Žilinský urgent - skúsenosti

silvusa123
19. júl 2022

Aké máte skúsenosti s urgentom v Žiline ? Ja po dnešnej rannej skúsenosti nie moc dobre ,poslali ma na interné kde má nemohli vyšetriť z tade ma poslali na chirurgiu kde si sestričky medzi sebou nedali vedieť ,čakala som tam dve hodiny ,nikde nikoho tak sme sa išli opýtať na recepciu a nikto o mne nič nevedel .. od pół 2 do 8 som tam čakala kým mi spravili sono a odber krvi nakoniec ma poslali domov s tým že som v pohode ale na sone mi doktorka povedala že slepák môže byť kludne zapálený ale ona ho nevidí

lubkajurkova
19. júl 2022

Ja mam s urgentom iba dobré skúsenosti, personál milý, ochotný.

miskakyska
19. júl 2022

..na urgentne v Za ?..to je božie dopustenie...človeka tam zasunú na lehátku pred dvere a pre mňa za mňa tu s prepáčením aj skap

mtn112233
19. júl 2022

Ja mám hrozné skúsenosti.. hlavne čo sa čakania týka.. prvýkrát som tam sedela s golierom asi štyri hodiny s podozrením na poškodenie krčnej chrbtice po páde a druhý krát som tam ležala na posteli na chodbe asi 5 hodín a potrhanymi slachami v oboch členkoch. Vždy už keď som mala byt na rade prišla sanitka s opitým bezdomovcom ktorý mal samozrejme prednosť. Takže tak..

silvusa123
autor
19. júl 2022

@mtn112233 áno o Tom čakaní som sa presvedčila ,keby viem idem radšej na druhý koniec Slovenska na urgent ako tam ,bola som unavená a nevyspata,spala som hodinu a potom som driemala na sedackach

silvusa123
autor
19. júl 2022

@miskakyska no mne povedali že si mám vyberať lepší čas na chodenie na urgent , neviem kedy som mala akože prísť keď som mala bolesti o jednej ráno

maminkadeticiek
19. júl 2022

Cakanie vzdy dlhe ale pristup a vysetrenie vzdy skvele.

hyta
20. júl 2022

Ja som tam bola s mojím otcom, ktorý bol na invalidnom vozíku a mal silné bolesti brucha. Čakali sme tam neuveriteľných 6 hodín. Druhý raz skolaboval, rýchla ho doviezla na urgentný príjem a čakali sme tam LEN 4 hodiny. Dačo otrasné, s mužom sme sa zhodli, že keď pôjde o nás, radšej skončíme doma, aspoň v kľude.

zuzana1798
20. júl 2022

Mne odporúčal známy sanitár že volať si sanitku. Že budem hneď na rade a nebudem čakať. A na môj veru. Pri posledných skúsenostiach by som to tak spravila

mtn112233
20. júl 2022

@silvusa123
@zuzana1798 presne tak treba radšej sanitku a berú vás hneď... Ja som už tiež povedala ešte raz sa mi niečo stane vážnejšie tak si volám.. len vtedy si hlúpa hovorím kvôli tým členkom že nebudem zneužívať, že niekde je niekto možno v horšom stave kto ju bude potrebovať tak som si asi polhodinu najprv ešte zháňala sama odvoz odvalena na schodoch po páde 😀

hyta
20. júl 2022

@mtn112233 Neviem ako to je teraz, môjho tatina odvážala rýchla sanitka, my s mužom autom sme išli za nimi a nechali nás i tak čakať 4 hodiny i s tými záchranármi.

mtn112233
20. júl 2022

@hyta no tak to je ,,krásne,, teda že ešte aj záchranári tam musia čakať hodiny.. ja som so sebou bola pár rokov dozadu a viem že mňa osobne vtedy predbiehali ľudia dovezený sanitkami

hyta
20. júl 2022

@mtn112233 Veď toto, záchranári nám povedali, že keďže doviezli pacienta, musia ho oni aj odovzdať v ordinácii, hoci sme tam my, jeho rodina. Za ten čas ich mohlo potrebovať XY ľudí....☹

273
28. júl 2022

Ja sa nemôžem sťažovať, nikdy som tam dlho nečakala či som prišla o 23 či o 9 ráno. Zakaždým som teda šla na chirurgiu a vždy som tam natrafila na skvelého lekára, posledná skúsenosť moja je z 2. júna, kedy som tam ráno skončila o pol 9 ráno s tým, že mi bolo totálne zle a pán doktor síce bol na vizite ale prišiel veľmi rýchlo a bol hrozne zlatý ešte pri odchode ma povzbudil. Moja prvá skúsenosť je naopak z 2.7.2021 o 23:30 cca bol tam veľmi mladý lekár ale napriek tomu veľký odborník, ktorý vedel ako ma ku mne pristupovať napriek môjmu strachu z nemocnice, tam bolo vidieť skrz pokročilý čas vysokú únavu na ňom ale napriek tomu sa správal profesionálne. Rovnako aj chirurgia v ZA má skvelý tím lekárov a predovšetkým veľmi mladých, ktorý robia svoje povolanie s láskou.

terry658
28. júl 2022

@silvusa123 ak máte podozrenie na slepák choďte do Martina. V Žiline nám takto minulý rok skoro umrel známy, lebo po troch dňoch čo ho stále posielali domov z pohotovosti mu slepák praskol.

silvusa123
autor
28. júl 2022

@terry658 viete čo mne zobrali krv a spravili sono všetko som mala v poriadku jedine slepák na sone nevideli,doktorka na dovolenku takže výmenny lístok si zoženiem až po dovolenke a potom sa objednám na sono inde doktorka mi povedala že to na operáciu nie je ale je dosť možné že som to mala so zápalu ktorý som liečila canestenom

