Ahojte o týždeň ma čaká operácia v Gympor Zvolen chcela som sa spýtať či máte skúsenosti ako to prebiehalo koľko ste tam boli či to moc bolí? .... Dosť sa začínam báť Ďakujem za všetky odpovede
@aaadkaaa TOT pásku mi idú dávať
@matulindaaa tak standardne sa operuje a na druhy den pusta, ak je to jednoduchy zakrok, mozno este v ten den pustia.
@matulindaaa ahoj, aj mňa čaká o týždeň zákrok.....ako si dopadla?
@macus44 ahoj mám po len týždeň operáciu mi odložili bola som minulý utorok. Zatiaľ sa cítim celkom dobre uvidíme ako to bude po tých 4 tt neviem to ešte zhodnotiť 🙂
@matulindaaa ahoj,ak sa mozem opytat..trebars aj dukromne fo spravy,ja tiez uvazujem ze by som isla na tu pasku..ake vysetrenia treba absolvovat sby mi indikovali ze treba tu pasku?ake problemy si konkretne ty mala?mne sa to zacalo 1.trhotenstvom a dalsimi dvoma sa mi iba zhorsila..teraz som uz viac rokov zufala, cvicim, svalstvo mam pevne no ani kegel.cviky ani volnopredajne lieky mi nepomohli...psychicky ma depce fakt ze musim mat vlozku,bez nej xni na krok a velakrat ani to nestaci,citim akoby mi ten zvierac nefungoval(nirkedy je to sice lepsie(hlavne tesne mo menzese,ked je vsetko vovnutri odpuchnute- no to je len nejakych mozno 2-4dni)najhorsie to je pred menzesom a ak ma nieco zalergizuje a nafukne mi crevo...vtedy je to neovladatelne ani volou😭🙈...kvalita mojho zivota je po tejtostranke hrozna...chcrla som skusit aj ten incontilase laser ale citala som skor recenzie typu ze zbytocne vyhodene peniaze, potom som natrafila na tuto pasku no na nu som tiez citala vacsinou dost zle ohlasy tak mam strach..no chcem to riesit lebo nechcem taktozit do konca zivota a este sa mi to pomsly ale isto zhorsuje...dakujem za odpoved a drzimpalce nech mas po tych rekonvalescencnych tyzdnoch vsetko v poriadku a nech zivot stoji za to zit🍀🤞
@lailaveve Ahoj, môj problém začal už po prvom tehotenstve no vzhľadom na vek som to neriešila keďže som plánovala druhé bábo po tom to bolo ešte horšie no nie až tak zle ako posledný rok. Stále sa to zhoršovalo hlave keď som bola chorá kašeľ kýchanie boli pre mňa utrpením. Gynekolog mi odporučil cvičenie a posilovanie panvového dna čo mi však nič neprinieslo. Problém sa zhoršoval pri cvičení skákaní a behu kedy som si nemohla obliecť iné ako čierne oblečenie vzhľadom na to že niekedy som bola až po kolená mokrá. Gynekolog mi nakoniec odporučil kliniku Gympor v Sliači pri Zvolene pána primára Galada kde som absolvovala vyšetrenie močového mechúra asi hodinové záťažové vyšetrenie /cievkovanie napúštanie mechura potom cikanie kašlanie no celkom divné/ na základe toho mi vyšlo že som adept na TOT pásku. Potom som dhlšie čakala a nakoniec som sa rozhodla tento rok zajednala som termín a bolo. Asi týždeň pred operáciou som začala o tom hľadať info a to čo som sa dočítala na internete vo mne vyvolalo strach .... no riadne blbosti to boli. Nakoniec som to absolvovala ráno som prišla o 10,30 so dostala inekciu a o 11 som bola na izbe. Prvý pocit bol že mi niekto vykĺbil nohy v pántoch a zošil triesla chodila som ako na lyžiach šuchala nohami .... večer nás pustili domov dala som si tabletku od bolesti a na druhý deň som behala. Troška divný pocit nič strašné. Zatiaľ to vypadá celkom fajn uvidíme tak za 3-4 týždne. Na tretí den som bola v práci tak žiadna tragédia ale to asi ako kto Po kontrole sa ozvem a dám vedieť. Dúfam že som pomohla a tiež dúfam v to že už konečne budem mať pokoj a vložky ostanú v šuflíku.
