Slovenská pražiareň kávy COFFEEIN, ktorá pôsobí na trhu už 11 rokov, sa špecializuje na výberovú kávu, ktorú milujú tisícky domácností po celom Slovensku. S dlhoročnými partnermi medzi farmármi a zákazníkmi, je COFFEEIN synonymom pre kvalitu a čerstvosť.
Pre dokonalý chuťový zážitok z kávy je najdôležitejšia kvalita zrna. Preto COFFEEIN nakupuje kávu len od overených dodávateľov a farmárov, ktorých poznajú osobne. Káva pred nákupom prechádza niekoľkostupňovým prísnym výberom. V ponuke COFFEEIN teda nájdete len kávy, za ktorými si na 100 % stoja. Kvalita kávy zo slovenskej pražiarne COFFEEIN bola ocenená zlatými medailami v súťaži Great taste awards v Anglicku. Káva je pražená na revolučnej pražičke s takmer nulovými emisiami CO2 a prechádza optickou triedičkou, čo zaručuje bezchybnú kvalitu každého zrna.
Čerstvosť je alfou a omegou pražiarne COFFEEIN. Od farmárov nakupujú najčerstvejšie a najnovšie zbery kávových zŕn a následne kávu pražia každý týždeň v malých dávkach. Tým zabezpečujú, že sa ku zákazníkom dostane vždy maximálne čerstvá. Pri každej káve v e-shope a aj na etikete nájdete uvedený dátum praženia a tak presne viete, akú čerstvú kávu kupujete.
COFFEEIN si zakladá na ekologickom prístupe. Všetky objednávky balia do recyklovaných materiálov a používajú etikety z recyklovaného papiera vyrobeného z kávového odpadu. Pražiareň sa snaží minimalizovať svoju ekologickú stopu a od roku 2024 bude 100% elektrickej energie pochádzať zo slnečného žiarenia.
COFFEEIN kladie dôraz na podporu farmárov. Časť svojich príjmov investuje do projektov, ktoré zlepšujú podmienky na farmách, napríklad prispeli na spracovateľskú stanicu v Ugande a rozšírenie farmy v Hondurase. Takéto projekty ich napĺňajú a aktívne ich vyhľadávajú.
V ponuke COFFEEIN je 100% Arabika z celého sveta, 100% Robusta, ale aj rôzne nimi miešané espresso zmesi a výberová káva - specialty grade. Kávy sú rozdelené podľa praženia medzi tmavšie pražené kávy na espresso a svetlejšie pražené kávy na filter. Všetky kávy pražiarne COFFEEIN sú zrnkové (nemleté), len tak je možné zachovať tú najlepšiu chuť, v jej prirodzenom obale, kávovom zrnku.