Škôlka pre dieťa so špeciálnou výchovno-vzdelávacou potrebou

viktorkas27
9. feb 2023

Ahojte maminy, mam otázku na Vás, možno je tu ešte nejaká maminka, ktora rieši škôlku od ďalšieho roka pre svoje dieťa so ŠVVP. Možno je tu aj nejaká pani učiteľka pripadne p. Riaditeľka ktorá by mi poradila kam sa to oplatí skúsiť malého integrovať. Špeciálna škôlka je tiež možnosť ale najprv by som chcela skúsiť bežnú škôlku. Mam heslo kde je vôľa tam je cesta, čiže nejdem si nikde nič dokazovať, pokiaľ tomu nebudú otvorené obe strany, nepôjdem hlavou proti zdi. Hľadám preto škôlku kde budú integrácii naklonení. Dakujem za komentáre ♡

luccija
9. feb 2023

@viktorkas27 chodíte k psychologicke, logopedovi skús sa ich spýtať určite majú skusenosti.Alebo v CPPaP

srdiecko4u
9. feb 2023

Ja mám osobnú skúsenosť so Zádubním, nemali problém zobrať aj plienkované dieťa - ale teda skúsenosť je dávnejšia, neviem, ako to je teraz. Záleží, aké problémy má dieťatko. Skôr by som šla po menších dedinských škôlkach/škôlkach v okrajových častiach ZA.

ludinka
9. feb 2023

@viktorkas27 sukromna skolka maly monty urcite berie vsetky deti, len nie je to lacny spas....

katkine_terapie
9. feb 2023

@viktorkas27 velmi zalezi na probleme, aky dietatko ma. Integracia nie je pre kazdeho a prohliadat by sa malo najmä na to, co bezna skolka moze dat integrovanemu dietatu. CPPaP musi dat k integracii spravu, aby ucitelka a asistetka (ak ju dieta potrebuje) vedeli ako s dietatkom pracovat. Ale opät som na zaciatku, zalezi od problemu/diagnozy, pretoze je rozdiel dat npr. dietatko s PAS a dietatko s NKS. Osobne som, co sa tyka MŠ viac na strane specialnej MŠ ako integracie (ta moze prist v skolskom veku), ale v taktomto rannom veku je najlepsie dietatko edukovat tak, aby co najviac napredovalo (v ramci moznosti). A to bezna MŠ nema sancu dat.

viktorkas27
autor
9. feb 2023

@srdiecko4u čo znamená prosím dávnejšie? Som ochotná dieťa voziť aj do okolia žiliny

srdiecko4u
9. feb 2023

@viktorkas27 8 rokov dozadu. Ale skús sa opýtať v skupine "Žilina", nedávno sa o tom písalo v skupine a reagovala tam pani učiteľka, ktorá priamo v Zádubní pracuje.

kacena4
9. feb 2023

zalezi od diagnozy ci je pre dieta prospesne byt v beznej ms a velkom hektickom kolektive, alebo mensie zaxemie v specke

viktorkas27
autor
9. feb 2023

Jedna sa o Downov syndróm, posudok si budeme dávať robiť a istotne nepôjdem za každú cenu do bežnej škôlky ale istotne to chcem skúsiť ak by bol drobec na to súci. Ak nie volíme špecku.

viktorkas27
autor
9. feb 2023

@srdiecko4u ďakujem skúsim zistiť🙂

viktorkas27
autor
9. feb 2023

@katkine_terapie chápem ze nieje pre každé, je to fakt veľmi individuálne. Je pre mňa najdôležitejšie aby bol malý spokojný, zároveň prihliadam na jeho schopnosti a co dokáže takže zatiaľ hľadám iba ľudí s otvorenou mysľou, momentálne chodí 3x po2hod tyzdenne s 9 bežnými deťmi do centra bezo mňa a zvláda, zapája sa podľa chuti, rad spieva, tancuje, nerád kreslí a detsky plač mu prekáža. Takže chcem skúsiť bežnú škôlku a uvidíme ako to vypali.

andrejka1974
9. feb 2023

@viktorkas27 musíš zvážiť,či zvládne škôlku ,kde je 25 deti či sa sám naje,či sa bude vedieť obliecť ,či sa vie vypýtať na wc, či bude úplne odplienkovany lebo do škôlky je vždy problém dostať asistenta a v špeciálnej škôlke sú terapeuti,ktorí vedia veľmi pomôcť a deti vedia napredovať aj tam

leontinkaaa
9. feb 2023

@viktorkas27 MŠ čajakova pod nemoncicou. Je to bežná škôlka s jednou triedou špeciálnou vyslovene na očká. To ze očká musia byť choré nieje prvoradost. V triede sú 2 detičky zrakovo zdravé ale jeden je asperger druhý NKS. Moja dcérka má choré očká aj asperger. Pred rokom tam dochodil škôlku Downik. Spolupracujú s psychologmi aj logopedmi. Detičky sú v kontakte aj so zdravými deťmi. U nás v triede sú 2 učiteľky a 1 asistentka. Aktuálne je v triede 8 deti, no maximum je 10. K detickam je prístup individuálny. Maju nejaké privilégiá ale keďže sú v triede "normalne" deti tak je to úplne super

viktorkas27
autor
10. feb 2023

@leontinkaaa mohla by s Vám súkromné napísať?

ludinka
10. feb 2023

@viktorkas27 s dawnovym syndromom urcite do maleho monty zoberu na vlcincoch, aj do jasli aj skolky

leontinkaaa
11. feb 2023

@viktorkas27
@viktorkas27 samozrejme, čokoľvek sa pýtaj. Ešte podotknem ze choré deti majú prednosť nielen do tejto špeciálnej triedy ale celkovo do tej škôlky.