Operácia žlčníka na Sliači

ivulik2311
9. nov 2020

Ahojte, prosim vas boli ste niekto na Sliaci na tej jednodnovke na operacii zlcnika? Ako to prebiehalo? Teraz vo stvrtok idem na konzultaciu, a neviem co si tam mam zobrat, ci aj kartu treba alebo len daky papier co mam z chirurgie. Som sa zabudla sestricky pri objednavani na to opytat. Dakujem

elisaelisaday
9. nov 2020

Ahoj, zober si odporucenie od chirurga a aj zdravotnu dokumentaciu.

aknamorka22
10. nov 2020

Ahoj. Dones si kartu a výsledky vyšetrení. Dohodnes si s doktorom termín. Predtým pôjdeš na predoperačné vysetrenia. To už kde budeš chcieť. Ráno som si dala ľahké raňajky. Objednaná som bola na jednu poobede. Prišla som, prezliekla som sa, dali mi na nohy sťahujúce pančuchy. Potom som išla na sálu, kde som sa rozprávala s anesteziologom. Vyzlecies sa a lahnes si na stôl. Pichnu ti uspavavku. Zobudis sa vedľa saly, prevezú ta na izbu. Dajú ti prístroj co ti bude merať tlak a senzor na prst. Mne osobne bolo zle a par krát som grcala inak som spala celú noc. Ráno máš zjesť kus piškót a vypiť vodu. Potom ma na obed pustili domov. Za týždeň kontrola a výber stichov. Ja som bola veľmi spokojná takže odporúčam. Bolesť bola prvé dva dni taká, ze som sa nevedela zdvihnúť z postele. Potom to už bolo okay. Po dvoch týždňoch som už nič necitila. Jazvy sa mi do roka stratili. Držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂

ivulik2311
autor
10. nov 2020

@aknamorka22 dakujem krasne, takyto opis som hlavne chcela vediet, ze ako to prebieha. A este ak sa mozem opytat, po kolkych hodinach ste sa prebrali ak vas robilo okolo 1-2? Ja sa bojim hlavne toho uspavania.

simca06022011
10. nov 2020

@ivulik2311 preberu ta hned ked pojdes z operacky/resp ked ta odparkuju ci v izbe alebo vedla operacky mavaju taku miestnost, nenechaju ta spat pol dna, neboj sa ;) potom byva niekto otapnuty trochu a este oddychujes, spis, dostanes lieky od bolesti ak nejake budes mat neskor .. alebo moja spoluleziaca bola velmi vesela z toho.. a ja zase super vyspata a hyperaktivna. Prisaham, ze som si nikdy tak neoddychla ako v narkoze, som sa smiala, ze by mi to mohli vecer domov zbehnut vzdy pichnut ;)

ivulik2311
autor
10. nov 2020

@simca06022011 😀😀😀

simca06022011
10. nov 2020

@ivulik2311 no a inak jasne, moze ti byt zle, predsa zlcnik...

aknamorka22
10. nov 2020

@ivulik2311 hmm zda sa mi, ze to trvalo hodinu a pol. Prebrala som sa hneď vedla saly v takej miestnosti. Hned po prebratí ma previezli na izbu. Bola som nahá, zakrytá svojou nočnou košeľou a perinou. Potom ked som sa kus otukala tak som sa obliekla. Ale viac menej som to celé prespala. Na druhý deň mi povedali, ze ma nepustia domov pokiaľ nezjem piskoty a nevypijem aspoň pol fľaše vody (to mi tam dali). Na sili som to vypila ani išla :D

aknamorka22
10. nov 2020

@ivulik2311 a uspavania som sa ja hrozne bála. Hlavne pocitu, ze nebudem o sebe vedieť, vela cudzích ľudí okolo, či mi potom nebude zle a ako to celé zvládnem. Ale všetko prebehlo super. Pekne mi anestéziológ vysvetlil čo a ako. Síce som potom zvracala ale behali tam okolo mňa vkuse. Ja mám celkovo citlivý žalúdok tak som predpokladala, že budem grcat. A ešte na izbe som nebola sama. Bola tam jedna pani so mnou co mala iný typ operácie. Ale to som ani nevnímala 🙂

ivulik2311
autor
10. nov 2020

@aknamorka22 bozeee 🙈🙈🙈 tohto som sa bala, reku aspon nohavicky alebo nohavice dake pyzamove budem moct mat. Odpadnu ked to sadlo moje zbadaju 😂

aknamorka22
10. nov 2020

@ivulik2311 neboj sa :D im je to uplne jedno, videli už tisíc takých a sústredia sa na úplne iné veci. Ja tiež mám všade strie a pupek a veru vyzliecť sa pred cudzími ľuďmi nie je bohviečo ale keď sa musí tak sa musí. A ked som zistila, ze ležím nahá na posteli tak som sa hanbila ako pes :D

zajakukulka
9. júl 2021

@aknamorka22 dobry deň, chcem sa opýtať čo stojí zákrok?

aknamorka22
9. júl 2021

@zajakukulka ja som tam bola v r. 2017 a doplacala som 100€ 🙂

zajakukulka
9. júl 2021

@aknamorka22 ďakujem

stanovelky
26. okt 2024

@aknamorka22 ale bola si kuse nahá ve dze celý čas si zakrytá aspoň čo vnímaš neveim či je to pravda ?

simca06022011
26. okt 2024

@stanovelky na sliaci dostanes pekne kosielku papierovu ci aku, a prezlecies sa pred operackou (bola som vo februari), predtym ides na izbu das si tie sexy pancuchy a pyzamu.
Lahnes a si zakryta, zobudis sa uz v posteli zakryta tiez.. nebudes nikde hola behat

stanovelky
27. okt 2024

@simca06022011 aha asi sade je to inak ,lebo jedna písala že na izbe sa vyzliekla do nahá ,dali je pančušky,a zakrili ju plachtou ,neviem či idem bojím sa veľmi ,a na izbe ti dávali niečo ,aby si nemala strach naladovku ,a zmenilo ti to pocit keď áno ,či setko normálne si vnímala ako napr..teraz
@
@simca06022011

simca06022011
27. okt 2024

@stanovelky na Sliači mi nič nedávali. Véd ráno som prišla o 7mej tam, prezliekanie som sa a rovno som išla na operáciu. Tam človeka uspia za sekundu. Čiže nie he co riešiť... dovtedy papierovacky....

marca12
27. okt 2024

@stanovelky Aka hola ved si v nemocnici,ides na zakrok. Co cakas,ze tam ma cas niekto ti pipinu obzerat? Tam to ide tak rychlo ako beziacom pase.

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanovelky
27. okt 2024

@marca12 aj keď idem na zákrok ,ale doktor má vysvetlíl, že mi zobere krv, EKG a pošle to do nemocníce ,a do týždňa mu vybaví operaciu ,a pôjdem tam deň pred operáciou,a urobia mi predoperačné vyšetrenie,a tam budem spať na lacno ,a nepiť a na druhý deň operácia ,to neviem že ako to má musia pripraviť. Či prezliest do niečoho ,alebo sa vyzlecem a ľahnem na posteľ a tak ma odnesú na operačnú salu