S Nutrilonom som mala veľmi pozitívne skúsenosti už pri prvom synovi, preto som ho chcela vyskúšať aj pri dcére. Je stále kojená, no už treba prejsť na dokrmovanie. Nutrilon sadol, nemala absolútne žiadne tráviace problémy, chutil jej.
Mne osobne sa balenie vôbec nepáči. Papierová krabica, ktorá sa pri cestovaní ľahko otvorí, popučí a tiež mám z toho balenia pocit, že mlieko po otvorení kvalitovo nevydrží dlhšie skladovanie. Oceňujem, najmä pre prvorodičky, detailný rozpis dávkovania na krabici.
Nepáči sa mi uchytenie odmerky, treba na to dve ruky aby odmerka držala, kde má. Málokedy mám voľné dve ruky a keď je odmerka od prášku a dávam ju tam, zašpiním celé balenie. Navyše v tej rýchlosti ju radšej hodím do balenia a nezdržujem sa s uchytávaním na obale. Pozitívne hodnotím bočný plastový pásik na zarovnávanie odmerky, to má máloktoré mlieko.
Manžel mal problém vopchať pri vyberaní mlieka celú päsť do balenia, má väčšie ruky a toto mu jednoducho robilo problém, vybrať zospodu balenia s malou odmerkou mlieko.
Pozitívne hodnotím kvalitu mlieka, pekne sa rozpustí, nenecháva na fľaši žiaden nerozpustený povlak (to niektoré mlieka robia, skúšala som pri staršom synovi aj iné značky). Vodu som však mala zohriatu na 42 stupňov, pretože pri 37-40 stupňoch som mala pocit, že ani toto mlieko sa nechce dostatočne rozpustiť vo vode.
A čo je najdôležitejšie, dcéru nenafukovalo, nezmenila sa jej stolica, nevygrckávala ho, spala po ňom pekne, takže s mliekom pokračujem určite aj naďalej.
Testovanie sme však po 5 dňoch museli ukončiť, pretože syn priniesol zo škôlky črevnú chrípku, čo chytila aj malá a na odporúčanie lekárky sme museli vysadiť laktózu, ktorú toto mlieko má, čiže som zase musela fungovať na kojení. Takže len pripomienka, že pri podobných problémoch je treba akékoľvek laktózové mlieko aj u takýchto malých deťoch eliminovať.