RTG v Žiline a objednanie do 4 dní

andyna14
2. apr 2023

Ahojte, manžel si zlomil členok, potrebujeme ho objednať na RTG vo štvrtok pred Veľkou nocou. Máte nejaké tipy, kľudne aj za príplatok, kde ho v Žiline objednajú a hlavne, aby potom nečakal. Lekár nám odporučil Krankas, ale nemá dobré hodnotenia a hlavne tam objednaní pacienti čakali aj vyše hodiny... Ďakujem.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka2813
2. apr 2023

@andyna14 aj moj maly ked mal zlomenu ruku, tak posielali hned na rtg, ziadne cakanie...bol v nemocnici na rtg a islo to tam rychlo.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
2. apr 2023

Toho lekára čo vám radí čakať týždeň by som ihneď vymenila. Keď je to kontrolný rtg a prvý po úraze už bol tak to má vybaviť lekár a nie ty.

gemerka17
2. apr 2023

Všeobecne sa na RTG neobjednava. Vybavuju priebezne. Prídeš a čakáš v poradí. Takýto systém má drviva vacsina pracovísk. Ešte som nepočula, že by sa na RTG objednávalo, keďže si vybavená za chvíľku. Objednava sa na CT, MR, sono, mamografia.

aknamorka22
2. apr 2023

Väčšinou sa neobjednava ale čaká a ak to nie je akútne tak je výsledok na druhý den. Bola som teraz na rtg v nemocnici aj v krankase. Do krankasu treba prísť hneď ráno na siedmu. Ja som bola prva na rtg. V čakárni však bolo veľa ľudí ale tí čakali na sono, mamo a pod. V nemocnici som tiež prišla, zavolali ma za 5 minút. Po vysledok som išla na druhý deň.

lenka2813
2. apr 2023

@mb2021 no zjavne zavisi od personalu a kedy tam aj clovek pride😁

andyna14
autor
2. apr 2023

Ďakujem za odpovede. Áno, je to kontrolný RTG na piaty deň. Má písané v správe tiež, že kontrola v spádovej traumatologickej ambulancii. Povedali mu na urgente, že spadá pod Krankas. Takže tam na RTG a potom na traumatológiu, kde mu asi povedia viac a čo ďalej.

andyna14
autor
2. apr 2023

Len neviem, prečo by nemohol ísť na RTG a traumatológiu normálne do FNsP...

lenka2813
2. apr 2023

@andyna14 nam tiez vraveli, ze potom uz podla toho kam spadame... len ziadanku na kontrolny rtg nam daval lekar, nevybavovali sme si sami. 🙂

gemerka17
2. apr 2023

@andyna14 môžeš ísť kam chceš, rajonizácia a spády neexistujú. Ak sa tým začne niekto oháňať, treba to jasne odkomunikovať. Ísť tam nechceš a chceš byť ošetrená na danom pracovisku, ktoré si si vybrala, máš na to plné právo. Iba využívajú nevedomosť pacientov a chcú sa ich zbaviť. Ochota niečo spraviť v našom zdravotníctve je na bode mrazu. Ak ich usmerníš a upozorníš tak už nebýva problém.