Náhradná dojčenská výživa

Pre správny rast a vývoj dieťaťa je dôležitá výživa od najútlejšieho veku. Dojčenie je jednoznačne tou najlepšou výživou. Niekedy ste však z rôznych dôvodov nútené siahnuť po náhradnej dojčenskej strave. Nie je však jednoduché vybrať z toho množstva mliek to pravé, ktoré sadne práve vášmu drobcovi. Pri výbere vám pomôžu reálne skúsenosti mamičiek. Nehľadajte zbytočne, čerpajte informácie z prvej ruky.

Hodnotenia a skúsenosti s náhradnou dojčenskou výživou

Máš skúsenosť s náhradnou dojčenskou výživou?

eni0307  24. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon = najlepšia voľba 🙂

Máme doma 6,5 mesačnú dcérku a ako pri sestričky (8 r a 2,5 r),tak aj pri mladšej sme ani na chvíľku neváhali akú značku mlieka zvoliť.
Dieťatko je spokojné,bez ťažkostí ,pekne priberá a v noci krásne spinká. Mlieko sa pekne rozrába,a hlavne sa netvoria hrudky,ktoré upchávajú cumlík na fľaške a dcérke veľmi chutí.
Za mňa určite najlepšia voľba.

eva102  24. mar 2025 Overená recenzia

Testovanie

So značkou Nutrilon už máme skúsenosti pri prvom mliečku, ktoré bolo špeciálne navrhnuté proti novorodeneckej kolike. Pri prechode na pokračovacie mlieko som teda ani neuvažovala nad inou značkou, nakoľko sme s prvým mali veľmi dobré skúsenosti. Veru, dopadlo to tak, žemliečko ulahodilo chuťovým pohárikom nášho drobca a vyhovuje aj jeho citlivému brušku. Pre mňa ako pre mamu je veľkým bonusom praktické balenie s plastovým uzáverom a odmerkou. Oceňujem samozrejme aj zloženie, pretože každá mama chce pre svoje dieťatko len to najlepšie.

l_3nka  22. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon testovanie

Mliečko hodnotím veľmi kladne. Dcérka mliečko tolerovala od prvej fľašky, nemala žiadne problémy s trávením. Mliečko má veľmi príjemnú chuť, konzistenciu a myslím, že sa aj dobre rozpúšťa. A taktiež sa z neho dajú pripraviť aj velmi chutné kaše s čerstvým ovocím.

mou14  21. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon cesarbiotik

Mliečko dcére skvelo sadlo, chutilo jej, mala pri ňom pravidelnú stolicu a žiadne tráviace ťažkosti. Za nás teda veľká spokojnosť.
Potešilo ma, že mlieko obsahuje probiotiká, prebiotiká a dôležité nenasýtené mastné kyseliny a dokonca aj vitamíny C a D.

aknizuz  20. mar 2025 Overená recenzia

Kvalitné UM

S Nutrilon 2 Advanced sme spokojní, dobre sa rozpúšťa a náš synček ho bez problémov vypil do dna. Zdá sa, že podporuje trávenie a nespôsobuje žiadne ťažkosti. Oceňujem aj vyvážené zloženie a praktické balenie.
Celkovo ide o kvalitný produkt, ale každé dieťa naň môže reagovať inak.

18735  19. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon 2 Profutura DUOBIOTIK

Mliečko je super, nášmu malému drobcovi chutilo. Má príjemnú vôňu, chuť. Aj otváranie mliečka je super, nie ako ostatné.

saksana26  18. mar 2025 Overená recenzia

Super mlieko

Na Nutrilon Advanced oceňujem jeho praktické balenie a miesto na založenie odmerky, ktorá sa v balení nachádza. Nutrilon Advanced 2 je vhodné pre deti od 6m. Narozdiel od iných typov mlieka, Nutrilon Advanced nespôsobilo môjmu synovi zápchy, koliky, ani hnačky, dokonca ani exém s ktorým mal po užití iných umelých mliek problémy, čo hodnotím veľmi pozitívne.