@lailaveve tiež už mám po ....už druhý týždeň.....nič strašné to nieje.....som zvedavá ako to bude keď budem môcť behať atď.....zatiaľ keď kycham tak konečne je bez problémov.....ráno som prišla a poobede išla domov, 2 dní v kľude a na 3 deň do práce, nemôžeš dvíhať ťažké.....som rada, že som sa na to dala
@matulindaaa dakujem velmi pekne za popis..no vidim ze mam identicky problem...ked som citala tvoje riadky akoby som sa videla🙈...nebydem to yz viac odkladat a pustim sa do toho..sice pre mna je Zvolen odruky no kedze to i ty hodnotus ako 👍tak sa skusim orientovat tym smerom...tebe drzim skore zotavenie a zahodenie vloziek uz naveky(teda co sa mocovych ciest tyka😉)a ak budes mat cas tak daj vediet po tom mesiaci ake su pocity a vobec ako sa to vsetko ustalilo...urcite je medzi nsmi vela zienok s podobnym trapenim a hlada nadej a pozitivum do byducich fni...este raz vdaka🥰
@macus44
@matulindaaa dievčatá možem sa spýtať ako hodnotíte zákrok takto po polroku? Stále všetko ok? Ďakujem moc za krátku info🙏
@memeska79 Ahoj ja som s tým spokojná všetko v poriadku dakedy mám pocit že tú pásku cítim ale .... inak v pohode 🙂 17.10 idem na kontrolu ku svojmu gynekológovi dúfam že to bude ok
@matulindaaa ďakujem veľmi pekne za reakciu🙏
Moja skúsenosť -operácia v GYNPOR Sliač 10.10.2023 - na 100 % odstránila môj problém pri kýchaní, kašli, nutkania na neustále močenie. Netvrdím, že to bolo úplne jednoduché a bezbolestné hojenie ( čitala som od niektorých, že po 3 dňoch až 2 týždňoch už boli v práci ). No nie je to tak jednoznačné - je to individuálne, každé telo sa s tým cudzím predmetom a šitím vo vnútri vysporiadava inak, mňa to dosť bolelo - nepríjemné pocity vo vnútri pošvy okolo močovej trubice, nedokázala som sedieť viac ako 2 hodiny, bola som z toho dosť rozladená, lebo som si na základe prečítaných recenzií myslela, že niečo nie je v poriadku. Na kontrole po 4 týždňoch mi povedal p.primár, že je všetko OK, ale potrebuje to čas, niekto 3 až 7. Čiže ja po 4 týždňoch PN som nebola schopná ísť pracovať a to som v administratíve, ale nevedela by som sedieť tých 7 hodín pri PC bez bolestí, som PN 6 týždeň a teraz mám pocit, že už som OK, nič necítim, nebolí ma ... s výsledkom som spokojná, len chce to svoj čas na zahojenie. každé telo napovie, že asi koľko ...
@memeska79 - ešte spomeniem, že celkový zákrok aj s uspaním trval cca 30 minút, potom sa treba pripraviť na bolesť v slabinách a nohách po prebudení, ktorú hneď tlmia infúziou s liekmi od bolesti. Dôležité bolo treba začať veľa piť - ja asi 4 litre postupne kým som začala pociťovať nutkanie na močenie, lebo pri tej operácii zdvihnú močový mechúr a správa sa to v tele úplne inak ako pred operáciou. Dôležité, že aj napriek nepríjemnému pocitu a bolesti treba začať cikať, preto veľa piť ... inak by ma v ten deň nepustili domov.
