Pôrodnica Zvolen - otecko pri pôrode

leeaaa
12. sep 2021

Ahojte, chcem sa opýtať na osobné skúsenosti s touto pôrodnicou +/-? A čo otecko pri pôrode? 🙂 vopred ďakujem za odpovede ❤

gerfinka
12. sep 2021

@leeaaa je tu aj samostatná skupina Pôrodnica Zvolen. Ale teda ja som tam rodila 2018 a 2020. Ja som bola spokojná, oba pôrody vyvolávane. Druhý bol úplne super, mala som tu istú doktorku, čo pri prvom (aj som si to tak vysnívala). Manžel aj na cakacke aj pri pôrode pri mne (bola som tam sama, takže je možné, že ak sú viaceré, nie je to také jednoduché), bez žiadnej infúzie, bez na strihu, bez oxytocinu, dcérku mi hneď dali na brucho, potom ju na chvíľku zobrali a potom som ju mala ešte asi 1,5 hodky na sále. Izbu som mala nadštandard, čo je super, lebo je tam WC a sprcha. Prístup doktorov, pôrodných asistentiek i novorodeneckych sestriciek za mňa v pohode, ale zas musím uznať, že oba pôrody som mala celkom jednoduché. A zároveň mame tam určite známosti (nie na vysokých postoch), ale asi sa aj tak inak pozerajú. Ale tak co som si všimla aj na okolitých mamička h, vyzerali byť spokojne.

janulka1351
14. sep 2021

@leeaaa ja som mala tazky porod...26h a aj tak skoncil sekciou,pre nepostupujuci porod (maly stale neschadzal vobec do porodnych ciest a tlacil sa priecne-nevedel zrotovat hlavicku o 90°)....nemozem na personal (dokotori,porodne asistentky,novorodenecke) povedat vobec zle slovo,co sa tyka starostlivosti aj vsetkeho. Lieky mi nepodavali ziadny (myslim na urychlenie porodu...cakali ako sa to bude vyvijat..) a sekcia len so spinalom a aj sa mi to pacilo,lebo som maleho pocula hned plackat. Po sekcii som 24h bola na jiske a potom na nadstandardnej,kde sme boli dve (ja som nechcela tu,kde som mala byt uplne sama) a bolo to super. Dalsi porod uz len vo Zvolene. Teda ak ju nezrusia,co dufam ze nie...preto sa spisuje teraz peticia.

beadygirl18
25. sep 2021

@leeaaa čo povedať no asi to záleží aj od typu pôrodu. Ja váham či tam ísť znova a to som rodila koncom mája. Neodhadnuta veľkosť plodu, že 3,500 a keď sa narodila tak mala 4500 nechali ma rodiť prirodzene. Vravela som, že na to veeelmi boli a oni, že to potrebujeme. Hmm fajn, len škoda toho, že som sa tak dotrhala- vonkajšok aj vnútro, že má museli zašivat v celkovej anestéze.😒 Najviac ma však prekvapilo ako sa pôrodník rozčuľoval, že je od krvi po porode. Ach hlavne že jemu sa to vyprať dalo ale ja čo som mala veľkú stratu krvi a museli mi dávať ešte transfúziu, mám problémy doteraz dať krv do poriadku. Ťažko povedať, či zlyhala technika. Ale aspoň ten komentár s krvou si mohol odpustiť. Bola som na pooperačke a ženy čo po mne rodili cisarskym sa dali skôr na nohy ako ja. Z pooperačke som mala pocit, že ma tam chcú vysťahovať čím skôr len aby mali pokoj. Večeru mi už dali na chodbu kde sú mamičky samé na izbách a ja ešte na pooperacnej izbe. To že mi ju zabudli doniesť radšej pomlcim... Nakoľko sme boli na čakacie tri, manžela tam nepustili iba keď som dostala riadne tlaky, čiže cca 20 minút pred pôrodom a potom ho pustili aj k pôrodu. Samotné pokyny pôrodníka a asistentky boli super, veď akoby som ja ako prvorodička dokázala bez usmernení úplne sama vytlačiť tak veľké bábo. Po pôrode chcel byť manžel ešte pri mne, no poslali ho preč aby mu vraj neprišlo zle....takže asi tak.Co sa týka stravy, za má fajn, sestričky na novorodeneckej ako ktorá, keď som jednu poprosila, či by mi išla ukázať ako sa ohrieva mlieko pretože som v živote nepoužíval ohrievacku povedala mi, že majú teraz veľa roboty s deťmi na oddelení. 🤦 Niektoré sestričky zase milé a ochotne. Doktorky detské veľmi milé , ochotne a trpezlivé.

leeaaa
autor
25. sep 2021

@beadygirl18 jeeeminečku moja toto mi je ľúto :( ako si sa celkovo zotavila z toho? Ako dlho ti to trvalo? Dúfam, že už sa máš fajn..
Ja som tiež prvorodička, nebojím sa pretože absolútne neviem čoho sa mám báť, ale toho prístupu sa bojím asi najviac, ja som strašne citlivá😆 vieš kto ťa odrodzoval?

beadygirl18
25. sep 2021

@leeaaa no pomaly to išlo, už je to lepšie ale ešte stále čakám kým to bude ako predtým. Chce to len čas ako každé popôrodné alebo pooperačné rany. Čo sa týka prístupu, ja som to brala tak,že odrodiť musí v nemocnici každý pôrodník. Veď to majú na dennom dennom poriadku. Takže stačí len počúvať čo budú hovoríť a tlačiť podľa pokynov, len aj mne sa stalo, že mi povedali akú polohu si mám dať a nebolo mi v nej dobre, tak som im to povedala a oni zmenili. Netreba sa báť hovoriť, keď ti niečo nebude vyhovovať. A zase myslím, že keď pôjdeš s mužom tak budú v pohode. Ja to beriem tak, že každý pôrodník chce isto na konci zdravú matku a dieťa.

beadygirl18
25. sep 2021

@leeaaa Jasné vien, ale nebudem menovať 😊

ankare
25. sep 2021

@beadygirl18 chudinka, si si vytrpela. 😣

ankare
25. sep 2021

@leeaaa rodila som tam obe deti a za mňa veľká spokojnosť. Určite by som tam šla opäť

ankare
25. sep 2021

@leeaaa manžel bol pri mne celý čas, aj na cakacke, aj pri pôrode, aj po porode

beadygirl18
25. sep 2021

@ankare to je super, že to ho tam nechali. Mne povedali, keď som prisla ráno, že som prvorodička a že to môže byť kedykoľvek poobede. Že má ísť muž na kávu a domov sa najesť 🙈 Porodila som za 5 hodín po príchode.

leeaaa
autor
25. sep 2021

@ankare ja mám do pôrodu ešte čas, som len v 6. mesiaci (aj keď to ubehne ako voda), len skôr tá situácia s covidom ma trochu znepokojuje.. Ak to bude ako minulý rok o takom čase, tak sa s doprovodom môžem rozlúčiť.. Uvidím v daný moment, je to zbytočné riešiť momentálne hneď a stresovať sa 😄