1 skúsenosť

Chcete si užiť nezabudnuteľné dni plné zaujímavého programu i oddychu priamo na brehu Liptovskej Mary? Zbaľte si stan, požičajte karavan či vyhliadnite jednu z chatiek, apartmánov alebo glampingových stanov a príďte dovolenkovať do Mara Campingu.

Liptovská Mara – ubytovanie pri vode

Vodná nádrž Liptovská Mara sa nie nadarmo nazýva aj slovenským morom. Je najväčšou vodnou nádržou na Slovensku a obklopujú ju krásne pláže. Stala sa vyhľadávaným miestom pre milovníkov vodných i outdoorových športov.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Ponúka dokonalé podmienky pre jachting a windsurfing, možnosť rybolovu, vyhliadkové plavby loďou, cyklotúry, turistiku a veľa ďalších možností. A na jej brehu sa nachádza aj obľúbený camp Liptovská Mara s názvom Mara Camping v Liptovskom Trnovci.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

V autocampingu si prídu na svoje všetci. Môžete si vybrať niektorú z drevených chát a domčekov – na výber máte šesť variantov, od mobilného domu pre deväť osôb až po romantické drevené chatky so štyrmi posteľami.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Alebo sa rozhodnite pre neopakovateľný zážitok stanovania či kempovania v karavane, prívese či obytnom aute, budete mať k dispozícii miesto na trávnatej ploche s elektrickými prípojkami.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Novinkou v ponuke uybytovania je glampingový stan - luxus v prírode. Je určený pre tých, ktorí hľadajú komfort a zároveň chcú byť v tesnom kontakte s prírodou. Glamping stany sú ideálne pre páry, rodiny aj skupiny priateľov.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

MaraFUN - plážové kúpalisko plné atrakcií

Vodné skútre Liptovská Mara? Adrenalínové atrakcie Liptov? Požičanie kajaku či jazda na banáne? Nech už musí dopĺňať vašu dovolenku z tohto čokoľvek, nájdete to v MaraFUN.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Ako v jedinom kempe na brehu Liptovskej Mary nájdete v Mara Campingu plážové kúpalisko so záchrannou službou, ktoré vám môže ponúknuť pohodou naplnené chvíle na vodných bicykloch i adrenalínové zážitky.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Možnosť požičania motorového člna, kajaka či vodného bickyla, zábavné vodné atrakcie ako skútre, wakesurfing, flyboarding, kneeboarding či nafukovací banán - celkom ako pri mori, nemyslíte? Navyše, k pobytu u nás automaticky získavate zľavu 50 % na vybrané vodné atrakcie.

Kids Zóna – Liptov atrakcie pre deti

Súčasťou areálu MaraFUN je aj detská Kids zóna - areál plný bezpečnej zábavy pre vaše ratolesti. Nájdete tu bazén s lodičkami, trampolínu, nafukovací hrad či aqua šmýkačky.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Novinkou tejto sezóny je aj bungee trampolína, ktorá zabaví malých aj veľkých. Medzi obľúbenú športovú aktivitu patrí aj aquazorbing, ktorý u nás vyhľadávajú nielen deti, ale aj dospelí. V areáli sa nachádzajú aj preliezky, hojdačky a šmýkačky.

Loď Mária – plavba loďou po Liptovskej Mare

Výletná vyhliadková loď Mária ponúka plavby, na ktorých sa určite nebudete nudiť. Ide o jediný 55-miestny katamaran vybavený toaletami na priehrade Liptovská Mara. Skúsená posádka sa postará o vaše pohodlie počas hodinovej plavby, ktorá vedie k artikulárnemu kostolíku Havránok, priehradnému múru a späť. Budete môcť obdivovať štíty Západných i Nízkych Tatier či Chočských vrchov.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Ak hľadáte atrakcie pre deti na Slovensku, zabezpečíte im skvelý zážitok z plavby po liptovskom mori, počas ktorej sa dozvedia mnoho zaujímavostí. Loď je veľmi stabilná, plavba je tak vhodná aj pre mamičky s kočíkmi. Po dohode vieme na Lodi Mária spraviť aj animačný program podľa vášho želania. Ubytovaných v kempe navyše čaká unikátna 50 % zľava na rannú plavbu a 10% zľava na plavbu počas celého dňa. A to sa oplatí.

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Letný program pre deti aj dospelých

Cez leto sa v Mara Campingu nebudete nudiť ani minútu! Je pre vás pripravený animačný program pre deti, jóga či športové zápasy pre dospelých, ale aj večerný program** - letné kino a víkendová hudba.

Reštaurácia Námorník

Vitajte na lodi Santa Mara, kde sa môžete cítiť ako na mori! Reštaurácia U Námorníka má 15 metrov dlhý výdajný pult. Hlavný šéfkuchár s dlhoročnými hotelovými skúsenosťami má pre vás skvelé menu, tak sa nechajte rozmaznávať dobrotami, ktoré pre Vás s láskou pripraví!

