Náhradná dojčenská výživa

Pre správny rast a vývoj dieťaťa je dôležitá výživa od najútlejšieho veku. Dojčenie je jednoznačne tou najlepšou výživou. Niekedy ste však z rôznych dôvodov nútené siahnuť po náhradnej dojčenskej strave. Nie je však jednoduché vybrať z toho množstva mliek to pravé, ktoré sadne práve vášmu drobcovi. Pri výbere vám pomôžu reálne skúsenosti mamičiek. Nehľadajte zbytočne, čerpajte informácie z prvej ruky.

Hodnotenia a skúsenosti s náhradnou dojčenskou výživou

Máš skúsenosť s náhradnou dojčenskou výživou?

livka_  11. nov 2024 Overená recenzia

Krémové mliečko Cesarbiotik 2

Som mamička dieťatka, ktoré má citlivejšie trávenie a preto prirodzene vyhľadávam produkty, ktoré sú šetrné k brušku. Toto mlieko je špeciálne navrhnuté pre deti staršie ako 6 mesiacov, čo je ideálne pre môjho synčeka.

Obal Cesarbiotiku je s uzatvárateľným, dobre držiacim vekom, aby sa mlieko udržalo čerstvé. Prášok sa ľahko rozpúšťa vo vode bez toho, aby zanechával hrudky alebo zvyšky.

Obzvlášť po pôrode cisárskym rezom oceňujem, že toto špeciálne navrhnuté zloženie je obohatené o náhradu za oligosarcharid materského mliečka a vitamíny na podporu rastu a vývoja našich detičiek. Nebojím sa, že by v ňom niečo chýbalo, považujem ho rovnako ako výrobca za prémiové mlieko.

Od prechodu na Profuturu som zaznamenala u svojho dieťaťa zlepšenie pri procese vyprázdňovania, a vidieť to aj na jeho celkovej pohode. Zdá sa, že po fľaške Nutrilonu je šťastnejší a spokojnejší, čo je pre mňa ako rodiča úľavou. Vrelo odporúčam skutočne čítať výživové údaje mliečok každému rodičovi, ktorý hľadá jemnú a výživnú možnosť pre svoje dieťa. Tu je radosť nachádzať bifidobaktérie a prebiotiká v zložení. Dokonca obsahuje aj rybí olej.
Celkovo som s Nutrilon veľmi spokojná a budem ho naďalej používať, kým si syn bude mliečko žiadať.

foxie95  10. nov 2024 Overená recenzia

Testovanie Nutrilon Advanced 2

Prechod na toto mliečko sme mali z Nutrilon comfort & colics. Aj napriek obavám o bruško nášho drobčeka, toto mliečko mu bolesti nespôsobovalo. Prechod bol úplne bez problémov a drobec nespozoroval ani rozdiel v chuti mliečka a pil akoby sme mu mliečko ani nevymenili. Ja ako mama veľmi oceňujem balenie, ktoré obsahuje úžasný držiak na odmerku a tú netreba loviť z mliečka, priestor na zarovnanie odmerky. Taktiež mliečko aj na úplnom spodku býva sypké a nenavlhne za celú dobu používania. Mliečko sa ľahko rozmieša a nemá hrudky, avšak veľmi ľahko sa napení. Pomer cena vs kvalita hodnotím na výbornú. Oceňujem aj možnosť v obchode kúpiť zvýhodnené balenia.

Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™

Rozhodla by som sa rovnako... 🙂

Synček sa narodil cisárskym rezom. Keďže sa nám nedarilo kojiť, musela som zvoliť umelé mlieko. Moje dve staršie deti pili Nutrilon (Advanced, Profutura) a preto bola moja jednoznačná voľba Nutrilon Profutura Cesarbiotik. Má výborné zloženie, ľahko sa rozpúšťa a vyhovuje mi plechový pevný obal. Má hranatú odmerku, ktorá je z pevnejšieho plastu. S hranatou sa mi naberá šikovnejšie ako s guľatou.
V prvých týždňoch som s malou dušičkou tŕpla, či nebude mať z mlieka koliky, ako náš prvý synček, ale mlieko mu sadlo od 1. dňa. Dokonca asi od 5. týždňa prespinkal celé noci (spinká na brušku), takže ho aj dobre zasýti a ráno vstáva vysmiaty.
Jediné mínus bolo, že mával nakakanú každú plienku, čo bolo cca 7-9x za deň. Príkrmami sa to pomaly upravilo na 4-5x. Hlavne že bruško nebolelo.
Momentálne má syn už rok a škoda že Cesarbiotik nemá 3ku, tak sme prešli na Nutrilon Advanced 3, ktorý mu tiež vyhovuje a hlavne tiež chutí 😊.
Pre Nutrilon Profutura Cesarbiotik by som sa rozhodla znova, aj napriek vyššej cene.