273
29. júl 2022

@terry658 ono tam je to subjektívne nakoľko, jeden deň to nemusí vyzerať na operáciu a ďalší deň to už je zhoršené. Ležala som v ZA na chirurgii cca 2 týždne dozadu po plánovanej operácií žlčníka a bola so mnou na izbe pani, ktorú v pondelok poslali domov z urgentu, že to nie je na operáciu a v utorok jej už praskol a na toto jej viacerí lekári povedali, že slepák je veľmi špecifický typ čreva, ktorého stav sa môže meniť každé 2 hodiny, takto jej to vysvetľovali. Ale určite ma žilinská chirurgia výborných lekárov pod vedením výborného pána primár Váňu, ktorý je veľký odborník a úžasný človek. Všetci na tomto oddelení sú veľký odborníci a veľmi dobrý lekári, niektorý z nich sú veľmi mladý ale človek by povedal, že majú viac praxe a sú šikovnejší ako ich starší kolegovia to môžem z vlastnej skúsenosti povedať.

miskakyska
29. júl 2022

@273 primár Váňa je "výborný" a správa sa "výborne" len pri "vyvolených"...nechcem to písať priamo, každý si domysli
Napr. nám rodinného príslušníka zachránil úžasný doktor onkochirurg Adamov..ten nebýva nikdy a nikde spomínaný...najlepší sú vždy pozadí ...aj Haľko bol kedysi výborný..teraz sú už z tých starších iní páni😁tiež sú šikovní a majú prax...ale načo sa budú pretŕhat... už tam majú nato iných ľudí../mnohoročné skúsenosti/
.a nájdu sa tam aj takí, ktorým veľa ľuďom pomohli do hrobu..smutná realita,bohužiaľ

273
29. júl 2022

@miskakyska tak ja som nebola žiaden vyvolený pacient a ani žiaden protekčný a neviem čím to bolo ale primár sa ku mne správal ukážkovo a veľmi milo a nemala som pri ňom problém pri komunikácií aj po tom čo som naňho mala požiadavku, žiaľ bolo to inak pochopené ako myslené ale napriek tomu nemôžem povedať nič zlé na primára, kdežto s ošetrujúcou lekárkou som spokojná nebola ani z ďaleka, osobne z tých starších lekárov som nemala ja tu česť stretnúť, oproti tým mladým, na ktorých som mala poriadne šťastie a ktorých tam je aktuálne aj dosť veľa a práve vďaka ním žilinská chirurgia naberá iné meno oproti tomu ako to bolo v minulosti. Ja to môžem porovnať s nemocnicou v TT, kde človeka pošlú v bolestiach domov, že ide mu o papier do školy, od tej doby keď ma náhodou zastihli problémy v Trnave radšej som ostala trpieť a nech to samo prejde ako ísť tam na urgent. Kamarátke liečili tam žalúdok 2 týždne pritom mala veľmi silný zápal žlčníka s ktorým skončila nakoniec až v Bratislave, ďalšia kamarátka mala úraz na nešťastnej bolt kolobežke (otras mozgu) v Trnave jej povedali, že sú to len škrabnutia a netreba to ošetriť, prišla domov šla v Poprade na urgent s tým, že neustále zvracala a sa jej spýtali kde bola dovtedy, že ma otras mozgu a ešte jedna známa mala absolvovať v Trnavskej nemocnici operáciu a v deň keď mala nastúpiť jej povedali, že jej to posunuli o 3 mesiace neskôr a nikto sa ju neráčil informovať o tom. Preto ja nemôžem ani krivého slova povedať na Žilinskú chirurgiu keďže mala som tu česť sa porozprávať počas hospitalizácie aj s niektorými lekármi a zároveň sestričkami a to čo som sa tam dozvedela ma fakt dostalo, keďže nie každá nemocnica sa môže pýšiť tak perspektívnymi mladými lekármi ako sú aktuálne tam a myslím, že sa o nich bude ešte veľa hovoriť raz. Nie v každej nemocnici dokážu pacientovi vyjsť v ústrety NEZIŠTNE keď niekam chce ísť a nerád by prekladal svoj zákrok o polroka neskôr aj keď všade majú aj skoršie termíny, v Žiline to ide aj bez protekcie a úplatkov.

miskakyska
29. júl 2022

@273 tak to Ti srdečne gratulujem...
...ty si napísala svoju skúsenosť /jednu?/
Ja píšem zas o mojich /24 ročných/

273
29. júl 2022

@miskakyska je to na dlhú diskusiu určite, náš dedo bol pred 24 rokmi pacientom na chirurgii 6 rokov a myslím, že babka by vedela rozprávať o prístupe vtedy a zas mama by to vedela porovnať s prístupom keď tam bol dedo a s prístupom keď som tam ja skončila minulý rok a aj tento rok, prípadne keď tam mama ležala pred 4 rokmi tiež hovorila, že ten prístup tam ešte nebol taký ako teraz tam je. A o niečom hovorí aj to, že v súčasnosti žilinskú chirurgiu vyhľadávajú ľudia aj z iných časti Slovenska a pokiaľ by ste chceli si spraviť aktuálnu mienku odporúčam si ísť posedieť na príjmovú ambulanciu a uvidíte ako v súčasnosti to tam funguje a myslím, že hneď by ste zabudli na svoje minulé skúsenosti.

miskakyska
29. júl 2022

@273 veď áno...všetko je o ľuďoch a o tom, aký majú zrovna deň...tiež ťahajú dlhé šichty...nie sú roboti..