Spoločenská hra Karak od Albi

Spoločenská hra Karak je pôvodná česká rodinná fantasy hra, vhodná aj pre najmenšie deti, z hľadiska motívu je považovaná za skôr chlapčenskú hru. Hra získala v roku 2018 ocenenie Hra roku v kategórii detských hier.

Spoločenská hra Karak od Albi

Vďaka krásnym ilustráciám sa deti veľmi rýchlo vžijú do roly hrdinov, ktorý jeden po druhom skúmajú tajuplné katakomby hradu Karak. V podzemnom labyrinte objavujú truhly napchaté pokladmi a zápolia s netvormi, ktoré tieto cennosti strážia.Cez vyhrané boje získavajú vybavenie, čím zosilňujú svojho hrdinu. Nájdenými kľúčmi potom odomykajú truhly plné cenností. Povesťami opradenému podzemiu, ale vládne mocný drak. Hra končí v momente, keď draka niektorý z hrdinov porazí a víťazom hry sa potom stane ten, kto v priebehu hry nazbieral najviac pokladov. K hre je možné dokúpiť rozšírenia, ktoré spestria hru o nové prvky.

Hra Karak obsahuje:

• 10 žetónov zamknutých truhiel,
  • 2 hracie kocky,
  • žetón prekliatia,
  • artbook
  • pravidlá v češtine a slovenčine.
Kde kúpim spoločenskú hru Karak od Albi?

Hodnotenia a skúsenosti so spločenskou hrou Karak od Albi

Máš skúsenosť so spločenskou hrou Karak od Albi?
niky1984  8. máj 2022

Veľmi zaujímavá hra Karak 💞

Tajomným podzemnyn labyrintom hradu Karak sa poschovávali netvory a úlohou hrdinov je bojovať s nimi a odhaliť čo skrývaju.
Buď je to kľúčik k pokladu, meč, dýky alebo sekera za plus 3 body 👌, ktoré sa Vám pripočítaju v boji.
Labyrint si buduju hrdinovia. Vo svojom ťahu majú k dispozícii 4 ťahy. Náhodne si ťahajú z kôpky chodby, portál, liečivú fontánu alebo miestnosť. Pokiaľ na 1pokus vytiahne chodbu môže ťahať 2x. Keď si vyberie miestnosť, losuje z čierneho vrecka netvora, ktorého musí poraziť hodom 2ks kociek. Keď hodí väčšie číslo ako má netvor vyhráva.
Výhodou je získať zvytok so ❤ aby ste sa v prípade minutia životov mohli teleportovať do ozdravovne. Resp. Zvytok s magickou strelou, ktorá Vám pridá +1 bod a tym pádom väčšia šanca vyhrať nad netvorom.
Hra končí porazením draka ale pozor!
Aj keď porazíte draka neznamená to, že ste vyhrali!
Preto sa snažte vyzbierať čo najviac klúčikov a pomeniť ich za truhlice s pokladom 🤑🥇.
To by boli v skratke pravidlá hry.
U nás má úspech aj u mladéj či staréj generácie. 🤗

Nezabúdajte, keď sa deti hrajú nehnevajú 😉
(8 fotiek)
  • Perfektná grafika
  • Zaujímavý dej
  • Ľahkosť hry zvládnu aj malé deti a zabaví aj dospelákov
  • Rýchlosť hry
  • Môže zvýťaziť hociktory hráč nakoľko je hra postavená na šťastí v hode s kockami 🎲🎲
  • Pravidlá (Aj keď sú kvalitne rozpisáné a 1x študovanie chvíľu trvalo, hra je jednoduchá)
konik_testuje  4. máj 2022

Perfektne prepracovaná hra

Preniesť vám slovami pocity z hry, plnej zvratov, napätia, smiechu a zábavy je rovnako ťažké, ako pár vetami prerozprávať obsah mexickej telenovely. Hra vás veľmi rýchlo vtiahne, na prvý pohľad zložité pravidlá zapasujú do deja a po chvíľke sa úplne zautomatizujú.

