálnych bazénoch sme si užívali ich blahodarné účinky na organizmus a počúvali živú hudbu miestnych hudobníkov, ktorá dotvárala tú správnu dovolenkovú atmosféru. Deti zažili poriadne pirátske dobrodružstvo na obrovskej nafukovacej lodi so šmykľavkami. Proste super deň. Strávili sme tu pokojné chvíle v termálnych bazénoch, obklopení príjemným prostredím.
Náš výlet sme zakončili vo Vadaš Thermal Resort Štúrovo, v najväčšom termálnom kúpalisku na Slovensku. Osem vonkajších a päť vnútorných bazénov s termálnou vodou je zárukou dokonalého oddychu, ale aj vyžitia pre každého, bez ohľadu na vek. Vybláznili sme sa v bazéne s umelými vlnami, vyskúšali aquazorbing. Na pravú letnú náladu nás naladil DJ so svojimi letnými hitmi. Zaskákali sme si zo skokanských mostíkov, ale aj oddýchli v relaxačných bazénoch. Vyskúšali sme všetky tobogány v tobogánovom parku, ktoré nenudili ani najstarších účastníkov našej expedície termálnym rajom. Tí menší si to užili v detských bazénoch. Vadaš Thermal Resort Štúrovo je rajom pre milovníkov oddychu, ale aj fanúšikov adrenalínu a zábavy.
Nitriansky kraj nás svojimi termálnymi prameňmi úplne očaril. Vieme, že sa sem budeme radi vracať a objavovať ďalšie krásy tohto termálneho raja.
Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.
(48 fotiek)
- Široká ponuka kúpalísk: Až 11 termálnych kúpalísk poskytuje rôznorodé zážitky.
- Blahodarné účinky termálnych vôd na organizmus.
- Množstvo atrakcií.
- Možnosť výberu: Možnosť vybrať si medzi komornejším prostredím menších kúpalísk alebo rozsiahlymi atrakciami tých veľkých.
- Aplikácia Quappka: Ponúka zľavy na vstupy a služby, ktoré sa menia každé dva týždne, a špeciálne regionálne zľavy pre ubytovaných návštevníkov.