Psia škôlka - Žilina

michaelammm111
12. aug 2022

Ahojte,
Chcem sa Vás spýtať čo si myslite o otvorení škôlky pre psov v Žiline? Je tu niekto kto by túto možnosť využíval? Nakoľko sami niečo také hľadáme a teda vieme že nič také v Žiline nefunguje (ak nerátam hotely pre psy kde je možné len dlhodobé ubytovanie). V BA je to normálna vec, človek ide do Prace, zanesie psíka do škôlky a po práci si preňho príde. Chcela by som vedieť Váš názor. Ďakujem😊

estrella5
12. aug 2022

Nie som zo žiliny, ale ak nevadí, napíšem svoj pohľad... 🙂 Takúto službu by som využila len naozaj v krajnom prípade. Takú normálnu pracovnú dobu vie pes v pohode zvládnuť (dospelý pes by mal aj tak spať +-17 hodín denne, šteňa a starší pes ešte viac). Psia škôlka mi na jednej strane príde ako pekná príležitosť dopriať psovi aj niečo iné, socializácia, zážitky, super... Ale na druhej strane ja pri tej socializácii a zážitkoch chcem byť tiež. Svojmu psovi od začiatku nastavujem nejaké hranice, ne/chcem od neho nejaké správanie, budujem si s ním vzťah, pracujeme spolu na rôznych veciach.. Ja v podstate každú prechádzku, každý výlet,.. beriem ako tréning 🙂 ... Mala by som obavu, že to na čom sme, dajme tomu mesiace, pracovali si pokazíme tým, že ho "vyšlem do sveta", kde zrazu tie nastavené hranice neexistujú... 🙃 Nehovoriac o tom, že niekedy psovi stačí jedna zlá skúsenosť (napr.s druhým psom alebo aj človekom) a prúser na hoc aj roky je na svete. A ak už má nejaká zlá situácia nastať, tak znova, chcem byť pri tom... Prepáč, že mám na to takýto názor (keby mám niečo také vlastniť tiež by ma to veľmi tešilo, hehe.. takže rozumiem), ale ja to mám proste takto... Ale... možno keby mala tá psia škôlka nejakú pridanú hodnotu.. Keby tam boli zamestnaní naozaj odborníci (napr. z rôznych kynologických športov, poslušnosti, manipulácie so súhlasom, a tak rôzne), ktorých pracovné metódy sa stotožňujú s mojimi názormi.... Možno vtedy by som váhala, že predsa len skúsim 🙂

zefyra
13. aug 2022

@michaelammm111 Ja by som ju určite využila no som zo Skalice a moja havinka už má 14 rokov.

rakso
13. aug 2022

@michaelammm111 ja takto "zneužívam" kamarátku už niekoľko rokov. Raz do týždňa k nej vodím svojho 6ročného šarpeja. Ona má belgickú ovčiačku a pyrenejskú ovčiačku. Majú rodinný dom, takže náš Oskar sa vyšantí, baby ho držia pod papučou a chodievajú aj na dlhé prechádzky. O oficiálnej škôlke ale bohužiaľ neviem. Možno skúsiť osloviť Tarabora na fb. S nimi sme chodievali na socializačné prechádzky. 🙂

heleninamama
13. aug 2022

@michaelammm111 Ak chceš takto zarábať, tak celé zle. Ľudia si väčšinou kupujú čoklov z Bazoša, lebo im je ľúto zaplatiť za čistokrvného psa - alebo na neho proste nie sú schopní našetriť. Klamú, neprihlasujú psy, aby neplatili za nich dane, čo nie je taká vysoká suma, aby ich zruinovala. Často nezaplatia ani za veterinára - radšej hľadajú pokútne rady cez internet a nechajú psa trápiť sa alebo dokonca skapať. A Ty si fakt myslíš, že budú platiť psovi škôlku? 😂

zefyra
14. aug 2022

@heleninamama Sú ale aj takí, ktorí si kúpia psa s PP alebo si zoberú psíka z utulku a je pre nich ako plnohodnotný člen rodiny. Ale je pravda že takých je tuším menej a menej.

gabrielamodrykonik
21. okt 2022

Podla mna zaujimavy napad. Zalezalo by od mesacnej sumy. Urcite ludia nebudu platit za psikov ako za dieti. A tiez by to zalezalo od toho, ako by to bolo spropgovane, aby sa to dostalo medzi ludi. A ano, su ludia, ktori nechcu nechat psika doma sameho, kym oni su v praci a uz vobec nie stena, ktore same doma ani nemoze ostat. Takze napriklad sestra to riesi tak, ze ho vodi kazdy den pred pracou k rodicom a po praci si pride pre neho. Myslim, ze je dost takych ludi, co by si psika zadovazili, ale nevedia co s nim, ked oni su v praci. Skor ale ako sa do toho pustis, si sprav prieskum trhu, ci by ludia boli ochotni do toho investovat a kolko.

beatrixx1525
21. okt 2022

Ja som práve pred pár dňami rozmýšľala nad psiou škôlkou ale v Košiciach. Že by som si tiež otvorila biznis 😃 ale mám pocit že momentálne sme na Slovensku po ekonomickej stránke veľmi zle, ľudia šetria kde sa dá a väčšina si asi nebude môcť/chcieť dovoliť platiť pre psa "luxus" keď šetria aj na potravinách a kúrení. Určite super vec ak by sme sa mali ekonomicky aspoň tak ako pred covidom.

derdia
21. okt 2022

@michaelammm111 ahoj podla mna to za takach 10 rokov bude uplne "normalne"lebo kazde blaaaznovstva sa casom stavaju beznymi vecami😁😊a ano urcite sa v dnes dobe medzi ludmi najdu" panicky"ktore budu nosit psa do skolky. Alebo ppjdu na dovolenku a prinesu ho
Blizko nas je psi hotel. Neviem ako funguje ale rozrastol sa a rozrasta sa a stale funguje. Mnohe roky. A to sme riadny zapadakov😁😁😁

derdia
21. okt 2022

@beatrixx1525 podla mna ludia, ktori maju, ziju stale rovnako... A ti co nemali nemaju este viac. Nemyslim si, ze sa nejak extra setri. Plne cesty, plne obchody, plne restiky....a uz mame v telke, po Kožnerovi, covide, vojne na ukrajine, energetickej krize zase inu "senzaciu".... (ospravedlnujem sa za vyjadrenie) ale proste tv vyuziva vsetko vo svoj prospech-hnus)

bralas
21. nov 2022

@michaelammm111 prosím otvorte psiu škôlku v Žiline, som si istý že nájdete množstvo zákazníkov, budem prvý

ivka88888
13. mar 2023

@michaelammm111 ahojky, ak to je ešte aktuálne, boli by sme stály zákazníci, je to super, ja nemám problém pre našu civku zaplatiť, my by sme určite využili, perfektný nápad. V Žiline veľa veci chyba, a toto je jedna z nich, je tu veľa psickarov