cynthia00  18. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon advanced 2

Do 6 mesiacov naša Zarka pila nutrilon AR, keďže mala reflux. Pri dvojke mliečku som už chcela prejsť na normálny nutrilon, no mala som obavy, či z neho nebude vracať a či jej bude robiť dobre. Našťastie mliečko Zarke sadlo perfektne, ani si nevšimla, že sme mlieko menili😊❤️.

mahpeyker  18. mar 2025 Overená recenzia

Môj postreh a spokojnosť bábätka

Toto mliečko som si vybrala na testovanie, pretože malý sa narodil cisárskym rezom. Predtým sme mali Nutrilon Comfort &Colics. Už bolo ale načase prejsť na 2ku a môžem povedať, že toto mliečko je lepšie, čo sa týka chuti aj rozpustnosti. Veľmi dobre ho znášal, bez problémov. Jediný mínus je, že pri rozmiešavaní dosť pení, teda prebytočná pena zostáva zbytočne po dopití vo fľaši. Preto odporúčam miešať krúživým pohybom, peny je potom o čosi menej.
Inak mliečko hodnotím na 4⭐+👌🙂

Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™

Náš nový pomocník při trávení, který navíc i chutná

Dcera má už od narození velký problém s trávením, nejdříve jsme bojovali s kolikami. Při kojení jsem z jídelníčku vyřadila téměř vše, proto jsem se velmi obávala zavedení příkrmů. Bez prebiotik jsme nedali ani ránu.

Při hledání umělého mléka jsem tak byla velmi opatrná a hodně zkoumala složení jednotlivých mlék. Po Nutrilonu Profutura jsem už nějaký čas pokukovala. Probiotika i prebiotika, omega 3 i omega 6, oligosacharidy a vitamíny a navíc s bifidobakteriemi? Lepší než kdejaký výživový doplněk. Navíc přizpůsobený dětem po císařském řezu... Ale i sebelepší složení nestačí, když dítěti nechutná a odmítá ho. Než jsem se odhodlala koupit první mléko v obchodě, vyskočilo na mě testování na Modrém koníku - znamení?

S malou dušičkou jsem tedy vyzkoušela dceři dát první lahvičku a světe div se, vypila ji hned a dožadovala se další! Mléko se snadno připravuje, takže to zvládne i starší sourozenec, který je hned důležitější, že se stará o miminko spolu se mnou. Co je ale pro mě nejvíc podstatné - dceři výrazně pomohlo s trávením, není nadmutá a nemá problém s vyprázdněním. Zázrak!

U tohoto mléka už určitě zůstaneme, škoda jen, že nemá "3" pro děti starší jednoho roku.

Nutrilon 2 Profutura CESARBIOTIK™

Mliečko prijaté na prvý šup

S dojčenskými mliekami sme mali trošku problém. Chvíľu trvalo kým sme si zvykli. Preto si dávame pozor na výber mliečka. Tento Nutrilon nám sadol hneď. Dobre sa zarába. Spokojnosť na oboch stranách :)

Chutné mlieko

Mliečko chutí dobre, má prraktické balenie, skvelé zloženie. Pa'či sa mi system otvarania a zatvarania, odkladanie omerky. Konečne po dlhej dobe, čo sa upokojilo bruško babatku.
Mame pokojnesie spanok a trosku aj dlhsi.

so_ni  14. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon 2 Profutura Duobiotik

Mlieko stále testujeme. Malý pil predtým mliečko Comfort&Colics, plynule sme prešli na duobiotik. Pil ho aj v pôrodnici. Celkové zloženie Nutrilonu sa mi veľmi páči a malý je s ním spokojný. Negrcká, pekne kaká, nebolí ho bruško. Spokojné dieťa i spokojná matka 😄.