weronitae  9. nov 2024 Overená recenzia

Kvalita pre moje bábätko

Mliečko intenzívne pijeme 3 krát za deň a sme nadmieru spokojné. Chuť, hutnosť a konzistencia po zarobení je výborná. Každé UM, ktoré malej ponúknem, sama ochutnám a môžem povedať, že toto mi fakt chutí.
Oceňujem praktické balenie v plechovke, lyžičku na dávkovanie. Preštudovala som si aj zloženie a rada by som vyzdvihla, že mlieko je bez palmového oleja a obsahuje prebiotiká, ktoré považujem za veľmi dôležité.

tamara76  7. nov 2024 Overená recenzia

Testovanie - Nutrilon 2 Advanced

Dobrý deň. Keďže náš 6mesačný syn je od 9.týždňa výlučne na UM, vyskúšali sme ich viacero. Napriek tomu sa nám doteraz nepodarilo minimalizovať ťažkosti súvisiace s trávením, až pokiaľ sme neotestovali Nutrilon 2 Advanced. V priebehu testovacieho času sme nezaznamenali bolesti brucha, nadúvanie, ani vracanie. Syn bol po vypití svojej dávky spokojný a v noci dokonca spal 7-9 hodín vkuse, čo sa doteraz nedialo. Zarábanie mliečka je jednoduché a milo ma prekvapila jeho ľahká rozpustnosť, po pár pretrepaniach už hrudky neboli prítomné. K baleniu nemám pripomienky, možno sa trošku ťažšie uchytávala odmerka o vrchnák, ale ide o silu zvyku. S Nutrilonom 2 Advanced som veľmi spokojná a oceňujem aj jeho vyvážené zloženie.

gabca1990  7. nov 2024 Overená recenzia

Testovanie Nutrilon advanced 2

Syn bol prevažne dojčený, na noc dokrmovaný UM. Mali sme inú značku, ale grcal z nej a bol nepokojný. Po výmene za Nutrilon advanced sa problémy skončili skoro hneď. Nebolelo ho bruško, zasýtilo a pekne po ňom zaspí.
Miešam ho vidličkou, keďže sa mi aj pri dcérke v minulosti robili hrudky a toto viem, že zaberá hneď.
Synovi chutí, prechod na Nutrilom advanced bol hladký.
Cena je približne rovnaká ako u iných mliek. Dá sa kúpiť často v zľave.
Balenie je prevažne papierové, čo oceňujem, nemali sme s ním problémy ani pri cestovaní. Dá sa kúpiť menšie a aj väčšie balenie.
Neobsahuje maltodextrin, čo je u iných značiek pokračovacích mliek bežná zložka.

Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™

Profesionálna starostlivosť v každej kvapke

Mlieko Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™ je vynikajúcou voľbou pre deti, ktoré potrebujú pokračovacie mlieko po ukončení dojčenia. S kombináciou vyvážených živín, ako sú prebiotiká, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny, podporuje zdravý vývoj detskej imunity, mozgu a trávenia.

Vďaka inovatívnej technológii CESARBIOTIK™ pomáha zlepšovať mikrobiom čriev a posilňuje prirodzenú obranyschopnosť detí. Mlieko je veľmi dobre stráviteľné, takže nespôsobuje žiadne tráviace ťažkosti. Okrem toho má príjemnú chuť, ktorú deti radi pijú. Pre rodičov, ktorí hľadajú kvalitnú alternatívu k dojčenskému mlieku, je Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™ skvelou voľbou, ktorá poskytuje všetky potrebné živiny pre zdravý rast a vývoj ich dieťaťa.

Má jemné zloženie, ktoré pomáha pri trávení a predchádza kolikám. Drobec v noci pokojne spinká, nebudí sa už na bolesti bruška.

Balenie je praktické, ľahko sa otvára. Mliečko má príjemnú vôňu a lahodnú chuť. Hoci je mliečko drahšie, oplatí sa investovať, drobček je spokojný.

paralela  7. nov 2024 Overená recenzia

Cena je vyššia, ale za ten kľud a spokojné dieťatko mi to určite stojí

Nutrilon 2 Profutura DUOBIOTIK™ je mlieko, ktoré si náš drobec hneď obľúbil. Má jemnú chuť, ktorá mu očividne vyhovuje a je veľmi dobre stráviteľné – netrápi ho po ňom bruško a spí pokojnejšie. Toto mlieko obsahuje vitamíny C a D na podporu imunity, čo sa mi páči, pretože mám pocit, že mu dávam niečo, čo mu naozaj prospieva. Praktické balenie je navyše veľkou výhodou, ľahko sa s ním manipuluje a udržiava čisté, čo oceňujem najmä pri rýchlom nočnom kŕmení. Nevýhodou môže byť cena, ktorá je trochu vyššia, ale za ten kľud a spokojné dieťatko mi to určite stojí.