Mara Camping ATC Liptovský Trnovec

Mara Camping a ďalšie atrakcie v okolí

Keď vás omrzia tie v našom campingu, môžete sa vybrať za ďalšími na všetky svetové strany. Desiatky možností ponúka aj neďaleký Demänová Rezort40 – nájdete tu detský aquapark, wellness aj fittness centrum, masáže, lezeckú stenu, zábavné centrum pre deti s 3D bludiskom, detské ihriská, animácie a sezónny program či požičovňu elektrických bicyklov.

V prípade pekného počasia sa môžete vybrať na turistiku, náučných chodníkov a trás je v okolí naozaj veľa. Neďaleko sa nachádza napríklad aj Demänovská či Stanišovská jaskyňa, kontaktná ZOO, archeoskanzen Havránok, motokáry pri Závažnej Porube či bobová dráha v Pavčinej Lehote. Ubytovaní hostia dostanú aj Liptov Region Card, ktorá vám zabezpečí množstvo zliav na rôznych miestach.

Kde si urobím online rezerváciu?

Hodnotenia a skúsenosti s Mara Campingom ATC Liptovský Trnovec

Máš skúsenosť s Mara Campingom ATC Liptovský Trnovec?

Glamping v Mara Campingu - luxus v prírode

Tento rok máme za sebou už dve stanovačky. Tento štýl trávenia dovolenky sa nám zapáčil. Teda, predovšetkým deťom 😊 My, dospelí, sme mali vždy trošku rozporuplnejší začiatok a koniec dovolenky. Pretože postaviť veľký rodinný stan a neskôr aj zbaliť, spolu so všetkým potrebným vybavením, ako karimatky, osvetlenie, kempingová kuchynka, riady, úložné priestory na oblečenie, je to celkom fuška. Kto to zažil vie. A tak sme si povedali, že to skúsime trošku inak. Po pánsky :-D

Na tretiu stanovačku sme sa vybrali na Liptov, do Mara Campingu v Liptovskom Trnovci a rozhodli sme sa vyskúšať ich novinku, glampingové stany. Prísť, ako sa hovorí, na hotové, je neskutočne oslobodzujúci pocit. Stačilo rozzipsovať stan, vyložiť kufor, potraviny do chladničky, ktorú máte v stane a dovolenka sa začína.

Check-in sme urobili ešte v pohodlí domova. Stačilo iba pribrzdiť na vrátnici, ohlásiť číslo rezervácie. Príjemný mladý pán na recepcii nám na prospekte vysvetlil kde čo nájdeme, ako sa dostaneme do nášho stanu a po piatich minútach od príchodu sme boli ubytovaní.

V stane nás čakalo všetko potrebné. Dve veľké pohodlné manželské postele, čisto prezlečené obliečky, základné kuchynské vybavenie, chladnička, úložné priestory na veci. Vchod slúži zároveň ako strieška, pod ktorou bol drevený stôl a 4 stoličky.

Nie nadarmo sa Liptovskej Mare hovorí slovenské more. Voda je čistučká, pri brehu vidieť plávať drobné rybky a keď prejde niektorá z lodí či vodných skútrov, deti sa dočkali aj preskakovania vĺn :-D

Pláž je priestranná. Aj keď tu bolo počas víkendu mnoho ľudí, každý si nájde svoje miesto. Či už na tráve v tieni mohutných borovíc, alebo na slnku na kamienkovej pláži, priamo pri vode. Keďže sme na Liptove, nečakajte horúcu vodu, no nebola ani príliš studená. Príjemne osviežila. Kúpali sme sa všetci a bolo to fajn.

Pri vode samozrejme nechýba množstvo atrakcií. V MaraFun je možnosť zapožičania motorového člna, kajaka či vodného bicykla, zábavné vodné atrakcie ako skútre, wakesurfing, flyboarding, kneeboarding či nafukovací banán. K pobytu získate automaticky 50 % zľavu na tieto vodné atrakcie. Moje deti zlanárili manžela na banán a poriadne si to užili. Samozrejme, všetci sme sa vystriedali aj na paddleboarde. Pokojná hladina Liptovskej Mary je na to ako stvorená.

Užili sme si aj plavbu na výletnej vyhliadkovej lodi Mária. Počas nej sme sa dozvedeli zaujímavosti o priehrade, o jej histórii. Kochali sme sa krásnou prírodou a výhľadom na Západné a Nízke Tatry či Chočské vrchy. Zblízka sme si pozreli artikulárny kostolík Havránok, doplávali až k mohutnému priehradnému múru a po ceste späť si spravili pár fotografií na pamiatku.

Priamo na pláži je reštaurácia Námorník. Dali sme si tam skvelý langoš s prosciuttom, smotanou a rukolou. Deti si pochutil na kuracích stripsoch. V ponuke je aj zmrzlina, či palacinky. Nie je to vysoká gastronómia, ale viete si tam dať rýchly a chutný obed na pláži. Niektoré jedlá sú hotové a nemusíte čakať, iné vám pripravia čerstvé na objednávku.

