Pokračovacia dojčenská a batoľacia výživa BEBELO

6 skúseností

Pre špecifické potreby najmenších bol vyvinutý rad pokračovacích dojčenských a batoľacích mliek BEBELO. Ponúka komplexné a vyvážené zloženie zohľadňujúce špecifické nároky dojčiat a batoliat na výživu.

Vyznačujú sa týmito vlastnosťami:

Omega-3 a omega-6 nenasýtené mastné kyseliny
Patria medzi tuky. Niektoré z nich sú esenciálne, čo znamená, že ľudský organizmus si ich nedokáže sám vytvoriť, a preto je nevyhnutné prijímať ich z potravy. Medzi esenciálne mastné kyseliny patrí kyselina linolová (LA, omega-6) a kyselina alfa-linolénová (ALA, omega-3). Sú potrebné pre normálny rast a vývoj detí (priaznivý účinok sa dosiahne pri príjme 2 g kyseliny α-linolénovej a 10 g kyseliny linolovej denne). Kyselina linolová prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi (pri príjme 10 g LA denne). Kyselina arachidónová (ARA, omega-6) a kyselina dokosahexaenová (DHA, omega-3) sú tzv. semiesenciálne kyseliny. Organizmus si ich dokáže vytvoriť sám, ak z potravy prijíma esenciálne kyseliny LA a ALA, ale iba v malom množstve. ARA a DHA sú vysoko zastúpené v bunkách nervovej sústavy a mozgu dieťaťa. V mliekach BEBELO je zachovaný ideálny pomer medzi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami, ktorý je stanovený v rozmedzí 5–6:1.

Železo
Železo je dôležité pre tvorbu červených krviniek a hemoglobínu, prispieva k normálnej funkcii imunitného systému a rozvoju poznávacích funkcií u detí.

Vitamíny
Súčasťou výživy je prirodzene aj spektrum vitamínov. Vitamíny A, C a D podporujú správny vývoj imunitného systému. Vitamíny D a K prispievajú k náležitému rastu kostí. Vitamín C pôsobí ako antioxidant a zvyšuje vstrebávanie železa. Vitamíny B1, B2, B6 a B7 zaisťujú normálnu činnosť nervovej sústavy.

Probiotiká
Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré pri podávaní v adekvátnom množstve dopĺňajú črevnú mikroflóru hostiteľa. Ľudský tráviaci trakt je prirodzene osídlený baktériami rôznych druhov. Črevná mikroflóra sa najviac tvorí v prvých troch rokoch života dieťaťa. Jej zloženie je závislé od mnohých faktorov, okrem iného od spôsobu pôrodu, dojčenia a zloženia potravy.

Nukleotidy
Nukleotidy sú prirodzenou súčasťou materského mlieka. Sú stavebnou jednotkou nukleových kyselín DNA a RNA.

Mlieka BEBELO sa vyznačujú vyváženým množstvom ľahko stráviteľnej srvátky a pomalšie stráviteľného, ​​zato viac sýtivého kazeínu. Neobsahujú palmový olej, ktorý môže v dojčenskom mlieku znižovať schopnosť čreva vstrebávať vápnik a tuky a býva spájaný s nepriaznivým vplyvom na životné prostredie.

BEBELO

Mlieka BEBELO boli vyvinuté s láskou k deťom. V najvyššej možnej miere spĺňajú tie najprísnejšie požiadavky na kvalitnú detskú výživu. Dojčenské a batoľacie mlieka BEBELO sú dostupné exkluzívne v lekárňach Dr.Max.

Kde kúpim pokračovacie dojčenské a batoľacie mlieka BEBELO?

Upozornenie: Dojčenie je pre dojčatá najlepší spôsob výživy.

#test_bebelo

Hodnotenia a skúsenosti s pokračovacou dojčenskou a batoľacou výživou BEBELO

Máš skúsenosť s pokračovacou dojčenskou a batoľacou výživou BEBELO?
tiumen  15. sep 2024 Overená recenzia

Bebelo 3

Vďaka tomuto testovaniu sme si zrejme našli nášho favorita v 3kovom mlieku. Synovi chutí a hlavne po ňom nemal žiadne tráviace problémy. Rýchlo sa rozpúšťa a bez hrudiek. Nie je sladké ako iné 3kové mlieko, ktoré máme doma. Keď som dávala do fľašky siedmu naberačku, tak už ostatné boli pod hladinou, zatiaľ čo pri inom sa mi to zbieralo až po okraj fľaše.