Keď sme sa prekúsali návodom, ktorý je mimochodom veľmi zaujímavo písaný a zasadený do príbehu, tak sme sa celkom slušne rozohrali. Boli tam emócie, prekvapenia a aj členovia, ktorí sa priživovali na vyhratých bojoch ostatných.

Vizuálne je hra perfektne prepracovaná a samozrejme aj myšlienka za ňou. Myslím, že si získa malých aj veľkých. Za redakciu Modrého koníka môžeme hru Karak odporučiť. Smelo do toho, Karaku zdar!
(5 fotiek)
  • pekné grafické spracovanie
  • zvládnu ju aj deti, no dospelí sa nenudia
  • dynamická
  • potrebné poriadne naštudovať návod
patulienkab1  1. máj 2022

Skvelá zábava s Karakom

Jedným zo spôsobov ako si spríjemniť čas s našimi deťúrencami je hranie spoločenských hier. Karak je úžasná rodinná hra s jednoduchými pravidlami a prvkami náhody, takže naozaj nikdy nebudete hrať tú istú hru. Súperenie a boj s príšerami, budovanie vlastného podzemia a zbieranie pokladov sú pre deťúrence skvelou zábavou. A viete ako sa vraví...keď sa deti hrajú - nezlostia. :-)
  • kvalita použitých materiálov
  • veľmi pekná, pútavá grafika
  • jednoduché pravidlá
  • vhodná aj pre menšie deti, ale zabavia sa aj dospeláci
  • prvok náhody
  • veľmi dlhé pravidlá
  • odkladací priestor na kartičky by mohol byť vyriešený inak ako sáčkami
stanusenka  25. apr 2022

Obľúbená detská hitovka 🤗

V podzemnom labyrinte hradu Karak sa udomácnili netvory a šestica bojovníkov sa snaží cez nich prebojovať, zbierať poklady, zvytky a vybavenie. Hra končí porazením zlého draka a víťaz je ten, kto nazbieral najviac pokladov...🤑🤩
To je v skratke opísaná táto skvelá nenáročná hra, ktorá zabaví deti aj dospelých🤗
(6 fotiek)
  • Dĺžka hry
  • Jednoduché pravidlá
  • Veľká zábava
  • Pekné grafické vykreslenie hry
  • Každý krát iná hra (náhoda, kocky...)
  • Žiadne
vivi79  23. apr 2022

Rodinná hra

Hru sme kúpili deťom už pred 2 rokmi, vtedy mali 10 a 8 rokov. Mňa teda pravidlá odradili ale chalani naštudovali a počas hry mi vysvetlivali čo a ako, takže super, hrajú ju doteraz. Na každú chatu, dovolenku ju berú a hrajú s ostatnými. Vždy je potom kľud 😃 Dokúpili sme aj rozšírenia.
  • - každá hra je vždy iná, nezunuje sa
  • - pre deti aj dospelých
  • - dlhšie pravidlá
dudart  21. apr 2022

Spoznaj KARAK

Hru som kúpila 8r.dcére. Pravidlá sme študovali počas hry a zvládli sme to. S bratrancom a sesternicou v rovnakom veku sa dokázali hrať pár hodín. Zatiaľ nás neomŕzela, ale nejaké rozšírenie tomu pomôže.
Zaujala aj môjho brata. Vraj si ju kúpi, lebo sa mu páči a to má 35.
  • Hra ktorá zaujme dieťa ale aj dospelého
  • Zaujímavé postavy
  • Pekné prevedenie
  • Chýba mi boj hráč proti hráčovi
  • Chýba mi viac čarovných predmetov
monikaaa7  16. apr 2022