Hneď vedľa reštaurácie je Kids Zóna. Raj pre menšie, aj väčšie deti. Kolotoče, vodné šmykľavky, aquazorbing, nafukovacie atrakcie, trampolíny. Aj do tejto zóny máte ako ubytovaní hosť 50% zľavu. Našim deťom sme kúpili celodenné lístky, a podľa ich slov to bola najkrajšia časť pobytu 😊

V kempe nechýba animačný program, pre malých aj veľkých. My sme absolvovali rannú jogu pre dospelých, deti minidisco, tvorivé dielničky. V piatok sme si zatancovali na oldies hity, ktoré hral DJ, v sobotu na živú hudbu, v nedeľu pozreli rozprávku v letnom kine. Program je tu naozaj pestrý, stále máte čo robiť, skôr je problém, že si neviete vybrať. 😊

V stane sa spalo pohodlne. Mali sme tam všetko, čo sme na náš pobyt potrebovali. Priniesli sme si iba hrniec, panvicu a plynový varič, ktorý ak nemáte, nevadí. V kempe je aj kuchynka s niekoľkými dvojplatničkami, kde si môžete uvariť. Priestor na umývanie riadu bol vonku pred sociálkami. Neskoro večer sa stalo, že netiekla teplá voda, no na to sme zvyknutí z každého kempu.

Kúsok od glampingových stanov sú veľké „sociálky“. Veľmi sa mi páčili sprchy, ktoré sa skladajú z dvoch častí. Dalo sa zatvoriť v kabínke, v prvej časti ste mali poličku a háčiky na svoje oblečenie či uterák. V druhej časti bola samotná sprcha. Moja hanblivá duša neznášala v iných kempoch, keď som musela v sprchách behať nahá, musela som prejsť ďalej do prezliekacej kabínky. Takto som mala svoje súkromie a veci zostali suché.

WCka boli taktiež kúsok od stanov, hneď vedľa spŕch. Bolo ich dostatok a aj napriek veľkému počtu ľudí v kempe sa nečakalo v rade. Večer sa však stalo, že už nebol toaletný papier. Každé ráno sa všetko umývalo a dezinfikovalo. Predpokladám, že aj počas dňa, no vtedy sme boli buď pri vode alebo na výlete, takže nemám skúsenosť. Čo by som však navrhla zlepšiť je, že s touto činnosťou by bolo začať skôr. Všimla som si, že okolo 8, keď sa čistenie „našich“ sociálok realizovalo, sa prebúdzalo veľa ľudí a muselo buď čakať, alebo ísť inam. To len taký malý tip na zlepšenie servisu.

Spalo sa nám pohodlne. Pre istotu sme si zbalili aj naše spacie vaky. Počas nášho pobytu hlásili jednu chladnejšiu noc. Kým manželovi stačil paplón, ktorý sme mali prichystaný v stane, ja s deťmi sme ocenili aj druhú vrstvu. Takže odporúčam pozrieť si predpoveď počasia a prihodiť si radšej do kufra deku, prípadne spacák. Záleží to na vašej „odolnosti“ 😊 Po horúčavách, ktoré sme zažili v našom stane začiatkom leta, sme tieto chladnejšie noci, privítali. Spali sme ako v bavlnke, nepotili sme sa. A ak sa ochladilo viac, boli sme na to pripravení.

Okrem campingových stanov sa môžete ubytovať aj v chatkách či domčekoch. Tie sú vo vnútri krásne prerobené. Navonok by nikto nepovedal, že vo vnútri je komplet všetko nové. Verím, že sa dočkajú renovácie aj zvonku. Samozrejmosťou je teda možnosť kempovania s vlastným stanom a státie pre karavany. Pred pár dňami sprístupnili možnosť rezervovať si aj ubytovanie v novučičkých apartmánoch, v jednom menšom pre 2+2 hostí a jednom väčšom pre 6+2 hostí. Ďalšie sú vo výstavbe. Okrem toho, že stále budujú niečo nové, tak postupne prerábajú aj zubom času poznačené časti kempu.

Za nás môžeme pobyt v Mara Campingu určite odporučiť. Naozaj sme odchádzali oddýchnutí, deti šťastné, vyjašené, plné dojmov a zážitkov. Bolo nám skvele a rozhodne sme tam neboli poslednýkrát.
(46 fotiek)
  • pohodlné kempovanie v glampingových stanoch bez starostí
  • krásne prostredie, príroda
  • rozľahlý kemp
  • pláž zdarma
  • dostatok tieňa na pláži
  • možnosť kúpania a vodných športov priamo v kempe
  • stany kúsok od vody
  • vodné atrakcie
  • nekonečné možnosti vyžitia pre deti - kids zóna
  • preliezky a ihriská pre deti v kempe
  • reštaurácia priamo na pláži
  • animácie
  • nočné kino
  • večerná disco
  • nové sociálne zariadenie ihneď pri stanoch
  • príjemný personál
  • večer netiekla teplá voda na umývanie riadu
  • čistili sociálky počas rannej špičky, keď sa zobúdzal kemp
2 ľudia považujú za užitočné