Balenie je rozdelené na 2 samostatné sáčky po 300g, spolu teda 600g. Podľa Dr. Max stránky by to malo byť francúzske mliečko 🙂. Dostupnosť len v lekárni Dr. Max mi vyhovuje, často mávajú akcie či zľavy a ešte viem využiť cashback cez rôzne stránky 🙂.
  • Rozpustnosť

Chutné mliečko

Musela som začať už dokrmovať mlieko , lebo sa mi zdalo, že môjho je menej ako vyžaduje. Dcéra papá už príkrmy, ale predsa potrebuje aj dostatok tekutín. Mala som kúpené iné mlieko, ale vypila málo, viac menej som vylievala. Nechcela som meniť, ale oslovilo ma toto testovanie a som veľmi spokojná. Mlieko Bebelo dcére chutí, dávam jej ho väčšinou večer po kúpaní a raz cez deň. ☺️ Nemá problém prechádzať z materského na Bebelo. Vžy vypije koľko treba. Mlieko je sladké a to sa jej asi páči. Už ho neplánujem meniť, nakoľko jej sadlo a nemá problém ani s bruškom. Páči sa mi aj praktické balenie, v krabici sa nachádzajú dva krát 300 gramové sáčky. Zostávame pri mlieku Bebelo. 🥳
(5 fotiek)
  • Zloženie
  • Vôňa
  • Dostupnosť
andy57  10. sep 2024 Overená recenzia

Bebelo 3

Mlieko je chuťovo sladké, malej chutí. Krabica má 600g, dva sáčky po 300g + odmerka na dávkovanie. Za nás spokojnosť a odporúčame.
  • - komplexné a vyvážené zloženie
  • - obsahuje železo, DHA, probiotiká, vápnik, vitamín D , zinok, vitamín C
  • - základom je vysoko kvalitné mlieko z Francúzska
  • - bez palmového oleja
  • - ľahko stráviteľné
  • - chutné
  • - super cena
  • - zakúpiť sa dá len cez lekáreň dr.Max
  • - niekedy zostáva na spodku fľašky pena
patycka  10. sep 2024 Overená recenzia

Mliečko bebelo

S mliekom sme nemali vôbec žiadny problém. Malej mliečko veľmi chutilo.
  • Dva sáčky
  • Dostupnosť iba cez lekáreň dr. Max
anezka32  9. sep 2024 Overená recenzia

Bebelo

Môjmu synčekovi nesmierne chutí.
  • Malý vypije množstvo aké má, čo doteraz nevypil
ja_bb  12. aug 2024 Overená recenzia

Uspech hneď na prvý raz

Dcérka sa narodila predcasne a hoci som mala mliecko, vydržalo iba pol roka. Musela som prejst na umele. Pamatala som si inú znacku,v tom case tiez z dr.max,ktorú som kúpila ešte synovi na skusku, no on umele odmietal. Páčilo sa mi,že nebolo tak propagovane :D a predávat v lekarni snáď musia dobre veci. Tak pri dcérke bola prvá volba hneď ta ista lekaren,no mali tam iba značku Bebelo. Dcére zachutilo a táto značka je s nami od cisla 1 až doteraz. Som rada,že som nemusela skusat veľa znaciek. Nebol problém so zapekanim,vracanim ani nicim. A to napr.brokolica stále je problém, už bude mat dva roky, takže mlieko svojim zlozenim jej zaludok nezatazilo. Páčila sa mi aj cenova dostupnost, akcie 3+1.
  • Cena
  • Chut (ocivine dobra,dcera je spokojna)
  • Vyzivne (dcéra neje najlepšie, má k jedlu však mlieko a všetko je ok)
  • Tri urovne mlieka 1-3
  • Akcie na kupu
  • Nezatazilo zaludok, stravenie bez problémov
  • Dostupne iba v lekarni, ale vyvazuje to moznost objednat online