Zvolenská priehrada - kúpanie

eee30
5. feb 2021

Ahojte, som prisťahovaná nedávno na Sliač, chcela by som info (vrámci pozitívnych plánov na leto), ako je to so Zvolenskou priehradou a kúpaním sa? Kedysi pred 20 rokmi som tam bola, dalo sa plávať, teraz je tá voda v akom stave?

karhu
5. feb 2021

@eee30 znecistena

jana2679
5. feb 2021

Veľmi znečistená, vždy sa nájde pár odvážlivcov čo sa kúpu, no ja by som to neriskovala. Teraz tam je vybudované kúpalisko Orlík.

sara07
5. feb 2021

je tak znečistena že aj ryby čo tam chytaju su zakazane roky jest, na spodku je ešte od komančov velky kal , žiadne kupanie
však si pozistuj a budeš prekvapená, ten zákaz roky plati

sara07
5. feb 2021

však na sliači máte prirodne malé komorné kupalisko priamo, v sielnici sa môžeš kupat, v kovačovej maš aqupark

marsmykkok
5. feb 2021

ak prírodné, tak jedine tajchy v Banskej Štiavnici.

eee30
autor
6. feb 2021

@sara07 Ano, vsetko viem, len ma laka aj nieco uplne prirodne.

eee30
autor
6. feb 2021

Díky za info 🙂

lubik87
16. feb 2021

@sara07 to.je hlúposť nieje zakázané jesť odtiaľ ryby 🤦nerozprávajte blbosti....žiadne zákazy niesu

sara07
16. feb 2021

@lubik87 hej 😂 ok, kludne sa kupajte aj jedzte ryby kluuuudne , jasne že sa to od komančov vyčistilo

sara07
16. feb 2021

@lubik87 spytajte sa starých rybarov ale ozaj staručkých vam povedia svoje

lubik87
16. feb 2021

@sara07 nehovorím o kvalite hovorím o zákaze že tu trepete blbosti...žiadny zákaz chytania a jedenia rýb nieje a tak isto zákaz kúpania ...je len na vlastné riziko a to len kôli riasam a spodným prúdom....
...syn chodí na rybársky krúžok a bežné tam chodia loviť ryby ..tak isto sa tam robia aj preteky a verte či nie tie ryby si tam dokonca aj upečú dokonca ich aj zjedia ....priehrada nieje stojaca voda takže to že do nej pred 20 rokmi vypúšťali bordel neznamená že tam stále.je ....staručký rybár nám rozprával.ze tam chytali najväčšie kapre.a doteraz je to vyhľadávaný revír kaprovotych rýb....

sara07
17. feb 2021

@lubik87 kludne si ich jedzte , tak si zistite kto a kde vypuštal odpadové vody za komančov v detve v strojarne , kam ako a kde, a priehrada sa nikdy nečistila, to bahno je tam stale to isté , tie sedimentny stále tam sú
mne je to jedno ja by som radšej sa šla pásť ako z tade rybu zjedla, bola niekedy ta priehrada vypustená a vybagrované dno ?

sara07
17. feb 2021

@lubik87 Môťová[1] bola vybudovaná na rieke Slatina v rokoch 1953 - 1957. Nachádza sa juhovýchodne od mesta Zvolen. Slúži pre priemysel, nadlepšovanie prietokov, energetiku
zdroj vody napr jeden z nich treba písať dalej ??? kolkorát hrinová čo nechtiac uniklo, to ide aj do priehrady ,však tá voda tam nepribuda sama z pršania

lubik87
17. feb 2021

@sara07 komančov 🤦😆to sú nejaký indiáni ?:D keď už tak komáčov ....pleties dve na tri 🤦🙏stále sa pýtam.kde.je ten zákaz kúpania a zákaz jedenia rýb 😅v obchodoch predávajú oveľa väčší hnoj nadopovany ATB takže nemaj strach zjes aj horšie 😆😀.nikde nepíšem ze odporucam priehradu len že tvoje tvrdenia o zákazoch žiadne neexistujú 👍🏻

sara07
17. feb 2021

@lubik87 niekto hovori komanči niekto komáči ak kto
oficialne nie je nikde ale dala som ti link na zdroj vody čo ju napaja ak to nestačí tak potom už neviem ,neoficialne su ludia čo tam nestrčia ani prst
však čo sa hadaš kludne si jedzte kludne sa kupte máš problém akceptovat iny nazor ja ho mám podložený faktami zdroj vody Slatina nesleduješ každy rok xy havarii, a na poslednej čo robili rozbor vody mi stačilo
neviem o tom že by sa tá priehrada ten kal na spodku vyčistil
samozrejme že oficiálne nie je nikde zákaz lebo by to museli riešit, však aj bučina ma všetko v poriadku len potom neviem prečo má pracho žlty povlak na parapete alebo aute a to je tam roky ako žije ale oficialne je uplne všetko v poriadku aj kafilerku nikdy neciti kdežé oficialne všetko ok

lubik87
17. feb 2021

@sara07 kde je link ?nič mi neukázalo.... Mám v rodine veľa rybárov dokonca.na vysokopostavených miestach samozrejme sa berú vzorky vody a samozrejme vieme o haváriách boli sme.to upratovať😏 znečistenie neprešlo až do Zvolena ...bola to srvatka žiadne toxické látky ale veľa živočíchov uhynulo...priehrada bola postavená prioritne na výrobu elektriny pre tepláreň a zasoba pitnej vody ..dodnes sa z nej samozrejme čerpá. Žltý prach na parapetach bude asi tým že Bučina spracováva drevo a teda hlavne piliny...tie obrovské oblaky z komínov nieje dym ale para ....ja som len chcela vidieť kde je písaný ten zákaz konzumácie rýb 🤷ale to bolo asi za komančov 😏

sara07
17. feb 2021

@lubik87 máš pocit že ako drobne piliny vo vzduchu su v pohode ?
ja som na sekier vyrastala a teda kupat sme sa tam nemohli ani hrat , nikdy nebola brana ako zdroj pitnej vody a ani teraz nie je zaručene ked si pozrieš dokumenty mesta , priehrada je priortine na priemysel
a kal na spodku bral niekto vzorku ? nie ja viem že nie

lubik87
17. feb 2021

@sara07 áno pravidelne sa berie vzorka aj z bahna z viacerých.miest a hĺbok ...ja si teda pamatam že pred 20 rokmi to bolo okolo mól.hlava na hlave cez leto tak.neviem aká si stará ale bežne sa tam celé.leto kúpalo 😊hold prach z pilin mám.aj ja na oknách a to.mam.suseda.len stolára ....🤷

sara07
18. feb 2021

@lubik87 ale ano dobre moja, všetko je OK aj v pohode ideal vzor čistoty a geniality