@lailaveve skúsenosť s gynolaserom - 3 sedenia za 600,- € a nepomohlo, pritom ja som mala len stresovú inkontinenciu pri kašli, kýchaní, pobehnutí ... 27 rokov od pôrodu som z domu nevyšla bez intim vložky. Teraz po operácii chodím bez vložky, žiadny únik, predtým som po chvíľke chodenia hľadala WC, stále som mala nutkanie na močenie. Teraz idem von, obehnem mesto, ďalej sa venujem práci v domácnosti a vôbec nemusím ísť na WC. Ten mechúr drží úplne inak .Treba sa odhodlať, aj keď hojenie je nie bezbolestné a individuálne - mne povedali, že 6 týždňov sa šetriť do úplného vyhojenia. A to som dodržala - teraz idem len do práce a začnem opäť cvičiť a namáhať spodok brucha.
@rusninlc ja som presne toto zvazovala tiez..laser...ale tiez mi aj ina zena napisala..ze bohuzial po 2ch rokoch sa problem vratil a to ona to nemala v takom stadiu ako ja..podla toho co som.citala..
Dakujem velmi pekne za podrobny popis..aspon viem, ze ak to cele bude dlhsie boliet a tak, ze je to napriek tomu ok a nemam zufat..lebo aj ja som mala ten pocit ze dievcata ostatne co tu spominali boli behom.par dni fit. Takto aspon viem, ze ak to tak nebude, je to tiez ok.
Uz len dufat, ze ma diagnostikuju ako vhodnu na zakrok a potom uz dako na liekoch prezit kym to preboli🙈
Bat sa bojim stale, ale uz ten strach mi zobral i tak viac kvalitnych rokov zivota ako bolo nutne, takze je navyssi cas ho prekonat..
Dakujem este raz @rusninlc, je mozne ze ta tu oslovim za par tyzdnov ked budem po,a budem mozno potrebovat povzbudive slovo zeny🙄
Zeny drzme sa🫶👊
@rusninlc prosim este otazka... ja viem..ze vsetko mi to povedia aj tam.. ale nejak ako mi blizi termin vysetrenia, psychika pracuje🙈 na nejakom ceskom webe tiez kopec bab davalo svoje skusenosti. Uplne mi z toho nebolo.jasne, ci teda behanie, bicykel..narocnejsia turistika..su v podstate po nejakych 2-3ch mesiacoch dovolene, alebo by mali byt tieto veci tabu aj po tom, kedze mozu ohrozit funkcnost ci "zivotnost" pasky..
A tiez spominali..ze mali doporucene pocas prvych tyzdnov po zakroku nesoferovat?
Dakujem za reakciu🙏 a ak aj nie, spytam potom na mieste🙂
Dobrý deň, dievčatá. Zapájam sa do tejto diskusie ohľadne zákroku v Gynpore. Ja som na vyšetrení bola už pred dvoma rokmi a stále som sa na zákrok neodhodlala. Bojím sa, že budem v horšom stave ako pred zákrokom. Mne bolo dokonca povedané, že tento zákrok mi vyrieši problém na celý život. Bolo to povedané aj Vám? Ja som tento zákrok konzultovala aj na urológii a tam mi doktor povedal, že TOT páska drží na 15 rokov. Tak som z toho zmätená. Ďakujem za Vaše reakcie. Pekný dník.
@memeska79 je pravda, že som sa takto podrobne nepýtala - ja nešoférujem, čiže to som ani neriešila. Mne povedali, že tých 6 týždňov sa nesmie nič. Nebehám, bicykel teraz na zimu nepotrebujem, turistiku tiež teraz neriešim. V januári idem ešte na kontrolu, tak sa popýtam - chcela by som začať s plávaním a bežným cvičením.
Co ti idu operovat?