Skvelé mlieko

Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™ je skvelé mlieko, ktoré našemu drobcovi úplne sadlo. Má veľmi jemné zloženie, ktoré pomáha pri trávení a predchádza kolikám, čo bolo pre nás veľké plus. Malý je po ňom spokojný, netrápia ho bolesti bruška, a vďaka tomu máme všetci kľudnejšie dni aj noci. Praktické balenie sa ľahko otvára a dobre sa s ním manipuluje, čo je výhoda, keď potrebujem mlieko rýchlo pripraviť. Hoci patrí medzi drahšie možnosti, stojí to za to, lebo vidím, ako drobček prospieva a je spokojný.

ddd1313  5. nov 2024 Overená recenzia

Vďaka mliečku zasa spokojne spíme

Aj my sme si s dcérkou vyskúšali toto mliečko. Keďže dcérka sa narodila s mierami 3,9kg a 55cm cisárskym rezom a bola od narodenia veľký jedák, tak som jej od začiatku nestíhala s mojim mliekom a začali sme dokrmovať. Moja voľba bola okamžite Nutrilon, pretože som ho používala aj pri synovi a boli sme nadmieru spokojní. Používali sme Nutrilon Advanced a zo začiatku bolo všetko v poriadku. Ako sme však zaviedli príkrmy, tak som na dcérke videla, že je akási nespokojnejšia, hlavne noci boli také, že sa prehadzovala, bola nespokojná, až kým sa neuvoľnili plyny a nepoľavilo sa jej brušku. Začali sme pridávať probiotiká, ktoré situáciu zlepšili, ale nevyriešili úplne. Potom sme dostali šancu otestovať mliečko Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK a asi po 4 dňoch užívania naša malá princezná prestala mať problémy s bruškom. Kľudné noci sa nám vrátili. Je spokojnejšia ona aj my. Večer si vypije svoju fľašu mliečka, po ktorom hneď zaspí a spinká od 19tej do 6tej rána bez prebudenia. Týmto sa mi potvrdilo, že naozaj nie je mlieko ako mlieko a určite sa do neho oplatí investovať. Ľutujem, že som Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK nepoznala už pri synovi, nakoľko trpel silnými kolikami, na ktoré nič nepomáhalo a toto mliečko by nám bolo pomohlo.

lilka1998  5. nov 2024 Overená recenzia

Recenzia na Nutrilon 2 Profutura Duobiotik

Testovanie je úspešne za nami bez bolesti bruška, bez grckania a iných problémov.
Mliečko pekne vonia, super sa rozpúšťa, má super praktické balenie a hlavné je to, že malinkému papkáčovi chutilo. Hodnotíme veľmi pozitívne.

alla77  5. nov 2024 Overená recenzia

Nutrilon 2 Advanced

S Nutrilonom som mala veľmi pozitívne skúsenosti už pri prvom synovi, preto som ho chcela vyskúšať aj pri dcére. Je stále kojená, no už treba prejsť na dokrmovanie. Nutrilon sadol, nemala absolútne žiadne tráviace problémy, chutil jej.
Mne osobne sa balenie vôbec nepáči. Papierová krabica, ktorá sa pri cestovaní ľahko otvorí, popučí a tiež mám z toho balenia pocit, že mlieko po otvorení kvalitovo nevydrží dlhšie skladovanie. Oceňujem, najmä pre prvorodičky, detailný rozpis dávkovania na krabici.
Nepáči sa mi uchytenie odmerky, treba na to dve ruky aby odmerka držala, kde má. Málokedy mám voľné dve ruky a keď je odmerka od prášku a dávam ju tam, zašpiním celé balenie. Navyše v tej rýchlosti ju radšej hodím do balenia a nezdržujem sa s uchytávaním na obale. Pozitívne hodnotím bočný plastový pásik na zarovnávanie odmerky, to má máloktoré mlieko.
Manžel mal problém vopchať pri vyberaní mlieka celú päsť do balenia, má väčšie ruky a toto mu jednoducho robilo problém, vybrať zospodu balenia s malou odmerkou mlieko.
Pozitívne hodnotím kvalitu mlieka, pekne sa rozpustí, nenecháva na fľaši žiaden nerozpustený povlak (to niektoré mlieka robia, skúšala som pri staršom synovi aj iné značky). Vodu som však mala zohriatu na 42 stupňov, pretože pri 37-40 stupňoch som mala pocit, že ani toto mlieko sa nechce dostatočne rozpustiť vo vode.
A čo je najdôležitejšie, dcéru nenafukovalo, nezmenila sa jej stolica, nevygrckávala ho, spala po ňom pekne, takže s mliekom pokračujem určite aj naďalej.
Testovanie sme však po 5 dňoch museli ukončiť, pretože syn priniesol zo škôlky črevnú chrípku, čo chytila aj malá a na odporúčanie lekárky sme museli vysadiť laktózu, ktorú toto mlieko má, čiže som zase musela fungovať na kojení. Takže len pripomienka, že pri podobných problémoch je treba akékoľvek laktózové mlieko aj u takýchto malých deťoch eliminovať.

