Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať či nepozná niekto serióznu firmu alebo partie chlapov na výstavbu rod. Domu najlepšie v okoli ZA.
@katka281 ahoj, vy staviate drevodom alebo murovany?
Nas to zrejme caka tiez, vzdy som o inom ako o murovanom ani neuvazovala. Ale rodicia radia skor drevodom, ze to radia ich znami, vraj je to energeticky efektivnejsie a nemas tolko starosti pri vystavbe ( pri murovanom potrebujes stavebny dozor).
@chiara_elle ahoj, my staviame drevodom, viac sa nam to paci a je to ovela rychlejsie postavene ako murovany. Urcite su mensie naklady na byvanie, mame ten najnovsi energeticky certifikat A0, v dome je aj rekuperacia, krb a podlahove kurenie (rozlohu mame 110m2). Stavebny dozor sme nepotrebovali, ale chlapi tak rychlo odmakali zaklady ze sme az nechapali 😄 neflakaju sa. Niekto ma radsej klasiku murovany dom, nas zaujalo toto...dali sme si ho postavit na kluc, do Vianoc by mal byt odovzdany a pripraveny na kolaudacku tak uvidime.
@chiara_elle
@katka281 No, pri žiadosti o stavebné povolenie máš mať aj doložené, kto bude vykonávať stavebný dozor. Je jedno, o aký typ domu ide. Proste niekto musí odborne kontrolovať, či sú dodržané stavebné postupy (aj keď na SK je každý stavbár, učiteľ či lekár). Aby to nedopadlo ako pri tom spadnutom balkóne v Sásovej. Je fajn, ak je firma solídna, ale sama sebe robí kontrolu? A čo ak nie je...
@aniele my mame papierovo vsetko v poriadku, mne hovorit nemusis co mam mat dolozene, kedze povolenie mame davno kompletne, co sa tyka stavebneho dozoru nemuseli sme si nikoho platit samostatne. Stavebne povolenie sme pochopitelne dostali, kedze dom je uz vo vystavbe. Tak to uz bud doverujes firme ktora ti stavia dom na kluc alebo nie, cestou nie je spochybnovat kazdu firmu co stavia dom, popripade kazdy jej krok, nie je predsa na trhu 1 rok. Treba si zistit a pozriet recenzie na konkretnu firmu, alebo sa ist pozriet osobne na dom kt. postavili/este stavaju. Pochopitelne na stavbu chodi clovek co kontroluje kazdy krok, uz si zase nemysli ze tam pride partia nezaskolenych ludi co nevedia co maju robit. Pisem o firme goldhouse a je to osobna skusenost, neviem ako robia ine firmy ked stavaju dom na kluc, s inou skusenosti nemame.
@vilma7 ahojko 😊 domcek nas bude stat na klucik cca do 110 000eur, ma rozlohu 130m2 zastavanej plochy a 110m2 obytnej plochy. Cena bude vyssia pretoze mame vyssie naroky a kopec veci sme chceli naviac (posuvne dvere na terasu a do satnika, zvacsovali sme rozlohu na terase, chceli sme viac svetiel, francuzske otvaracie okno medzi kuchynkou a obyvackou, farbu okien, krb, vstup do podkrovia, zvysovali sme zaklady...). Konecnu sumu nemame, ked nam dostavaju, budem vediet povedat presne, lebo je to podla narocnosti zakaznika. Oni poskytnu aj ceny domcekov v tej takej zakladnej podobe, nas by v zakladnej stal asi 97000eur. Skus kuknut na fb, maju tam uz kopec domov aj s fotkami a ceny nemaju problem popisat 😊 ja prikladam foto v akej faze je ten nas, je z minuleho tyzdna.
@narayan ano, uz mame vsetko hotovo 😊 byva sa nam perfektne, ale este sme v dome kratucko (mali sme totiz problem so zumpou, tu nam vsak robila ina firma). Vsetko vyzera byt ok, zatial sme neprisli na ziadnu vadu. Spokojnost s firmou - na 100%. Dufam ze si to budeme hovorit aj za par rokov 😄 chlapi z firmy makali ako fredky, neflakali sa, ochotne prerobili ked sme si nieco rozmysleli...nemam im co vytknut, som rada ze sme stavali s nimi 🍀
Nám stavala firma Mirano, môžem odporúčať, naozaj skvele skúsenosti 🙂
@andrej25 skús na modrej streche. Login a heslo máš rovnaké.