Žilina - výber základnej školy

ninnnka
26. nov 2020

Ahojte maminy, chcela by som sa poradiť ohľadom výberu ZŠ, Vlcince, pripadne Bulvar a centrum, s ktorou ZŠ ste spokojne, pripadne nespokojné a prečo. Chcela by som ZŠ, kde deti moc nepretazuju domácimi úlohami, iba tak "normálne" a kde sú aj nejaké športové krúžky, ideálne kde chodia v druzine vonku aj počas zimných mesiacov.
A ešte otázka, kedze u nás v škôlke to asi nebudú robiť, kde sa dá ísť na nejaké testy spôsobilosti /pripravenosti na školu, keďže syn má 6 až v júli.
Dakujem 😊

ludinka
26. nov 2020

@ninnnka s výberom školy ti neporadim,ale testy školskej zrelosti robia všetky centra psychlogicko- pedagogického poradenstva, aj tie súkromné. Všade by to malo byť zadarmo, ale objednaj sa až tak na marec najskôr, pretože teraz je to ešte priskoro

hettinka
26. nov 2020

@ninnnka testy školskej zrelosti robia CPPPaP, treba sa objednať čím skôr, lebo toho majú veľa a čaká sa.

Syn chodil na ZS s MS na ulici Sv. Gorazda (Vlčince 1) do APROGEN triedy, ale majú aj bežne triedy a boli sme spokojní, práve aj s krúžkami, druzinou. A čo sa týka prípravy, syna vzali na Varšavskú na 8-ročne bez akéhokoľvek doučovania mimo školy.

luxus10
1. feb 2021

@hettinka a mozem sa opytat, ako syn znasa standardne prostredie gym, oproti programu aprogen?

hettinka
1. feb 2021

@luxus10 v pohode. Tiež som sa bála toho prechodu, že bude namiesto 13 žiakov vyše 2-násobok, noví učitelia, iný prístup ... ale je tam spokojný veľmi. Škola mu ide, prospech sa nezmenil.

luxus10
1. feb 2021

@hettinka a co hovori na zmenu pristupu ku ziakom? ma on nejake pripomienky?

co kolektiv deti, ako sa znasaju? vedia si vytvorit kamaratstva? aka je tam medzi detmi atmosfera? a ako vnima domace ulohy?