Karak

Hru Karak som zakupila 5 rocnemu synovi na narodeniny, pricom som ocenila moznost si ju najprv pozicat v obchode Albi. Odporucam vyskusat si aj tuto sluzbu- bola som milo prekvapena:)
Paci sa mi, ze kazda hra je ina...mame ineho hrdinu, ine vlasntnosti s ktorymi hrame, inu cestu... Moj milovnik playstation velmi ocenil tuto hru a dokonca aj jeho 8 rocnej sestre sa hra paci...Hrame skoro kazdy den, tak asi sa im hra paci. Mne sa paci, ze pri hre precvicujeme pocitanie (Misko je milovnik Lupeznikov a toto ma malinky suvis:)co je dobre...)
Odporucam si precitat pravidla hry, prv ako idete hrat a taktiez obcas sa hra natiahne...cize treba si vymedzit na hru viac casu:)
  • pekne prevedenie
  • zaujimavy pribeh
  • precvicenie pocitania a logickeho uvazovania
  • dynamickost
  • dlhe pravidla
  • obcas sa hra natiahne
  • trosku nuda na zaciatku, ked to ide pomaly, ale kazdou hrou sa to zlepsuje
inga127  2. apr 2022

Super hra

Po prestudovani pravidiel je to perfektna zabava...
emka152  31. mar 2022

Výborná hra

Táto hra bola nad moje očakávania, najskôr si treba dobre preštudovať pravidlá, ale potom je to pecka. Deti sa nevedeli od nej odlepiť a nás dospelákov si hra tiež získala. U nás je zatiaľ na prvých priečkach spoločenských hier.
  • Zábavná, tajomná, nadprirodzená
1 človek považuje za užitočné
sisqa19  29. mar 2022

Super spoločenská hra :)

Karak hru si kupil syn (11rokov) asi pred rokom. patrí medzi najoblubenejšie hry u nás doma a hráva ju s nami aj aj 6ročná dcérka bez problemov. mne ako dospelej sa zdajú pravidlá komplikované, stále si nepamatám, ale oni obaja sypú z rukáva, tak myslím, že to bude len moja slabá kapacita mozgová po celodennej práci vždy :D
určite ju odporúčam, neomrzela ani po tak dlhom čase
  • veľmi pekná grafika
  • každá hra - každé ďalšie kolo je iné
  • zábava pre naozaj rôzne vekové kategórie
  • praktické balenie
  • priliš dlhé pravidlá
1 človek považuje za užitočné
nikelca  29. mar 2022

Výborná hra čo neomrzí

Hru dostali bratia a teda zabavila nás všetkých (28,18,12,7). Dá sa hrať aj opakovane vďaka meniacemu sa plánu a zaujímavým postavám. Pravidlá sa síce zložito čítajú ale stačí prvá hra a hneď "ste v tom". Hľadať svoju stratégiu ku každej postave zvlášť, snažiť poraziť súperov a nakoniec aj tak rozhodnú kocky :) za nás môžem určite odporúčať. Nie je to hra, ktorú si zahráte raz a potom ostane na poličke v prachu, vždy sa dá hrať znova a zabaví 😉
  • Zabaví všetkých
  • Plán nie je vždy rovnaký ale každou hrou sa mení
  • Krásne obrázky
  • Zaujímavé postavy
  • Hrá sa "na životy"
  • Ideálna aj ako darček
  • Všetko sa dobre zmestí do škatule
  • Niekoho odradia dlhšie pravidlá čo je veľká škoda lebo hra ozaj stojí za to :)
luvis  28. mar 2022

Ostava len odporucat

Hra pohltila dospelych aj deti.. na dovolenke, v sobotu vecer, cez tyzden ako odreagovanie..kupili sme si aj regent, nadstavbu, pritiahli dalsich do hrania..45 min zabavy s detmi, kamaratmi..stoji za Karak
  • zapletka vtiahne kazdeho
  • navod tazko pochopitelny na 1.x
anig  28. mar 2022

Karak

Moje dievčatá (11 a 7 rokov)ju veľmi rady hrajú,nielen s dospelými,ale aj so svojimi kamarátmi,vrelo odporúčame túto hru 👍
  • Pre veľkú vekovú kategóriu,pre chlapcov aj dievčatá
  • Nie je časovo krátka
veronicka42  28. mar 2022

Rodinná hra

Odporúčam, s dcérkou to zvykneme hrať večer 🙂
lamara55  28. mar 2022

Odporúčam

Hru zvládnu aj menšie deti. Hrali sme ju už viac krát aj s rozšíreniami. Nieje ani príliš dlhá a ani krátka. Fajn na oddychový večer.