Nutrilon - moja prvá voľba

Od narodenia sme kombinovali MM a Nutrilon advanced 1, neskôr Nutrilon advanced 2. Mlieko Nutrilon 2 profutura Cesarbiotik, ktoré sme testovali, hodnotím veľmi pozitívne. Som rada, že sa myslí aj na detičky narodené cisárskym rezom s cieľom podporiť ich imunitu.
Mlieko sa dobre rozpúšťa, malej chutilo, nemali sme koliky ani problémy so stolicou.

evca94  4. nov 2024 Overená recenzia

Nutrilon 2 Advanced

Náš drobec musel byť od narodenia dokrmovaný aj umelým mliečkom. Skúšali sme rôzne značky, ale najlepšie mu sadlo mliečko Nutrilon. Bez problémov potom nabehol aj na Nutrilon 2 Advanced - hneď mu chutilo a nemal žiadne problémy s bruškom.
Oceňujem najmä praktickú úchytku na odmerku na vrchnáku - odmerku netreba hľadať v krabici a je stále čistá.
Možno by som prijala pevnejšie balenie, keďže často cestujeme na víkend k starým rodičom a už sa mi stalo, že sa pri preprave krabica popučila a ťažšie zatvárala.

Nutrilon Advanced 2

Tak naše testovanie sa skončilo 🍼. Toto mliečko bola prvá voľba pri staršom synovi a neľutujem. Tentokrát sme ho chceli skúsiť opäť a opäť nesklamalo 🍀.
Hanka je s mliečkom veľmi spokojná, donedávna bola len dojčená, ale na mliečko si veľmi rýchlo zvykla. Musíme pochváliť vôňu aj chuť. Nakoľko sa sama odstavila, prechod bol veľmi hladký. Chválim aj systém otvárania krabice. Stačí potiahnuť a je to :). Jediné, čo by som vytkla, je papierové balenie a trošičku vyššia cena. Predsa len je tá plechovička praktickejšia, keď sa náhodou niečo v kuchyni rozleje. :)

Super mlieko

Malému pokračovacie mliečko sadlo, sem-tam ho síce bruško zabolí, ale to bolo aj pri jednotke. Cena je vyššia ako pri iných mliekach, ale verím, že tým, že je najdrahšie, je aj najkvalitnejšie.

iv32  4. nov 2024 Overená recenzia

Nutrilon advanced 2

S nutrilonom advanced som začala prikrmovať už v pôrodnici. Syn bol spokojný a pekne priberal, mlieko mu sadlo. Časom sme skúšali aj iné, drahšie značky umelých mliek, ale vrátili sme sa k nutrilon advanced 2. Synovi najviac chutia kaše zarábané s nutrilonom.

domi2101  4. nov 2024 Overená recenzia

Skvelé mliečko

Mliečko má úžasnú krémovú chuť a preto mojej dcére veľmi chutilo.
Cena je síce trocha vyššia, no môj názor je, že za kvalitu sa platí.
Rozpúšťa sa na výbornú a vôňa je tiež veľmi príjemná.

paty277  3. nov 2024 Overená recenzia

Úžasné mliečko ❤️

Umelé mliečko Nutrilon PROfutura DUO BIOTIK ma ako prvé veľmi prekvapilo svojou vôňou, vôbec ho necítiť ako ostatné umelé mlieka a vonia úplne ako klasické sušené mlieko. Mliečko bolo také krémovejšie, čo ma tiež prekvapilo. Vo vode sa pekne rozpúšťa a nepení!!👌 Toto boli moje prvé dojmy. Dcérke chutilo hneď, bruško nebolelo a z tohto po prvý krát vypila celú dávku 200ml.😍😉
Páči sa mi aj obal, je pevný a teda aj vydrží, nie ako tie papierové, ktoré sa v kuchyni vedia namočiť.
Musím tiež pochváliť zloženie ktoré je TOPové!!! ☝️👌👍👍 Máloktoré umelé mlieko sa môze chváliť takýmto zložením.
Jediné mínus tomuto mliečku dávam za cenu, tá sa mi zdá byť vyššia.

diana_1212  28. okt 2024

Nutrilon-recenzia

Super zlozenie, ktoré nám od narodenia veľmi vyhovuje z veľmi veľa mliečok najviac. Hodnotím všetkymi desiatimi