Ahojte!
Prvýkrát som bola vybraná na testovanie a usmialo sa na mňa šťastie, pretože som mohla vyskúšať pracie kapsuly. Sme 5 členná rodina, takže periem
veľmi často, už to nie je len v sobotu, ale každý druhý - tretí deň.
Pracie kapsuly 4v1 som ešte nemala, takže to bola novinka. Ako prvé s čím som mala problém, bolo vôbec otvoriť krabičku. Jednou rukou to naozaj nejde a človek potrebuje obe ruky. Zároveň to oceňujem kvôli bezpečnosti deti.
Ďalšie mínus podľa mňa je veľkosť krabičky, keďže sa snažíme správať ekologickejšie, tak veľkosť krabičky je pre balenie 11 kusov pracích kapsúl jednoducho veľké. Ocenila by som, keby sa napr. pracie kapsule dali kupovať na kusy v obchode a jednoducho ich doma uskladním v krabičke.
Po otvorení krabičky ma omámila, ba priam až zaútočila na mňa vôňa. Na mňa bola veľmi silná a ťažká. Neočakávajte žiadnu jemnú kvetinovú vôňu. Aj po opraní prádla ju cítiť v celom byte a musela som veľmi často vetrať, aby sa dalo dýchať. Takže ju neodporúčam, ak máte malé deti, aby zbytočne nekýchali. Suším prádlo na balkóne, ale celý týždeň počas testovania lialo, tak som po 2 dňoch sušenia prádla na balkóne, dávala oblečenie na dosušenie na sušiak do vnútra bytu a vôňu bolo cítiť všade. A to pri týchto kapsuliach nemusíte používať ani aviváž. Na druhej strane, prádlo rozvonia celý váš šatník/skriňu. Aj kvôli silnej vôni neodporúčam na detské oblečenie, ani pri malých deťoch (mám 8 mesačného syna) a ani pri starších deťoch (vôňa sa nepáčila ani 3 ročnému a ani 4,5 ročnému synovi). Neviem ako dlho vydrží vôňa na oblečení v skrini, keďže som testovala kapsule len týždeň a nie mesiac.
Pracie kapsule som vyskúšala aj na oblečení môjho 8 mesačného syna, pretože som chcela vyskúšať, či si poradí aj so škvrnami od príkrmov a zaschnutého jedla. Asi som mala veľké očakávania, ale staršie škvrny nezmizli a ostali. Alebo sú už staršie škvrny tak zaryté v látke, že to ničím nepôjde oprať. Neviem. Aktuálne škvrny (príkrmy, prekakané body), ktoré vznikli počas testovania boli vyprané, ale to mi vyperie aj iný prach na pranie, či gél.
Keďže sa pracie kapsule hádžu do bubna spolu s oblečením, tak nemusíte mať starosť, či sa Vám rozsype /nerozsype prach na pranie alebo rozlejete gél. Toto je výhodou. No stalo sa mi (síce len 1x), že sa kapsula počas prania dostala do bubna a nedostala sa odtiaľ naspäť do bubna, takže sa rozpustila v bubny a ja som mala celý bubon lepkavý a zadžabaný.
Žiaľ, máme citlivejšiu pleť a hlavne moje deti sa po opraní oblečenia a jeho nosení začali škriabať, takže som sa musela vrátiť k nášmu starému prášku a všetko ich oblečenie znova oprať.
Priznávam, že som bola nadšená, že môžem vyskúšať pracie kapsule, ale po ich odskúšaní som skôr sklamaná a pravdepodobne ich kupovať nebudem. Samozrejme ich vyskúšajte aj vy, pretože vy možno budete nadšený. Veď sto ľudí = sto chutí.
- Otváranie krabičky = bezpečnosť detí.
- Stačí hodiť do práčky spolu s prádlom, takže nerosypete žiaden prach ani nerozlejete tekutý gél.
- Cena je príliš vysoká.
- Malé množstvo pracích kapsúl v krabičke.
- Otváranie krabičky - potrebujete 2 ruky, takže v prípade napr. zlomenej ruky, asi budete klopkať susedom, aby vám pomohli.
- Veľmi silná prenikavá ťažká vôňa.
- Nie je vhodné pre osoby s citlivou pokožkou.