mou14  12. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon cesarbiotik

Mlieko dcérke veľmi chutilo, pri zarábaní nebol žiaden problém, všetko išlo veľmi jednoducho. Najviac ma potešilo, že mlieko obsahuje probiotika, ktoré sú pre deti narodené cisárskym rezom tak potrebné a tiež aj vitamín D a omega 3 a 6 mastné kyseliny pre správny vývoj mozgu a podporu imunity.
S týmto mliekom budeme pokračovať ďalej.

mriamqa  11. mar 2025 Overená recenzia

Nutrilon 2 Profutura DUOBIOTIK

Mliečko sme testovali cca týždeň. Musím povedať, že oproti mliečku, čo sme mali predtým, sa oveľa lepšie pripravovalo. Žiadne hrudky sme nikdy nemali. Mliečko synovi chutilo, pekne ho papal, no žiaľ po ňom dosť smradľavo grckal. Takže mu očividne nesadlo.

Nutrilon Profutura Duobiotik

Nutrilon Profutura Duobiotik dávam svojmu dieťatku a som s ním veľmi spokojná. Má príjemnú vôňu, dobre sa rozpúšťa a nepení, takže príprava je rýchla a jednoduchá. Moje dieťa ho dobre znáša, nemá po ňom problémy s trávením ani bolesti bruška.
Celkovo by som ho určite odporučila rodičom, ktorí hľadajú kvalitné dojčenské mlieko.

merryanna  11. mar 2025 Overená recenzia

Recenzia na mlieko Duobiotik

Chuť parádna, chutí aj mne. Je sladkasté. Malý mi ho vždy vypije celé a len ho hlce. Nenechá nič. Advanced mi sem tam nechal. France lait pravidelne, ale toto zhltne pomaly na jeden nádych.
Prvé mlieko čo mi nehrudkuje. A to nemiešam lyžičkou, netrepem. Len jemne krúžim fľaškou asi 10 sekúnd a hotovo. To sa mi ešte nestalo. Vonia pekne, odmerka sa dá parádne chytiť o vrchnák.
Akože 5 hviezd určite. Vážne top mlieko.

mifinka_b  9. mar 2025 Overená recenzia

CESARBIOTIK

Naša malinká je veľmi vyberavá, príkrmom na chuť ešte neprišla (spapá 2 alebo 3 lyžičky) a mlieka od konkurencie nemali šancu. Odmietala ich úplne alebo vypila len štvrtku fľaše. Cesar vypila hneď na prvý krát a celú dávku. Mlieko sa pekne rozpustilo. Pre mňa je najdôležitejšie, že malinká je po nejedení spokojná a nebolí ju bruško.

Chutné mlieko

Moja 8 mesačná slečna má na umelé mlieko veľmi vyberavý jazýček aj bruško, preto som chcela vyskúšať ešte toto chutné mlieko, či jej nezachutí viac. Ochutnala ho viac krát počas testovania a musím povedať, že ešte zo žiadneho umelého mlieka sa toľko nenapila. Predpokladám, že jej celkom chutí, samozrejme ochutnala som ho aj ja a musím povedať, že je najchutnejšie, aké sme vyskúšali a to sme vyskúšal už mnoho značiek a druhov. Bolesti bruška nás trápia od narodenia, ale po tomto mliečku bolesti nemala. Rozpustilo sa krásne, bez hrudiek, bolo ako skutočné mlieko, lahodné a krémové - no nie príliš husté, malej sa ľahko pilo. Hodnotím ho veľmi kladne.

renula13  18. feb 2025

Kupujeme ho od pôrodnice.

Keďže mne nebolo umožnené mat dostatočne mlieka pre syna . Tak sme zvolili už v pôrodnici na dokrmovanie toto mliečko. Syn nemá a ani nemal problém s mliekom . Už ma číslo 4 . My máme veľmi dobrú skúsenosť.